Γενικά Μπορούμε να προσδιορίσουμε την ηλικία των budgie;

Δεν βλέπω πολύ καθαρά τη φωτογραφία σπό το κινητό αλλά ιδίως το θηλυκό μοιάζει άνω του έτους και σχεδόν όχι πλήρως σε φσση αναπαραγωγής. Το αρσενικό είναι κοντά στο έτος και έτοιμο.
Μη βιαστείς ακόμα
Όμορφα να σου ζήσουν!
 
το θηλυκό μοιάζει άνω του έτους και σχεδόν όχι πλήρως σε φσση αναπαραγωγής. Το αρσενικό είναι κοντά στο έτος και έτοιμο.
Μαρία πως καταλαβαίνεις από την εμφάνισή τους αν είναι έτοιμα για αναπαραγωγή;
(απλά για να μαθαινουμε και εμείς που δεν γνωρίζουμε)
 
Μαρία πως καταλαβαίνεις από την εμφάνισή τους αν είναι έτοιμα για αναπαραγωγή;
Το αρσενικό budgie από την στιγμή της ενηλικίωσης και μετά έχει σκούρο μπλε χαλινό (το σημείο πάνω από το ράμφος που βρίσκονται τα ρουθούνια) και δεν αλλάζει ποτέ, εκτός αν έχει ορμονικά προβλήματα. Γενικώς είναι και πάντα έτοιμα τα αρσενικά :)
Τα θηλυκά, όταν είναι απολύτως έτοιμα, δηλαδή σε φάση αναπαραγωγής, ο χαλινός γίνεται εντελώς καφέ. Τις άλλες περιόδους, μπορεί να είναι καφέ με άσπρο που θεωρούμε ότι εισέρχεται ή εξέρχεται της φάσης αναπαραγωγής (αναλόγως ποια φάση έχει προηγηθεί) ή θαλασσί πολύ ανοιχτό ανακατεμένο με άσπρο.

Τώρα που βλέπω πιο καθαρά τη φωτογραφία, η τσούπρα είναι έτοιμη ή σχεδόν έτοιμη. Ο άλλος είναι μικρός ακόμα, δεν έχει χρονίσει.
Ίσως ζευγαρώσουν βέβαια, αφού το θηλυκό είναι άνω του έτους και αν έχεις δώσει προσοχή στη διατροφή τους, μπορείς να δοκιμάσεις.
 
Back
Top