Φροντίδα Μπορεί να μου δώσει κάποιος συμβουλή για περιστέρια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης e.n.k.
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

e.n.k.

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2008
Μηνύματα
6
Πόλη
Oslo
geia sas!
tha ektimoysa poly an kapoios me boithoyse.
ayto to kalokairi otan gyrisa apo diakopes brika sto balkoni panw se mia glastra dyo pou molis eixan bgei ap to aygo. xarika poly alla apofasisa na afisw toys goneis iseixous na ta megalosoun kai etsi den bgainame poly sto balkoni.ola htan kala mexri dyo meres prin poy koitousa ap to tzami kai eida ena allo megalo peristeri na ta xtypaei sto kefali stin arxi nomiza oti itan kati fysiologiko poy kanoy oi goneis gia na ta katharizoun alla otan gyrisa ap ti doylia eidha oti to ena eixe aimata sto kefali(epeiseis einai dysmorfa ta podia toy eno mporei kai perpataei fysiologika).ta paratirousa kai tin alli mera kai eida ti mana na ta taizei kai o allos megalos amesos na to xtypaei ksana.etsi den anteksa kai ta evala se ena kouti oso eimai sti douleia.ta bgazw ap to kouti otan eimai spiti kai den afinw na plisiazei o allos.den kserw an ekana to swsto alla den mporusa na to akouw na fonazei panikoblito to mikro eno prospathei na to skotosei o megalos.isos einai sti fysi toys na skotonoyn toys adynamoys.
ean kapoios mporei na moy dwsei kapoia simbouli..den kserw oute na ta taizw
 
Εάν τα έβαζες σ'ένα κλουβάκι, η μητέρα θα τάιζε κανονικά απ'έξω
και ο αρσενικός θα δυσκολευόταν να τα κτυπήσει.
Να είσαι βέβαια παρόν στα πρώτα στάδια να δείς πώς θα πάει.
 
Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα από περιστέρια, αν και έχω περιθάλψει δύο χτυπημένα στο παρελθόν. Θα συμφωνήσω με τον Μάκη ότι πρέπει να βρεις ενα τρόπο ν ατα προστατέψεις. Ένα ευρύχωρο κλουβάκι σίγουρα θα αποτρέψει την επίθεση.
Βρεγμένο ψωμί, ακόμη και κουάκερ βρεγμενο με νεράκι πιστέυω ότι θα τους αρέσει.
Βρήκα και σχετικό θέμα για να πάρεις ιδέες για το τι τρώνε:
https://community.petbirds.gr/threads/Περιστέρια-γεννητούρια.555/

Καλή επιτυχία και μπράβο για την πρωτοβουλία να τα προστατεύσεις!
Χαιρετισμούς στο όμορφο Όσλο 😉
 
e.n.k. Γεια σου, μην τα βάλεις τα περιστεράκια μέσα σε κλουβί, δεν θα μπορεί η μητέρα να τα ταίσει. Τα περιστεράκια βάζουν όλο το ράμφος τους μέσα στο ράμφος του γονιού τους για να φάνε και όπως καταλαβαίνεις θα είναι δύσκολο γι'αυτά να φάνε μέσα από τα κάγκελα.
Αν αυτός που τα κτυπάει είναι ο πατέρας τους θέλει να τα διώξει από την φωλιά για να πάει η θυληκιά να κάνει τα επόμενα αυγά.
Αν μπορείς βάλτα σε μια άλλη γλάστρα κοντά στη φωλιά τους και θες αντιδράσεις από τον αρσενικό, κανονικά πρέπει να τα αφήσει στην ησυχία τους.
Όταν λες είναι δύσμορφα τι εννοείς;
 
ευχαριστώ για την ανταπόκριση
πριν από λίγο γύρισα από τι δουλειά και τα έβγαλα απ το κουτί ήρθε και η μάνα τα τάισε. Μόλις βλέπουν τον αρσενικό πάνε και μπαίνουν μονα τους στο κουτί. κανονικά δεν έπρεπε να τα μάθουν πρώτα να πετάνε και μετά να τα διώξουν απ τι φωλια;
τέλος πάντων.
με δυσμορφία εννοώ ότι του ενός τα ποδαράκια είναι κάπως γυρισμένα προς τα μέσα και τα δαχτυλάκια σαν να είναι κολλημένα μεταξύ τους. και είναι λιγότερο ανεπτυγμένο απ το αδερφάκι του.
προσπάθησα και να τους δώσω ψωμί βρεγμένο και καλαμπόκι βραστό αλλα τίποτα δεν τρώνε. Περιμένουν τι μάνα τους ίσος δεν αναγνωρίζουν άλλη τροφή
 
κανονικά δεν έπρεπε να τα μάθουν πρώτα να πετάνε και μετά να τα διώξουν απ τι φωλια;

Τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη στην φύση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά αν μπορούμε να βοηθάμε τα μικρά που δεν τα φροντίζουν οι γονείς τους.🙄


με δυσμορφία εννοώ ότι του ενός τα ποδαράκια είναι κάπως γυρισμένα προς τα μέσα και τα δαχτυλάκια σαν να είναι κολλημένα μεταξύ τους.

Μήπως να το πήγαινες σε κάποιον ειδικό που να ξέρει να το βοηθήσει; Όπως κάποιον πτηνίατρο; 😕 Ίσως ξέρει να το βοηθήσει... Κάτι περισσότερο θα κάνει αυτός.🙄
 
e.n.k. η μητέρα τι ταϊζει τα μικρά; από θέμα νερού τι γίνεται; Παίρνουν την απαραίτητη ποσότητα;
 
e.n.k. Τα ποδαράκια του είναι γυρισμένα γιατί οι γονείς του είναι συγγενείς.
Είναι οι συνέπειες της αιμομιξίας. Τα περιστέρια αυτά τα ονομάζουμε πατέλικα, είναι τούρκικη λέξη patenlik και σημαίνει αυτός που έχει έλκηθρο στο πόδι.
 
ευχαριστώ λάζαρος.
έτσι εξηγείται. Θα μιλήσω σήμερα με γιατρό αλλα φοβάμαι ότι θα μου πει το χειρότερο γιατί αυτό, σε αντίθεση με το αδερφάκι του δεν έχει μεγαλώσει καθόλου..to allo ενώ σχεδόν πετάει δεν το δοκιμάζει μάλλον γιατί ειναι πολύ φοβισμένο
 
e.n.k. Τα ποδαράκια του είναι γυρισμένα γιατί οι γονείς του είναι συγγενείς.
Είναι οι συνέπειες της αιμομιξίας. Τα περιστέρια αυτά τα ονομάζουμε πατέλικα, είναι τούρκικη λέξη patenlik και σημαίνει αυτός που έχει έλκηθρο στο πόδι.

Συμφωνω με το Λαζαρο.

Οσο για επισκεψει στον γιατρο μαλλον δεν θα σου κανει τιποτα... Δεν χρειαζετε κατι συγκεκριμενο... Κατ εμε..Αφησε την φυση να κανε την δουλεια της!
 
Οσο για επισκεψει στον γιατρο μαλλον δεν θα σου κανει τιποτα... Δεν χρειαζετε κατι συγκεκριμενο... Κατ εμε..Αφησε την φυση να κανε την δουλεια της!

εννοείς να το αφήσω να το σκοτώσουν; Δεν έπρεπε να είχα ανακατευτεί απ την αρχή; λες αν το ταΐζω εγώ και το προσέχω δεν έχει ελπίδες;
 
Άκουσε τον Λάζαρο

Αν μεγαλώσουν λίγο θα είναι αυτά που δεν θα αφήνουν σε ησυχία τον πατέρα τους να τα ταϊσει. Μην ανησυχείς δεν τα σκοτώνει το πολύ πολύ να τους πρήξει το κεφάλι αλλά όπως σου είπε Λάζαρος καλό θα ήταν να προσφέρεις όμοια φωλιά δίπλα είτε να βολευτεί σε αυτή ο πατέρας είτε τα πιστούνια. Αν θέλεις να προσφέρεις τροφή το καλύτερο είναι να προμηθευτείς από κάποιο μαγαζί μίγμα για περιστέρια (μάνες) ή άλλως από τα είδη που υπάρχουν σε ένα σπίτι εκτός από το ψωμί καλό είναι το ρύζι. Ρύζι προσφέρουμε επίσης αν τύχι να βρεθεί στα χέρια μας ένα αγωνιστικό περιστέρι που τραυματίστηκε κατά τους αγώνες. Για τα αγωνιστικά περιστέρια μπορούμε να μάθουμε και στην ιστοσελίδα Greek Racing Pigeon Federation :: Ομοσπονδια Ταχυδρομικων Περιστεριων &Beta
 
αχ βρε παιδιά τι θα κάνω...
αυτός ο μεγάλος τώρα κυνηγάει περισσότερο αυτόν που είναι φυσιολογικός. Τους τρώει και το φαΐ. Και απ ότι έχω καταλάβει δεν είναι ο πατέρας. Είναι μάλλον ο μάγκας τις παρέας και θέλει να τους κλέψει τη fwlia. Μιλήσαμε με κάποιο κέντρο προστασίας πουλιών και ο γιατρός τους είπε να του τηλ την παρασκευή γιατί είναι εκτος polhs.na δούμε τώρα.
 
τελικά ήρθαν και τα πήραν από την ομάδα προστασίας των περιστεριών.
και χάρηκα γιατί γλυτώσανε αλλα στεναχωρήθηκα κιόλας.. μου λείπουν idi.
me παρηγορεί to ότι εκεί έχουν κατάλληλο περιβάλλον και γιατρούς να τα προσέχουν..
 
Μπραβο σου για ολη την προσπαθεια και το ενδιαφερον σου. Χαρισες ζωη σε 2 ισως καταδικασμενες ψυχες. Να εισαι σιγουρη οτι θα ανταμιφθεις για το καλο που εκανες.
 
Back
Top