Αναπαραγωγή Μπορει να εκανε τα υπολοιπα αυγα με 5 ημερες διαφορα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης glafkos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

glafkos

PB Member
Εγγραφή
11 Ιουν 2006
Μηνύματα
347
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα παιδια
να σας πω τι μου εχει συμβει και αν ξερει κανεις να μου πει τι συμβαινει γιατι μου ειναι λιγο περιεργο
Λοιπον απο τις 1-2-09 εχω αρχισει την διατροφη για αναπαραγωγη στα ζευγαρια μου, το ενα θυληκο εκανε φωλια στις 28-03-09 και στις 29 -03-09 εβαλα τον αρσενικο μεσα.
Στις 31-3-09 το πρωι βρηκα ενα αυγο μεσα στην φωλια σπασμενο και μαλακο σαν τσιχλα μου αρχιζει και σκληρενει δεν καταλαβα τι μπορει να ειχε γινει εβαλα λιγο ασβεστιο στο νερο το πηρα και περιμενα για 2ρο αυγο.1-4-09 τιποτα και 2-4-09 ξανα αυγο ολα οκ αυτη την φορα βαζω ψευτικο και περιμενω τα αλλα για να ξεκινησω 3-4-09 ,4-4-09 και 5-4-09 τιποτα.Βαζω το αυγο στις 5-4-09 στην φωλια και περιμενω πλεον για 14 μερες. Στις 7-4-09 βλεπω και αλλο αυγο μεσα στις 8-4-09 και αλλο και σημερα παλι και αλλο αυγο δεν τα εχω αντικατστησει τα εχω αφησει ετσι και τηα βγουνε οποια ειναι με σπορο με διαφορετικες μερες
το περιεργο ειναι ενω εκανε το πρωτο αυγο στισ 2-4 μπορει τα υπολοιπα να τα εκανε με 5 ημερες διαφορα;
τι μπορει να εχει συμβει;

συγγνωμη αν σας κουρασα
φιλικα Ακης
 
δεν νομιζω γιατι ολο τον χρονο εχω μεσα στο κλουβι σουπιοκοκαλο και αμμο
και οταν ξεκινησα την διατροφη τις εβαζα και υγρο ασβεστιο στο νερο μια φορα την εβδομαδα
 
To ασβεστιο ειναι πολυ μικρη στο grit.To σουπιοκοκκαλο ειναι πηγη ιωδιο και ελαχιστα ασβεστιου.
Στην αναπαραγωγικη περιοδο χρειαζεται το ασβεστιο καθημερινα και οχι μια φορα την εβδομαδα. Η ποσοτητα ασβεστιου που χρειαζονται τα θυληκα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη που πιστευουμε.Ακομα η ποσοτητα ασβεστιο δεν ειναι ιδια για ολα τα πουλια.Αλλες καναρες χρειαζονται λιγο αλλες περισσοτερο.
Το προβλημα αυτο το εχω και εγω με ενα πουλι και το καταλαβα οταν εκανε αυγο χωρις τσοφλι
Αν θεωρεις οτι η καναρα σου δεν εχει προβλημα ασβεστιου εσυ γνωριζεις καλυτερα τα καναρινια σου τοτε θα σου ελεγα οτι τα πρωτα αυγα ειναι μια κακη πρωτη γεννα και οτι το πρωτο αυγο ηταν μαλακο γιατι βγηκε γρηγορα.
 
τωρα τα αυγα ειναι οκ ολα
απλα μου εκανε εντυπωση που σταματησε για 5 μερες και μετα ξαναεκανε αυγα
 
Glafko πες μας όταν κάνεις ωοσκόπηση τι είδες. Οκ; Και μένα μου έτυχε φέτος σε πολλά ζευγάρια να κανουν καθυστέρηση για το επόμενο αυγό αλλα για μια μέρα.🙄
 
Back
Top