Διατροφή Μπορει να χρησιμοποιηθει καρπος κοκοφοινικα σαν τροφη;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evans

PB Member
Εγγραφή
10 Φεβ 2013
Μηνύματα
958
Πόλη
Λαμία,Αθήνα
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν μπορουν να χορηγηθουν οι καρποι φοινικα ως συμπληρωμα διατροφης σε μπατζι και κοκατιλ, επισης μπορω να τους δινω κουκουναρια να ασχολουνται;Επιπλεον μπορουν να χορηγηθουν στην αυγοτροφη οι καρποι του φοινικα;
 
Τα μικρά πουλιά δεν μπορούν να σπάσουν αυτούς τους καρπούς, αν διαβάσεις το άρθρο του Tony Silva ούτε όλοι οι μεγάλοι δεν μπορούν. Τώρα αν εννοείς να τους σπάσεις, μπορείς να δώσεις.
Κουκουνάρια αν μαζέψεις, είναι πολύ καλά για να παίζουν, πρέπει πρώτα να τα βράσεις και να τα αφήσεις να στεγνώσουν εντελώς στον ήλιο.
 
Στην αυγοτροφη γινεται να μπουν; Το αρθρο το εχω διαβασει!
Θα ηθελα να μαθω αμα βρω να τα χορηγησω στα μικρα που μεγαλωνει τωρα η παπαγαλινα μου μιας και περιμενω να φτασουν ολα τις δεκα μερες για να περασω και κανα λαχανικο ωστε οπως το μικρο της παρακατω φωτο να μαθει να τρεφεται οσο πιο σωστα γινεται με οσα μπορω να του παρεχω. (μην ξεχναμε οτι η χωρα κρεμεται απο μια κλωστη οποτε τα οικονομικα στενευουν)
rsz_20150706_125545.webp
 
Είναι μικρό ακόμα προς το παρόν την αυγοτροφή που ταΐζουν οι γονείς του και λίγο μήλο το πολύ.
 
Επιτρέπονται και τα 2 που ρωτάς. Δεν καταλαβαίνω όμως πως θα τα βάλεις σε αυγοτροφή. Τα κουκουνάρια μπαίνουν αλλα οι καρποί φοίνικα δύσκολο. Αν βρεις ώριμους ίσως το μαλακό εξωτερικό πορτοκαλί μέρος τους.
 
Επιτρέπονται και τα 2 που ρωτάς. Δεν καταλαβαίνω όμως πως θα τα βάλεις σε αυγοτροφή. Τα κουκουνάρια μπαίνουν αλλα οι καρποί φοίνικα δύσκολο. Αν βρεις ώριμους ίσως το μαλακό εξωτερικό πορτοκαλί μέρος τους.
Ρωταω μονο για τον φοινικα σε σχεση με την αυγοτροφη τα κουκουναρια δεν ηξερα οτι μπαινουν ποιο μερος τους μπαινει;
 
Κι εγώ στην αρχή νόμιζα πως ρωτούσε γενικά Ανέστη, αλλά τελικά πρόκειται περί νεοσσού.

Προσωπικά δεν βλέπω το πιθανό πρόβλημα εκεί. Εξάλλου η αυγοτροφή θα περιέχει πολύ μικρή ποσότητα των παραπάνω αν τελικά βρει. Επειδή όμως είναι μια πολύ συγκεκριμένη φάση του βιολογικού κύκλου των πουλιών, ίσως θα ήταν καλύτερο αν η εισαγωγή νέων τροφών γινόταν σκέτες προς τους γονείς κι όχι κρυμμένες σε άλλη τροφή. Ώστε να φανεί η διάθεσή τους απέναντι τους. Εγώ όπως έχω ξαναπεί τάιζα κανονικά τους γονείς με όλη τη γκάμα των λαχανικών και φρούτων σε όλη τη διάρκεια της αναπαραγωγής χωρίς να αλλάξω κάτι ούτε την πρώτη μέρα εκκόλαψης των νεοσσών.
 
Back
Top