Φροντίδα Μπορούμε να δίνουμε εμφιαλωμένο νερό στα καναρίνια μας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης theodr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

theodr

PB Member
Εγγραφή
11 Ιουλ 2014
Μηνύματα
1.100
Πόλη
Πάτρα
Αξίζει να αντικαταστήσω το νερό της βρύσης με εμφιαλωμένο νερό; Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά; Το έχει δοκιμάσει κάποιος φίλος;
 
περιττό εκτός αν το νερό της βρύσης δεν πίνεται...
 
Το πρόβλημα με το νερό της βρύσης δεν είναι η γεύση του αλλά τα περιεχόμενά του χημικά, βαρέα μέταλλα κλπ. Κυρίως όμως το χλώριο... Που αποτελεί από μόνο του εδαιτερικά επικίνδυνο για τους μικρούς μας φίλους χημικό με προβλήματα στειρότητας κλπ.
 
Και στο εμφιαλωμένο -όταν γίνονται έλεγχοι - έχουν βρεθεί αρκετά ακατάλληλα, κυρίως λόγω αποθήκευσης των συσκευασιών στον ήλιο η παραμονής αρκετού διαστήματος στα πλαστικά μπουκάλια...
Αν πίνεις εσύ εμφιαλωμένο, δίνε και στα πουλιά. Αν όχι, το θεωρώ υπερβολή. Ειδικά στη Αθήνα, το νερό της βρύσης είναι μια χαρά.
Αν θέλεις να αποφύγεις τα ''προβλήματα'' που μπορεί να δημιουργήσει η χλωρίωση του νερού, μπορείς να το βάζεις από την προηγούμενη μέρα σε ένα μπουκάλι και να το χορηγείς την επόμενη.

Μια πρώτη σύγκριση: εμφιαλωμένο ή βρύσης;
Η απάντηση θα μπορούσε να είναι μονολεκτική: ασφαλές. Γιατί αυτό που ψάχνουμε όλοι είναι το νερό που δεν θα μας δημιουργήσει προβλήματα υγείας. «Το νερό της Αττικής θεωρείται από τα καλύτερα της Ευρώπης», λέει η κ. Πούλια. «Βέβαια, τα τελευταία χρόνια πολύς λόγος γίνεται για την ασφάλεια και την ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια μας από αυτό το δίκτυο. Η παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών, χημικών, τοξικών και καρκινογόνων ουσιών στο νερό του δικτύου, η ύπαρξη δυσοσμίας καθώς και χώματος ή σκουριάς στους σωλήνες δημιουργούν αίσθημα ανησυχίας και δυσπιστίας στο καταναλωτικό κοινό. Στην περίπτωση αυτή, το εμφιαλωμένο νερό αποτελεί μια πολύ πιο ασφαλή λύση, με δεδομένη τη σταθερή του σύσταση και τους αυστηρούς ελέγχους που αφορούν στην ασφάλεια του».

«Η ασφάλεια που παρέχεται με την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού», σημειώνει ο κ. Μαρούλης, «εξαρτάται από την πηγή του νερού, τις συνθήκες υγιεινής που τηρούνται στο εμφιαλωτήριο και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά τη διακίνηση και την αποθήκευση του εμπορεύματος. Το πλαστικό μπουκάλι, που περιέχει το εμφιαλωμένο νερό, μπορεί να αποτελέσει έναν επιπρόσθετο κίνδυνο, καθώς η παραμονή σε υψηλές θερμοκρασίες ευνοεί τη μετανάστευση επικίνδυνων οργανικών ενώσεων από αυτό προς το νερό. Τελικά, ένα κατάλληλα φιλτραρισμένο και ελεγμένο νερό βρύσης μπορεί να αποτελέσει εξίσου ασφαλή επιλογή με ένα καλής ποιότητας εμφιαλωμένο νερό».
 
Το καλύτερο να δίνεις νερό βρύσης αφού έχεις βάλει κάποιο φίλτρο στην βρύση σου και για σας τους ίδιους. Γενικά είμαι κατά των εμφιαλωμένων, γιατί δεν είναι θέμα μόνο της πηγής απ' όπου προέρχεται αλλά και της διαδικασίας φύλαξης σε όλους του επιμέρους διακινητές του.
 
Νομίζω πως αυτό που είπε κι PAIANAS είναι και το σωστό... Αν πίνεις κι εσύ δώσε... αν όχι είναι υπερβολή. Υπάρχει κι ένα θέμα σχετικά με το χλώριο στο forum.
 
Εγω δινω εμφιαλωμενο νερο στα δικα μου αφου τετοιο πινουμε κι εμεις. Το μονο μου θεμα ειναι οτι στερουνται μεταλλικα στοιχεια που εχει το νερο βρυσης αλλα δεν πινουν τοσο χλωριο. Επισης το νερο μας εδω ειναι αρκετα σκληρο οποτε αγοραζουμε. Εχουμε και φυσικες πηγες αρκετες αλλα ακομη δεν αξιωθηκα να παρω εναν αποστειρωτη ποσιμου νερου.
 
Το χλώριο είναι το μικρότερο κακό και το πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο το θέμα είναι οι σκληρότητες του νερού και τα βαρέα μέταλλα σε κάποιες περιοχές. Οι κατά τόπους υπηρεσίες ύδρευσης έχουν αναρτημένες τις τιμές αυτές. Πάντως στην Αττική το μόνο θέμα είναι το χλώριο κι αυτό αντιμετωπίζεται απλά αν αφήνουμε το νερό γύρω στις τρεις ώρες πριν το προσφέρουμε. Γιατί και το συσκευασμένα νερά δεν είναι πάντα το καλύτερο.
 
Back
Top