Φροντίδα Μπορεί να πετάξει στο δωμάτιο παπαγάλος με κομμένα φτερά;

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
ενας παπαγαλος που του εχουν κοψει τα φτερα μπορει να πεταξει, εστω και μεσα στο δωματιο;
 
Αν έχουν κοπεί τα βασικά φτερά δύσκολα το μόνο μάλλον που μπορεί να κάνει είναι να πηγαίνει από το ένα έπιπλο στο άλλο
 
Μέσα σε δωμάτιο εννοείς να πηγαίνει από σημείο σε σημείο φαντάζομαι, Αναλόγως ποια φτερά θα κοπούν, και κατά πόσο πεισματάρικο είναι το ίδιο το πουλάκι αλλά και το αν είχε μάθει να πετάει καλά πριν τα κόψεις, επειδή έχω κόψει και των 2 των δικών μου η γιατρός που τους τα έκοψε μου είχε πει να το κάνουμε αφού έχουν μάθει να πετάνε καλά και μετά. Για λόγους ψυχολογίας κυρίως (δεν το αντιλαμβάνομαι ακριβώς πώς λειτουργεί αλλά... ΔΕΝ είμαι πτηνίατρος.)

Ποιος είναι ο λόγος που θέλεις να το κάνεις; Είναι επιτακτική ανάγκη ή μπορείς να το αφήσεις και έτσι;

Στο λέω γιατί εγώ παρόλο που ήμουν αντίθετος με την κοπή των φτερών προχώρησα στη διαδικασία, και ενώ στην αρχή ήμουν σχεδόν ενθουσιασμένος, στην πορεία το ένα πουλάκι παρουσίασε κάποια σημάδια ψυχολογικής διαταραχής (!) κάθε φορά που προσπαθούσε να πετάξει - Ενώ ο δεύτερος όχι. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα μπορείς να το διαβάσεις εδώ. Και σίγουρα να σκεφτείς πολλαπλά πριν το πάρεις απόφαση. ΑΝ και επαναλαμβάνω δεν μιλάμε για μόνιμα αποτελέσματα - αναπηρία του ζώου, μπορεί προσωρινά (!) να του δημιουργήσει κάποια διαταραχή, όπου αν είναι όπως στη δική μου περίπτωση αποκαταστάθηκε μόλις έβγαλε τα νέα φτερά, δεν έχει αποκατασταθεί το πέταγμά του ακόμα μιας και η πτερόροια είναι προ των πυλών αλλά σταμάτησε να πηγαίνει προς τα πίσω , πιθανολογώ ότι αυτό ήταν που του δημιουργούσε τρομερό στρες και είχε για αρκετή /ες ώρες μετά μια περίεργη συμπεριφορά.
 
Κρίμα να μάθει να πετάει και μετά να του κόψεις τα φτερά.
Είναι σαν να πιάνεις ένα ελεύθερο πουλί και να το βάζεις στο κλουβί.
Δεν μπορώ να διανοηθώ να το κάνω στον δικό μου.
 
@jimakosk καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και έχεις δίκιο από τη δική σου οπτική. Υπάρχουν όμως και άλλες και κυρίως αυτή της ασφάλειας. Επειδή όμως το θέμα κινδυνεύει να γίνει πάλι debate για fifa ή pro, Πελέ ή Μαραντόνα, κόψιμο φτερών ή όχι, με εκατέρωθεν επιχειρηματολογία που δεν οδηγεί πουθενά. Ας μείνουμε στο αν μπορεί να πετάξει ένας παπαγάλος με κομμένα φτερά μέσα σε ένα δωμάτιο.
 
Το κόψιμο των φτερών, αν και είμαι κάθετα αρνητική σε αυτό, ίσως να έχει κάποιο νόημα κατά τις πρώτες φορές που ο παπαγάλος βγαίνει από το κλουβί προκειμένου να μην χτυπήσει πετώντας χωρίς να γνωρίζει το μέρος. Αργότερα όμως και αφού μάθει να πετάει γιατί; Παρότι μπορεί θεωρητικά να μην τραυματιζονται σωματικά, σίγουρα τραυματιζονται ψυχικά. Εξάλλου ένας παπαγάλος που βγαίνει κάθε μέρα από το κλουβί, δεν πετάει όλη την ώρα που είναι ελεύθερος αλλά μερικά λεπτά μόνο.

Επίσης να πω ότι η δυνατότητα του να πετάει εξαρτάται από το πόσα και ποια φτερά θα κοπούν.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top