Γενικά Μπορεί να εξημερωθεί ένας παπαγάλος 2 ετών;

Makis. Parrots

PB New Member
Εγγραφή
21 Φεβ 2017
Μηνύματα
55
Πόλη
Πάτρα
Γεια σε όλους!
Ενας παπαγάλος που είναι 2 ετών μπορεί να εξημέρωθει; Αν με ποιους τρόπους; Ευχαριστώ!
 
αν καταλαβα καλα ο παγαλος σου ειναι δυο ετων και αγριος. αν καταλαβα λαθος διορθοσεμε απλα δινεις λιγα στοιχεια. ηληκιακα δεν ειναι μεγαλος. Βεβαια δεν ειναι και μηνων που συγουρα τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. το μηστικο νομιζω με αυτα τα πλασματα ειναι η επικοινωνια που εχουμε μαζι τους και κατα ποσο ασχολουμαστε. μην περιμενης αποτελεσματα απο την μια μερα στην αλλη, θελη πολη ασχολια και πανω απ'ολα να σε εμπιστευτη. Πως γινετε αυτο. ηρεμια και πολη υπομονη. αφιερωσε καποιες ωρες μαζι του, παρατηρησετον, αστον να σε παρατηρηση, μιλα του, κανε πραγματα κοντα του, αλλα οχι κολητα. απο την προσωπικη μου πειρα θα σου πω οτι επειδη οι παπαγαλοι ειναι κοινωνικοι, και αποζητουν την παρεα, ολα γινοντε, αρκει να αρχισουμε και εμεις να αντιλαμβανωμαστε την γλωσα του σωματος τους. Ο παπαγαλος σου ζητα πραγματα με τον δικο του τροπο, με ενα σφυριγμα, με μια κραυγη, και εαν ασχοληθης σε μερικα χρονια θα καταλαβης τι θελω να σου πω. ηρεμια υπομονη καθολου βιασυνη.
 
γεια σου μακη. Για να ειμαι ηληκρινης αυτο το ειδος δεν το εχω ξανα ακουση. Να τον χερεσε. τον πειρες προσφατα, η τον εχεις καποιο διαστημα. Πες μας λιγα πραγματα.
 
21.jpg


αυτο δω εννοεις;

Με καλυψε ο Εκτορας πληρως σε αυτα που ειπε! Παιζει ρολο και τι εχει περασει το πουλι εκει που ηταν πριν! Δεν ειναι ολα δεκτικα και ουτε εχουν τον ιδιο χαρακτηρα! Εξαρταται τι χρονο θα αφιερωσεις καιτι υπομονη εχεις!
 
Φαινεται ήρεμος. Τον έχω περιπου 5 μηνες αλλα τον ειχα στους γονεις μου. Τωρα σκέφτομαι να τον παρω σπιτι
Στο σπίτι σου θα περνά πολλές ώρες μοναχός του; Με τους γονείς σου ήταν πολλές ώρες με παρέα; Νομίζω ότι η αίσθηση ότι είναι κάποιος εκεί, η αποφυγή δλδ της αίσθησης της μοναξιάς για τους παπαγάλους είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το ευ ζην τους
 
Παντα ειναι καποιος στο σπιτι. Απλα θα μαθει σαν να ηταν απο μωρο ή οταν εχουν μεγαλώσει δεν μπορουν να ενημερωθούν;
 
Είναι πτηνό της Αυστραλίας και συγκαταλέγεται στα grass parrots, δηλαδή σ' όσα συνήθως αναζητούν την τροφή τους στο έδαφος.
Αυτός είναι ένας λόγος που θέλει μεγάλη προσοχή και σχολαστική καθαριότητα στον πάτο του κλουβιού για ν' αποφύγουμε εντερικές μολύνσεις.
Καλό θα ήταν να έχει άνετο, αρκετά άνετο κλουβί και είναι εξαιρετικοί ομιλητές και μιμητές ήχων, αναφέρεται ότι μαθαίνουν και 200 λέξεις. (και τα δύο φύλα).
Βρήκα ένα υμονολόγιο γι' αυτούς τους παπαγάλους https://www.petcha.com/rock-pebblers/ και αν δεν μπορούν να τον φροντίζουν καλά οι γονείς και εφόσον σε γνωρίζει, να τον πάρεις, σίγουρα θα μάθει πολλά και θα περάσετε καλά. Έτσι κι αλλιώς η ηλικία δεν είναι απαγορευτική.
Γενικά συμφωνώ απόλυτα με τον Έκτωρα και τα υπόλοιπα παιδιά που σχολίασαν πιο πάνω.
Περιμένουμε φωτογραφίες και τα νέα σας :)
 
Κάπου είδα πρόσφατα στο φόρουμ ένα βίντεο με μια καρδερίνα αν δεν κάνω λάθος η οποία με ένα σκοινί έπινε νερό από το πάτο του κλουβιού που υπήρχε ένα μπολ με νερό. Νομίζω αυτή η απόσταση σχάρας-πάτου του κλουβιού είναι μια καλή λύση για την συγκεκριμένη κατηγορία ή όχι;
 
Σου ειπαν τα περισσότερα τα παιδιά. Δεν είναι θέμα "εκπαίδευσης" αλλά φροντίδας, υπομονής, και ενασχόλησης. Το πουλάκι θέλει αγάπη για να σε εμπιστευτεί. Αν σε εμπιστευτεί τότε θα πάψεις να το θεωρείς "άγριο" και αυτο θα θεωρήσει εσένα μέρος του σμήνους/οικογένειάς του.
Όπως και να έχει φέρσου του καλά και φρόντισε να έχει όσα χρειάζεται και αυτό θα καταλάβει. Και θα σου ανταποδώσει.
 
Back
Top