Αναπαραγωγή Μπορεί να ζευγαρώσει ήμερο κοκατίλ με άγριο;

giannisvlg

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.588
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με τα παπαγαλάκια μου τα Κοκατίλ Έχω ένα ζευγάρι σε 80αρα ζευγαρωστρα.είναι πολύ αγαπημένο δεν τσακώνονται και τρώνε από την ίδια τροφή Εννοώ απο την ιδια ταιστρα. το ζευγάρι μου είναι πολύ καλό αρχικά είχα ένα θηλυκό ήμερο που το είχα βρει στο μπαλκόνι μου οπως είχα αναφέρει και σε ένα αλλο άρθρο εδώ μέσα και το κράτησα δικό μου απλώς επειδή είχε αρχίζει και έκανε πολλά αυγά του πήρα αρσενικό και από τότε σταμάτησε.τώρα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την αναπαραγωγή ξερω οτι τωρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή Απλά ήθελα να ρωτήσω από τη στιγμή που το θηλυκό Κοκατίλ μου είναι ήμερο και το αρσενικό είναι άγριο και το θηλυκό ειναι αρκετα δεμένο μαζι μου υπαρχει μια πιθανοτητα να ζευγαρωσουν στο μέλλον;Να τονισω οτι δε τσακωνονται αλλα ουτε καθαριζει το ενα το αλλο αλλα κοιμουνται κοντα.διαβασα οτι με την αναπαραγωγη μπορει να γινουν μετα καλυτερο ζευγαρι οποτε ενας λογος ειναι αυτος.Παράλληλα εδω και 2 μηνες κανω διατροφικη προετοιμασία περιμένω την γνωμη σας.
 
Σε γενικές γραμμές η συμβίωση ενός ήμερου με ένα άγριο πουλί, συχνά φέρνει το ήμερο να παύει να είναι τόσο εξοικειωμένο με τον φροντιστή του. Επιπρόσθετα κάποια πουλιά που τα έχουν μεγαλώσει άνθρωποι, συνήθως αποσπώντας τα από τους γονείς τους και τρέφοντάς τα αποκλειστικά, δεν γίνονται καλοί γονείς. Αλλά κατά τη γνώμη μου όλα τα παραπάνω δεν είναι απαραίτητα, και εξαρτώνται από την ενασχόληση του φροντιστή με το ήμερο.
Ήθελα όμως να σε ρωτήσω: είναι πρόσφατη η αγορά του αρσενικού;
 
Οταν το πηρα το αρσενικο απο πετ σοπ(ξερω οτι δεν ειναι η καλυτερη επιλογη)ειναι ενα αρσενικο Δε ξερω ηλικια αλλα φαίνετε νεαρο πανω απο χρονο μου ειπε η πτηνιατρος και μετα την καραντινα τα εβαλα μαζι και δεν υπηρχε καποιο προβλημα ισα ισα που σταματησε η θηλυκια να γεννά αυγα συνεχεια τον αρσενικο τον εχω περιπου 2 μηνες
 
Εφόσον κράτησες καραντίνα λογικά είναι ασφαλές να τα έχεις στο ίδιο κλουβί. Αυτό που καταλαβαίνω βέβαια είναι ότι μάλλον είναι μαζί στο κλουβί περίπου 10 - 20 ημέρες, δεδομένου ότι η καραντίνα κράτησε 40 ημέρες. Αν λοιπόν δεν βγάζω αυθαίρετο συμπέρασμα, ο χρόνος ενδεχομένως να είναι μικρός ώστε να παρατηρήσεις δραστηριότητες μεγαλύτερης οικειότητας μεταξύ τους προς το παρόν, μια και πριν δεν γνωρίζονταν.
 
@ianos Μακαρι να ειναι αυτο θελω να αναπαραχθούν η αλήθεια να λέγεται
Θεωρώ ότι θα πρέπει να περιμένεις να περάσει λίγο ο καιρός, να γνωριστούν καλύτερα και να φροντιστεί κατάλληλα το νέο πουλάκι, να ξεκουραστεί ο οργανισμός της θηλυκής μια που έκανε πολλά αυγά και έπειτα να ξεκινήσεις να δώσεις φωλιά, με άλλα λόγια την Άνοιξη μάλλον θα είναι πιο ευοίωνη η περίοδος για αναπαραγωγή.
 
Back
Top