Φροντίδα Μπορεί το μελάνι από τις αφίσες στο δωμάτιό μου να βλάψει το parrotlet;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mirtopap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mirtopap

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2023
Μηνύματα
89
Καλησπέρα στην ομάδα! Στο δωμάτιο όπου πρόκειται να τοποθετήσω το παροτλετ μου, υπάρχουν αφίσες στον τοίχο (εκτυπωμενες με ασπρόμαυρο μελάνι). Επειδή διάβασα ότι το μελάνι είναι πολύ τοξικό στα πουλιά, προτείνετε να τις αφαιρέσω όλες ή ανήσυχω υπερβολικά 😅 ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Στο δωμάτιο όπου πρόκειται να τοποθετήσω το παροτλετ μου, υπάρχουν αφίσες στον τοίχο (εκτυπωμενες με ασπρόμαυρο μελάνι). Επειδή διάβασα ότι το μελάνι είναι πολύ τοξικό στα πουλιά, προτείνετε να τις αφαιρέσω όλες ή ανήσυχω υπερβολικά
Όχι, δεν κινδυνεύει από το μελάνι που υπάρχει στις αφίσες του τοίχου του δωματίου σου. Το μελάνι μπορεί να έχει κάποιες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους ΟΤΑΝ συσσωρευτεί στον οργανισμό τους., Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει συνεχής επαφή επί αρκετό χρονικό διάστημα. Τα άρθρα που διαβάζετε είναι απλά ένα alert για να προσέχετε κάποιες καταστάσεις, πολλές φορές και ακραίες. Δεν χρειάζεται να μας δημιουργεί άγχος το γεγονός ότι πρέπει απλά να προσέχουμε λιγάκι τα πουλάκια μας όταν είναι εκτός κλουβιού.

Να χαίρεσαι το πάροτλετ αλλά και τις αφίσες στο δωμάτιό σου.
 
@Stavros ευχαριστώ πολύ!
[automerge]1683568053[/automerge]
Άμα δεις ότι πάει προς τα εκεί βγάλτες καλύτερα. Επίσης ελεγξε για φυτά που μπορεί να έχεις αν είναι τοξικά η τυχών τρύπες σε σιτες.
Έχω κάποια φυτά, βασιλικό και μαργαρίτες αλλά διάβασα ότι είναι φιλικά στα παπαγαλάκια! Ευχαριστώ πολύ
 
Φαντάζομαι πως στο δωμάτιό σου έχεις καιρό αυτές τις αφίσες. Θέλω δηλ να πω πως δεν είναι φρέσκο το μελάνι τους.
Γιατί ένα μελάνι που δεν έχει στεγνώσει καλά πχ σίγουρα αφήνει το "αποτύπωμά του στο χώρο" οπότε δεν κάνει καλό ούτε σ εσένα ούτε στο πουλάκι.
 
@Sissy ναι τις έχω μήνες τώρα!
[automerge]1683570881[/automerge]
@Stavros το έχω δει και το έχω συμβουλευτεί πιστα! Άλλωστε τα λουλούδια τα κρατάω στην βεράντα για να παίρνουν ήλιο ενώ το πουλάκι θα είναι μέσα οπότε δεν νομίζω να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.
 
Back
Top