Διατροφή Μπορουμε να δινουμε μονο κροκο αντι για ολοκληρο αυγο στα καναρινια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Q-Ariel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Q-Ariel

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2014
Μηνύματα
359
ηθελα να σας ρωτησω... (ναι σας εχω πρηξει! 😛) αν μπορουμε να δινουμε μονο κροκο αντι για ολοκληρο αυγο στα καναρινακια;
 
Γιατί να μη βάζεις και το ασπράδι; Κάνει πολύ καλό.
 
Ίσως και περισσότερα ωφέλιμα στοιχεία έχει το ασπράδι
 
δινω και ολοκληρο και μονο κροκο μερικες φορες;δεν πειραζει δηλαδη;
 
και το κροκο και το ασπραδι(που ειναι καθαρη πρωτεινη) και το τσοφλι(που εχει ασβεστιο). Το βραζεις το κοβεις το αυγο στη μεση ή στα 4 αν δεις οτι δε το τρωνε ολοκαι θα τους το βαζεις. Την αλλη μερα επομενο,το παλιο το πετας. Οταν ζεστανει ο καιρος,το αλλαζεις μετα απο κανα 2ωρο γιατι χαλαει πιο ευκολα!
 
αυγο μια φορα τη βδομαδα του δινω! Μπορω και παραπανω;
 
ωραια... Οποτε την κυριακη το δευτερο και αυριο εχει φωτογραφιση του χαρτιου για να ειμαι σιγουρη οτι ειναι καλα!
σημερα κι αυριο μονο σπορακια απο φαι.
 
Αυτό το χαλάει εύκολα το καλοκαίρι (και θέλει πέταμα στο δίωρο), θα μου επιτρέψετε να το αμφισβητήσω ...
Αν κόψεις το μισό αυγό και ΔΕΝ το πατήσεις με πηρούνι (ώστε να εισχωρήσει οξυγόνο), η δεν το διαλύσεις στην αυγοτροφή, αντέχει πολύ περισσότερο από 2 -3 ώρες. Τα πουλιά τσιμπάνε από πάνω και όταν σταματήσουν να τσιμπάνε, το αυγό ξεραίνεται και δεν το πλησιάζουν.
Όποιος έχει χρόνο ας το αφαιρεί. Αλλά κάποιος που φεύγει το πρωϊ και γυρίζει το απόγευμα, να μη φοβηθεί να το χορηγήσει.
Γιώτα, αν βλέπεις ότι σου τρώνε μόνο τον κρόκο (γιατί σαν πιο ''λιπαρό'' είναι πιο νόστιμο και αυτό τρώνε πρώτο), πράγμα πάντως δύσκολο στα καναρίνια γιατί το τρώνε όλο, δίνε κάπου κάπου σκέτο το ασπράδι που είναι πρωτεϊνη χωρίς λίπος.
Το αυγό και η διατροφική του αξία
 
Χεχε.. Το ξερω, απο διατροφη για ανθρωπους σκιζω..λογω επαγγελματος εν μερει, απλα δε ξερω το τι επιτρεπεται στα πτηνα κια δε θελω να το βλαψω αθελα μου! Αυτο για το τσοφλι δεν το ηξερα, οτι μπορουν να το φανε π.χ!
Οσες φορες του το δινω ολοκληρο τσιμπαει απο ολα, απλα επειδη.. Και παλι λογω διατροφης, μου περισσευουν μερικοι κροκοι δινω κανεναν τοτε οταν δεν εχω ολο το αυγο. Αλλα το χω κανει μονο δυο φορες απο τοτε που το χω!
Παντως σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας!
Υ. Γ. Ειμαι μελος και σε αυτο το σαιτ με συνταγες! 😛
 
Γιώτα, μπορεί να φάει μόνο κρόκους αλλά αφού γνωρίζεις από διατροφή, τα ίδια ισχύουν και στα πουλιά. Όπως εμείς όταν θέλουμε να προσθέσουμε λίγη παραπάνω πρωτεΐνη καλής ποιότητας στη διατροφή μας διαλέγουμε τα ασπράδι του αυγού και αποφεύγουμε τον κρόκο για τους γνωστους λόγους.
 
Ο μίστερ Τίτις το παίρνει πάντα κομμένο στην μέσηκαι ξεκινάει από το τσόφλι. Πάντα.. Μετά, την πέφτει στο ασπράδι, πίνει νερό, πάλι ασπράδι, ταυτόχρονα μαρούλι, πάλι νερό,ξανά τσόφλι και δεν τον προλαβαίνω.σαν να είναι σε ταβέρνα του λέω ότι κάνει!
 
Back
Top