Αναπαραγωγή Μπορεί να ζήλεψε και να το παράτησε νηστικό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης aeros555
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

aeros555

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2018
Μηνύματα
7
Πόλη
Κομοτηνή
Καλημέρα σας. Κι εγώ καινούργιος στο φόρουμ είμαι. Αφορμη ο θάνατος του μοναδικού από τα 3 καναρινάκια που βγηκαν. Τα δύο πεθαναν νωρις,1-2 μέρες αφότου γεννήθηκαν κ το απέδωσα επειδή το πρώτο που γεννήθηκε διεκδικούσε την τροφή περισσότερο μιας κ είχαν διάφορα γέννησης μια ημερα. Την πρώτη ημέρα βγήκε το πρώτο την δεύτερη ημέρα τα άλλα δύο.
Το τελευταίο που απέμεινε ήταν 15 ημερών το τάιζαν κ οι δύο κ σήμερα ξαφνικά το βρήκα νεκρό. Τιππτα δεν άλλαξε από την καθημερινή διατροφή. Τα είχα μέσα χωρίς κρύο ρεύματα κ τα λοιπά. Το μόνο που δεν ξέρω αν παίζει ρόλο κ για αυτό σας ρωτάω αν ξέρει καποιπς.χθες έβαλα δίπλα στο κλουβί με το ζευγάρι που είχαν το καναρινάκι ένα άλλο κλουβί με φωλιά με άλλο ζευγάρι. Πειραζει;υπάρχει περίπτωση να ζήλεψε κ να το παράτησε νηστικό; Χθες το πρωί ήταν ζωηρό. Το βράδυ δεν το είδα για να μην τα ενοχλήσω κ σήμερα ήταν νεκρό. Τα έβαζα αυγό βρασμένο, μαρούλι λίγο, μηλο καναβουρι κ τα συνηθισμένα. Καθπνταν στην φωλιά το τάιζαν. Τι αλλάξε; Μήπως δεν πρέπει να βλέπονται δύο καναρες με φωλιές γιατί τα αρσενικά έκαναν κάπως όταν βρέθηκαν σε διπλανά κλουβιά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ώρα σας

mod edit: το παραπάνω ερώτημα του aeros555 μεταφέρθηκε για ξεχωριστή συζήτηση από 'δω https://community.petbirds.gr/threa...ά-19-ημερών-καναρίνι.32374/page-2#post-423346
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
υπάρχει περίπτωση να ζήλεψε κ να το παράτησε νηστικό; Χθες το πρωί ήταν ζωηρό. Το βράδυ δεν το είδα για να μην τα ενοχλήσω κ σήμερα ήταν νεκρό. Τα έβαζα αυγό βρασμένο, μαρούλι λίγο, μηλο καναβουρι κ τα συνηθισμένα. Καθπνταν στην φωλιά το τάιζαν. Τι αλλάξε;
Θα έλεγα να ανοίξεις ένα νέο θέμα για να συζητηθεί διεξοδικά το ζήτημα που σε απασχολεί. Εκεί λοιπόν καλό θα ήταν να γράψεις πιο αναλυτικά τις τροφές που είχες. Π.χ. μας γράφεις για αυγό, μήλο, μαρούλι, αλλά δεν μας λες πόση ώρα βρίσκονται αυτά στο κλουβί. Επίσης δεν αναφέρεσαι στο βασικό μείγμα σπόρων με το οποίο ταΐζεις τα πουλιά. Επίσης, αποφεύγουμε να αλλάζουμε θέση στις φωλιές, στα κλουβιά κλπ.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μείγμα σπόρων αυτό που πουλάνε για καναρίνια κ αποξηραμένα φρούτα μέσα.
Αυγό βρασμένο το αφήνω για 2 ώρες το πολύ. Μαρουλι μόλις χάσει την υγρασία του μετά από καμιά ώρα το έβγαζα όπως κ το μήλο.
Δεν άλλαξα θέση φωλιάς ούτε το κλουβί τους. Δεν τα πείραζα καθολου, μόνο φαγητό κ αυτο με προσοχη μην τα ταράξω απλά χθες έβαλα δίπλα σε αυτό το κλουβί έναν άλλο κλουβί με ένα άλλο ζευγάρι με φωλιά κ βλέπονται. Τιποτα άλλο παράξενο.
 
Μείγμα σπόρων αυτό που πουλάνε για καναρίνια κ αποξηραμένα φρούτα μέσα.
Τι μάρκα είναι; Ή μήπως είναι χύμα; Στο επόμενο που θα αγοράσεις, θα σε συμβούλευα να αποφύγεις αποξηραμένα φρούτα ή έγχρωμα μπισκοτάκια μέσα στο μείγμα.
 
Η βασική απορια μου είναι, αν παίζει ρόλο δυο καναρες με φωλιές που βλεπονται, αν υπάρχει ενδεχόμενο να παρατησει το μικρό της.
Κι αυτό γιατί το ζευγάρι τιμπαρντο είχαν τρία μικρά. Τα δύο πρώτα πέθαναν την δεύτερη ημέρα.
Το τρίτο έγινε 15 ημερών κ σήμερα το βρηκα νεκρό
Η μόνη περιβαλλοντική αλλαγή ήταν ότι έβαλα δίπλα ένα άλλο κλουβί με φωλια και βλέπονταςτο μόνο που πάει το μυαλό μου είναι μήπως επειδή ομπαμπας αρσενικός έκανε σαν τρελος μόλις είδε την θηλυκιά από το άλλο κλουβί που ακόμα δεν είχε αυγό.
Η διατροφή ήταν τροφή για καναρίνια χύμα με αποξηραμένα φρουτα μέσα ( κόκκινα πράσινα κομματάκια) μαρούλι, μήλο, βρασμένο αυγό. Το τάιζαν κ οι δύο.
Χθες μεσημερι ήταν ζωηρό.
Σήμερα το πρωί το είδα πεθαμένο
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν πιστεύω ότι το μικρό καναρίνι πέθανε επειδή έβαλες κοντά στο κλουβί τους κάποια άλλη κανάρα, έστω κι αν ο μπαμπάς του έκανε σαν τρελός με την παρουσία της νέας κανάρας.
Αλλού πρέπει να αναζητήσει κανείς τα αίτια, στην διατροφή, σε συγγενείς ασθένειες, σε μαύρη τελεία στην κοιλιά των μικρών, ακόμα και στην τροφή εφόσον πρόκειται για χύμα και με αποξηραμένα φρούτα μάλιστα μέσα.
Παρεπιπτόντως αυτά τα κόκκινα πράσινα κομματάκια που λες, μήπως είναι σαν μπισκοτάκια και δεν είναι φρούτα αποξηραμένα;
Θα σου έλεγα να αγοράσεις συσκευασμένη τροφή της οποίας τη συσκευασία θα ανοίξεις εσύ ο ίδιος. Και φυσικά θα πρέπει να είναι επώνυμη, να δεις την ημερομηνία λήξης της κλπ.
Από άλλες τροφές όταν έχεις νεοσσούς καλό θα ήταν να δίνεις... Κία, καμελίνα, περίλα, καναβούρι, κινόα, αυγοτροφή (συσκευασμένη και επώνυμη κι αυτή), σουσάμι και χορταρικά, φρούτα, κηπευτικά, βότανα αφού τα μικρά είναι άνω των 10 ημερών όλα.
 
Η μαύρη κηλίδα στην κοιλιά είναι μια μαύρη περιοχή, διαστάσεων μικρών και κυκλική, πού οφείλεται σε προσβολή από κάποιον μικροοργανισμό του οποίου φορείς συχνά είναι οι γονείς.
 
Μαύρη τελεία λέμε την φραγή της χοληδόχους κύστης γιατί έτσι εμφανίζεται κάπου στο στομάχι των νεοσσών.
Οφείλεται σε ιό. Δευτερογενείς λοιμώξεις απο μικρόβια απλά ρίχνουν το ανοσοποιητικό και δρουν συνεργατικά.
Η μαύρη τελεία φαίνεται,υπάρχουν όμως τόσοι πολλοί ακόμα λόγοι που οδηγούν σε θνησιμότητα που έτσι,ότι και αν λέμε είναι υποθέσεις που θα μείνουν υποθέσεις.
 
Το τελευταίο που απέμεινε ήταν 15 ημερών το τάιζαν κ οι δύο κ σήμερα ξαφνικά το βρήκα νεκρό.
Αν ήταν νηστικό τότε προφανώς ετοιμάζουν νέα φωλιά ή τουλάχιστο μπαίνουν σε διαδικασία νέας φωλιάς.
Υποψιάζομαι όμως πως μόνο η μάνα τάιζε ουσιαστικά και όχι ο πατέρας.
Η κανάρα από την 5-6 μέρα αραιώνει το τάισμα και στις 15 μέρες δεν ταΐζει μικρά. Γιατί ετοιμάζεται για τα επόμενα.
τα δύο πρώτα πέθαναν την δεύτερη ημέρα.
Το τρίτο έγινε 15 ημερών κ σήμερα το βρηκα νεκρό
Το ίδιο ανησυχητικό με το παραπάνω είναι και ο θάνατος των δυο πρώτων μικρών που με κάνει να σκέφτομαι για την κακή "ισορροπία" που πιθανόν υπάρχει στο ζευγάρι καναρίνια.
Για μένα αυτά τα πουλιά δεν ζευγάρωσαν... Δεν έγιναν δηλαδή ζευγάρι.
Απλά ανέχονται το ένα το άλλο στον ίδιο χώρο...
υπάρχει περίπτωση να ζήλεψε κ να το παράτησε νηστικό;
μήπως δεν πρέπει να βλέπονται δύο καναρες με φωλιές γιατί τα αρσενικά έκαναν κάπως όταν βρέθηκαν σε διπλανά κλουβιά.
Σε καμία περίπτωση.
Αυτό το αίσθημα δεν υπάρχει στα καναρίνια... όχι τουλάχιστο στο βαθμό που εμείς κατανοούμε.
Σκέτο κανναβούρι δεν κάνει... καλό, σφραγισμένο και επώνυμο μείγμα σπόρων χρειάζεσαι.
 
Back
Top