Γενικά Μπορεί τα μικρά που κελαηδούν να είναι θηλυκά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης katerinak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Καλημέρα σε όλη τη φτερωτή παρέα,ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που με απασχολεί τις τελευταίες μέρες,υπάρχει περίπτωση τα μωρά μου που τώρα είναι 6 μηνών και κελαηδούν ακριβώς όπως οι μπαμπάδες τους να είναι θηλυκα;
Ενώ οι μαμάδες τους που ξέρω 100% ότι είναι θηλυκά δεν κελαηδούν και οι πατεράδες κελαηδούν κανονικά με προβληματίζει ότι το 95% των φετινών παιδιών κελαηδούν. Και επειδή ως γνωστόν εγώ δεν ξέρω να τα ξεχωρίζω τα ξεχωρίζω βάσει του ποιο κελαηδάει και ποιο όχι.. λέτε τελικά και κάποια από αυτά που κελαηδούν να είναι θηλυκά;👎
 
Το άρθρο το έχεις διαβάσει;
Το έχω διαβάσει κ. Γιαννη αλλά ομολογώ πως δεν με έχει βοηθήσει... Δεν μπορώ με τίποτα να τα ξεχωρίσω... στη γενετήσια περιοχή τους που τα φυσάω και τα κοιτάζω μου μοιάζουν όλα ίδια.
 
Δεν υπάρχει περίπτωση να τα αναγνωρίσεις από τη γενετήσια περιοχή σε αυτή την ηλικία.
Μάλιστα στο συγκεκριμένο άρθρο δίνω μάχη να εξηγήσω πως είναι αδύνατο αυτό να γίνει αλλά και πως υπάρχουν πολύ ευκολότεροι τρόποι να μάθεις το φύλο του, χωρίς καν να το πιάσεις.
Ίσως χρειαστεί να το "ξαναπιάσεις" το άρθρο Κατερίνα...
 
Εγώ εμπειρικά θα σου πω πως γίνεται ( μιλάω Χωρίς να εχω εμπειρία απο πουλια φωνής ομως)ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα cinnamon και fawn πούλια εξαμηνιτηκα να χαλάνε τον κόσμο και μόνο η μετάλλαξη του καφέ μαρτυρούσε το φύλο τούς ( όπως προέκυπτε από τους γονείς)! Κάποια στιγμή μπήκα στην αμφιβολία και ξανα κοίταζα τα κιτάπια μού , όμως με τα πουλιά που είχα στο κοπάδι δεν γινόταν να έχω καφέ αρσενικά!
Θα δεις ότι κάποια προσπαθούν να αντιγράψουν τα αδερφάκια τούς και αυτό σε μπερδεύει!
 
λέτε τελικά και κάποια από αυτά που κελαηδούν να είναι θηλυκά;👎
Εμένα μου είχε τύχει το καλοκαίρι του 2014 το καναρινάκι μου που είχε γεννηθεί, μετά τις πενήντα ημέρες ζωής, να τσιρτσιρίζει και να "σαλιαρίζει" και όντας άπειρος το θεώρησα για αρσενικό. Το φθινόπωρο όμως, βλέποντας ότι δεν κελαηδούσε και ότι δεν έκανε σχετικές προσπάθειες, συνειδητοποίησα ότι είναι θηλυκό. Πέρσι μου συνέβη το ακριβώς παρόμοιο, με μία κόρη της, η οποία μάλιστα ήταν πιο ομιλητική, σχεδόν ισάξια με τον αδελφό της. Όταν μεγάλωσαν, ωστόσο η διαφορά φάνηκε. Για αυτό από εδώ και πέρα δεν βασίζομαι πολύ στο "μουρμούρισμα" και περιμένω μέχρι να γίνουν έξι με επτά μηνών. Πολλά νεαρά θηλυκά επιχειρούν να "σαλιαρίσουν", μιμούμενα τα αρσενικά, αλλά αργότερα φαίνεται ξεκάθαρα το φύλο τους. Θα σε συμβούλευα να κάνεις για ένα με δύο μήνες υπομονή, όπου οι φωνητικές ή όχι ικανότητες τους θα είναι έκδηλες. 😉
 
Κάποια στιγμή μπήκα στην αμφιβολία και ξανα κοίταζα τα κιτάπια μού, όμως με τα πουλιά που είχα στο κοπάδι δεν γινόταν να έχω καφέ αρσενικά!
Σταμάτη, Πάντα μπορεί να έχεις και Καφέ αρσενικά, ακόμα κι' αν οι δυό γονείς είναι πράσινοι. Δυστυχώς δεν μπορείς να γνωρίζεις αν οι πράσινοι αρσενικοί είναι φορείς καφέ.
Μπορεις να τα καταλαβεις απο τα ποδια τα αρσενικα το μεσαιο δακτυλο ειναι ποιο μακρι
Σε όλα τα πουλιά το μεσαίο δάκτυλο είναι πιο μακρύ. Απλά στα αρσενικά είναι λίγο μακρύτερο σε σύγκριση μ' ένα θηλυκό.

Οσο για την αναγνώριση του φύλου, όλες οι προσεγγίσεις έχουν πιθανότητες λάθους. Ακόμα και το κελάηδημα. Ασφαλής τρόπος αναγνώρισης είναι η αμάρα, αλλά μόνο σε ώριμα σεξουαλικά και "πυρωμένα" πουλιά και ο διμορφισμός στα μωσαϊκού που στις μέρες μας τείνει να εξαφανιστεί και αυτός.
 
το τιμπράντο καναρινάκι που είχα και χάλαγε τον κόσμο στα κελαηδήματα(η Άλντα), μας σέρβιρε ένα αυγουλάκι την Πρωταπριλιά(να φανταστείς ότι όσοι την είχαν ακούσει, νόμιζαν ότι τους έκανα πλάκα λόγω της ημέρας 🙂)
είχα πολύ δυνατή φωνή αλλά δεν έκανε όλες τις αλλαγές που κάνουν τα αρσενικά.όταν κελαηδούσε όμως δεν την ξεχώριζες από τα αρσενικά
 
δεν μπορώ με τίποτα να τα ξεχωρίσω...
Νομίζω πως ο ποιό εύκολος τρόπος είναι η γραμμή του ματιού με το ράμφος για να έχεις μια πρώτη εκτίμηση, σίγουρα δεν είναι 100% ασφαλή αλλά δίνω 80% επιτυχία, αν δεν κάθεται ήσυχο για να το παρατηρήσεις βγάλε μια φωτογραφία η ένα βιντεάκι και παρατήρησε το στο προφίλ.
 
Back
Top