Αναπαραγωγή Μπορουν να κανουν κανενα αυγο σε κλουβα 90χ1,20;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikolas79
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.

nikolas79

PB New Member
Εγγραφή
1 Φεβ 2009
Μηνύματα
35
Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεια σασ φιλαρακια εχω κανει μια κλουβα 90χ1,20 και την εχω γεμισει με ψεφτικα λουλουδια εχω βαλει μεσα 2 θυληκες καρδερινες μια αρσενικια καρδερινα και 2 αρσενικα φλορακια και ενα θηλικο φλορακι ειναι αγορασμενα αλλα αγρια μπορει να με κανουνε κανενα αυγουλακι η τζαμπα περιμενο; Ειναι σε δοματιο στην ταρατσα μονα δεν εχει φασαρια αλλα με τεχνιτο φως
 
Δεν θελω να σε προσβαλλω αλλα αποψη μου ειναι οτι ο λογος που ανοιξες αυτο το θεμα ειναι καθαρα για να προκαλεσεις.

Αυτο το φορουμ οπως φανταζομαι θα χεις διαβασει στους κανονες ειναι κατα των πιασμενων πουλιων. Δεν εχεις καμια ελπιδα να δεις μικρα... Οσο κι αν κανεις υπομονη κι οσο κι αν περιμενεις.

Διεθεσε λιγα παραπανω χρηματα και αγορασε πουλια εκτροφης.Ασε ελευθερα τα πιασμενα που αγορασες. Δεν ειναι κριμα να χτυπιουνται μεσα στο κλουβι; Οσο μεγαλο κι αν ειναι.. Μπορω να κατσω να σου γραφω ωρες ατελειωτες για τους λογους για τους οποιους πρεπει να τα αφησεις αλλα νομιζω οτι ειναι σαφης οι λογοι...
 
Τα πουλια ειναι αγρια και τα αγορασες εσυ; Πρεπει να τα ελευθερωσεις φιλε μου εγκαιρως διοτι περα απο το οτι δεν πρεπει να τα εχεις στην κατοχη σου δεν τα λυπασε τα καημενα;Ξερεις τι βασανιστικο ειναι για τα πουλια;
 
Αντε παλι, τα ιδια κ τα ιδια...
καποιος που εχει πιασμενα πουλια κ καποιοι που το προτεινουν να τα ελευ9ερωσει..
κα9ε φορα αυτο γινετε... φαύλος κυκλος
1000 φορες να του πειτε να τα αφησει ελευ9ερα δεν νομιζω να το κανει
ΔΕΝ 9ελω να προκαλεσω απλως εχω βαρε9ει κα9ε φορα να γινετε το ιδιο πραγμα
 
Αντε παλι, τα ιδια κ τα ιδια...
καποιος που εχει πιασμενα πουλια κ καποιοι που το προτεινουν να τα ελευ9ερωσει..
κα9ε φορα αυτο γινετε... φαύλος κυκλος
1000 φορες να του πειτε να τα αφησει ελευ9ερα δεν νομιζω να το κανει
ΔΕΝ 9ελω να προκαλεσω απλως εχω βαρε9ει κα9ε φορα να γινετε το ιδιο πραγμα


Για φαντασου ομως να μην μιλουσε ποτε κανενας...
Ευτυχως που υπαρχουν καποιοι ανθρωποι στον κοσμο που ΔΕΝ ΒΑΡΙΟΥΝΤΕ ΠΟΤΕ! Κι οχι μονο στο θεμα των πουλιων... 😉
 
δεν το εκανα για να προκαλεσο και ρε παιδια αφου ολα τα pet shop εδο τουλαχιστον που ειμαι εχουν μονο αγρια τι λετε;
φιλε νικο απο το μεσσολογγι ξερεις τι βασανιστικο ειναι να ακους γουρουνι να ουρλιαζει οταν το σφαζουν; Τα τρως ομος οσο και να πληροσεις! Μην το παιζετε εδο μεσα ολοι πονοψυχη μονο για τα πουλακια ετσι; Ενας φλιζοως αγαπαει ολα τα ζωα και ολα τα πουλακια! Οπος αγορασα τα ψαρια μου στο ενυδριο μου και τα φροντιζω, μηπος να τα πεταξω και αυτα στην θαλασσα η να στηλω και τον σκυλακο μου σε κανενα χωραφι να ειναι πιο ανετα τι λες; Σηγνωμη για τον τονο μου αλλα βλεπω πολες επιθεσης εδω μεσα αλλα ετσι ειναι! Να γινουμε λοιπον ολοι χορτοφαγη! Αλλα και τα λουλουδακια εχουνε ψυχη!
 
κ τα πουλια εκτοφης απο αγρια προερχονται
το εχετε σκεφτει ποτε αυτο/>?
κ δεν νομιζω να τα ζευγαρωνουν κ μετα να τα ελευ9ερωνουν...
 
Οντως λεμε τα ιδια και τα ιδια. Ολα αυτα εχουν χιλιοειπωθει και κακως συνεχιζεται η συζητηση. Το οτι εισαι φιλοζωος δεν το διχνεις βασανιζοντας τα πουλια.

Το οτι ειμαι εγω φιλοζωος το δειχνω με τις πραξεις μου αγοραζοντας πουλια εκτροφης. 😉Δεν θα σου απαντησω σε αλλο μυνημα οχι για κανεναν αλλο λογο απλα δεν χρειαζεται να ανεβαινουν οι τονοι και να στεναχωριεται κανενας.
 
απο που προηλ9αν ομως/>?
κ δεν εχουν ολοι λεφτα για να παρουν εκτροφης
οσο πουλανε τα pet πιασμενα ο κοσμος 9α περνει πιασμενα
στην Ελλαδα ζουμε!
 
Στη Θεσσαλονίκη δεν έχει εκτροφής ΦΛΩΡΟΥΣ; Το ακούσαμε και αυτό. :D Όσο κάνουν τα κανάρια πολλάααα λεφτά.

Όλοι έχουν δικαίωμα να πούνε χίλιες φορές όχι στα πιασμένα όπως και όποιος το διαβάζει μπορεί να επιλέξει αν θα τα κρατήσει. Η ελευθερία λόγου σημαίνει ότι εγώ που είμαι αντίθετος στο να πιάνονται πουλιά και να πωλούνται στα πετς μπορώ να το φωνάζω. Όποιος βαριέται να το διαβάζει ας μην το διαβάσει. Αυτό μας έλειπε να φοβόμαστε να πούμε ότι είναι λάθος να έχει κάποιος μια κλούβα με 6-7 πιασμένα πουλιά να χτηπιούνται μόλις τον δουν. Είναι λάθος και είναι αυτονόητο. Δεν είναι χόμπυ είναι ψυχασθένεια να βλέπεις άγρια πουλιά σε κλουβί και να χαίρεσαι. Αυτή είναι η διαφορά με τα εκτροφής (και πολύ περισσότερο με τα πουλιά της εκτροφής του καθενός). Και ναι όλα τα πουλιά από άγρια προήλθαν και οι άγριοι πρόγονοι τους ζούσαν ελεύθεροι και θυσιάστηκαν μέσα στα κλουβιά για να δημιουργηθούν αυτές οι γραμμές αίματος που μας έδωσαν όλα τα πουλιά εκτροφής που υπάρχουν σήμερα. Γιατί να θυσιαστούν και άλλα πουλιά;

Και νομίζω είναι εντελώς αταίριαστο να συγκρίνουμε αυτά που τρώμε με αυτά που κρατάμε κοντά μας από αγάπη. Εκτός κι αν φίλε μου το γουρούνι το είχες για παρέα και τελικά το έσφαξες.

Όσο πουλάνε τα πετς πιασμένα ο κόσμος θα παίρνει πιασμένα και εμείς θα φωνάζουμε και θα σας ζαλίζουμε τα αυτιά :D. Αλλά κι εμείς στην Ελλάδα ζούμε και είμαστε ένα μέρος αυτού του κόσμου. Άρα δεν παίρνει πλέον όλος ο κόσμος πιασμένα.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα ούτε με τον prokroustis ούτε με τον Νικόλα και συγγνώμη αν θίγεται κάποιος από το post μου, απλά κι εγώ βαρέθηκα να ακούω για πιασμένα που περιμένουν όλοι να τους κάνουν τα χρυσά αυγά. Και για να απαντήσω και στο αρχικό μύνημα. Από τα 10 ζευγάρια πιασμένα τα 1-2 έχουν ελπίδες να κάνουν αυγά (στρώσιμο φωλιάς, επώαση κλπ.) και από τους 10 νεοσσούς που θα βγουν (αν βγουν από δύο ζευγάρια) δύσκολα να επιβιώσει έστω και ένας. Οι λόγοι πολλοί θα πω μερικούς μόνο. Οι άγριοι γονείς κάποια στιγμή θα σαλτάρουν και θα πετάξουν τα μικρά τους επειδή τους κοιτάξαμε στραβά. Τα μικρά είναι πρώτης γεννιάς σε αιχμαλωσία και έτσι οι απαιτήσεις τους σε διατροφή δεν μπορεί να καλυφτεί από εμάς. Μέχρι την πρώτη πτερόροια εξακολουθούν να είναι το ίδιο απαιτητικά σε τροφή με αποτέλεσμα όσα γλιτώσουν από τον απογαλακτισμό να τα χάσουμε κατά την πτερόροια. Αξίζει λοιπόν να ασχοληθείτε με τα άγρια τι λέτε; Και εξακοολουθούν να είναι ακριβά τα εκτροφής; Αλήθεια πόσο κάνουν 10 ζευγάρια άγρια;😎
 
απο που προηλ9αν ομως/>?
κ δεν εχουν ολοι λεφτα για να παρουν εκτροφης
οσο πουλανε τα pet πιασμενα ο κοσμος 9α περνει πιασμενα
στην Ελλαδα ζουμε!
Έχεις σκοπό να προκαλέσεις κι άλλο το κοινό αίσθημα;
Σε πόσα thread θα θελήσεις ακόμα να προβάλλεις σθεναρή αντίσταση σε αυτούς που προσπαθούν να σου θυμίσουν τι πρεσβεύει αυτό το site;
Η γραφή σου και ο τρόπος σκέψης σου θυμίζει παλιούς γνωστούς μας που απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε άλλες πολιτείες που βρίθουν από ομοιδεάτες τους.
Ούτε σωτήρες της φύσεως είμαστε αλλά δεν πρόκειται ούτε μισό λιθαράκι να βάλουμε στην προσπάθεια ορισμένων να την καταστρέψουν.
 
οσο "προκαλω" εγω αλλο τοσο "προκαλειτε" εσεις..
πανω στο συγκεκριμενο 9εμα
 
Αν και δεν θέλω να γίνει post προσωπικών αντιπαραθέσεων (κατά κει πάει). Όποιος θεωρρεί ότι το post μου προκαλεί μπορεί να το γράψει με το όνομά μου. Επειδή είδα αυτό το "εσείς" και μπερδεύτηκα (δεν ξέρω αν είμαι κι εγώ μέσα). Πρόκληση θεωρρώ ότι είναι αντίθετα στους νόμους είτε αυτοί είναι νομικοί είτε ηθικοί. Για μένα προκαλεί όποιος έχει άγρια πουλιά να χτυπιούνται μέσα στα κλουβιά του και σαν να μην φτάνει αυτό το καυχιέται κιόλας και αντί να ντρέπεται προσπαθεί να κάνει τους υπόλοιπους να ντρέπονται να μιλήσουν ενάντια στα "πιστεύω" του.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top