Γενικά Μπορεί κάποιος να μου πει το φύλο;

george38v

PB Member
Εγγραφή
2 Μαϊ 2007
Μηνύματα
52
Πόλη
Τρίκαλα
Μπορει καποιος να μου πει το φυλο αυτων των πουλιων. Ο φλωρος ειναι απο μικρος και δεν δειχνει απο τα χρωματα του καλα. Και για το φανετο ρωταω.

[x]
 
Ευχαριστω πολυ! Αυτη ητανε και η δικη μου γνωμη, αλλα επειδη τον εχω εναν και σκεφτομαι να τον βαλω για αναπαραγωγη ειπα να παρω την γνωμη και καποιου που ασχολειται περισσοτερο με τα φλωρια!
 
οσο για την φανετα εαν εχει κοκκινο κατω απο το στηθος ειναι και αθτη αρσενικια
 
Ο φλώρος είναι αρσενικός.
Το φανέτο αν κρίνω από το "σκουφί" του είναι αρσενικό. Όπως είπε & ο pasx79 δες κατά πρώτον το στήθος & κατά δεύτερο το μέτωπο. Αν είναι αρσενικό θα έχουν χρώμα κοκκινωπό προς κεραμιδί (το μέτωπο παίζει ανάλογα την περιοχή). Εάν δεν έχει αλλάξει φτερά στο κλουβί. Εάν είναι μικρό "κακοντυμένο" ίσως χρειαστει να φυσήξεις στο στήθος με γωνία για να αποκαλυφθεί το χρώμα.
Όσο για την καρδερίνα είναι μάλλον θηλυκιά αν κρίνω από τη μάσκα. Εγω όμως τις τσεκάρω κυρίως από μουστάκια & πλατάρι (μαύρα & τα 2 στα αρσενικά), οπότε δεν είμαι φερέγγυα λύση. Αν βγάλεις φωτογραφίες με το φτερό θα βγεί άκρη. Ψάξε στα posts κάπου υπάρχουν φωτογραφίες διαχωρισμού φύλου.
 
ο φλωρος μαλλον αρσενικος, μπορεις να το διαπιστωσεις κι εσυ αν τον δεις απο μπροστα στο στηθος, αν ειναι κιτρινος τοτε ειναι αρσενικος. Η καρδερινα στη πρωτη φωτο ειναι θυληκια ενω στη τριτη αρσενικια. Οσο για την φανετα(οπως την λεμε στα μερη μας) πρεπει κι αυτη να την δεις στο στηθος, αν κοκκινιζει ειναι αρσενικια.
 
ο φλωρος αρσενικος,το φανετο θηλυκο και η καρδερινα αρσενικη {οριακα που σημαινει οχι και τοσο καλο πουλιή δεν εχει ντυθει πληρως}
 
Ευχαριστω πολυ παιδια.Λοιπον ο φλωρος ειναι αρσενικος η καρδερινα στην πρωτη φοτο θηλυκια στην τριτη αρσενικο, εχω μια αμφιβολια για το φανετο, αυτο οντως δεν δειχνει και τοσο καλα! Να ειστε καλα παντος! Να ρωτησω κατι αλλο. Υπαρχει τροπος να ξεχωρισουμε το φυλο σε καρδερινοκαναρα μεχρι ενος μηνων;
 
Φίλε μου το φανέτο σου είναι αρσενικό. Τα αρσενικά φανέτα κοκκινίζουν στο στήθος και στο κεφάλι μόνο όταν πυρώνουν. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο τα αρσενικά είναι κεραμυδί από την πάνω μεριά ενώ τα θυληκά καφέ με γραμμές. Και το φλώρη είναι αρσενικό αλλά άσχημα ντυμένο.
 
Back
Top