Φροντίδα Μπορούν ζήσουν τα Gouldian σε εξωτερικό χώρο;

kolinikos

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2021
Μηνύματα
183
Πόλη
Ηράκλειο Κρήτης
Έξω κάνουν τα Gouldian; Ζω Ηράκλειο Κρήτης και θα είναι προστατευμένα από αέρα και αρπακτικά αν τους βάλω και μια λάμπα από αυτά που είναι για τα κοτοπουλακια πχ θα είναι ακόμα καλύτερα έτσι;
 
Τα gouldian γενικά είναι περισσότερο ευαίσθητα από άλλα πτηνά. Χρειάζονται συγκεκριμένες θερμοκρασίες και δεν συμπαθούν τις απότομες εναλλαγές. Ιδανικά καλό θα ήταν να μας αναλύσεις τι σκέφτεσαι να φτιάξεις ώστε να μπορούμε και εμείς να σε βοηθήσουμε περισσότερο σχετικά με τα σχέδιά σου.
 
@Γιαννης17 λοιπόν αγόρασα το πρώτο γκουλντιαν από έναν γνωστό μου που πήρε δύο αρσενικά και δεν θέλει το ένα και από βδομάδα θα το χω στην κατοχή μου, σκέφτομαι να τους πάρω μια 90αρα ζευγαρωστρα διότι είναι πολύ δραστήρια πουλιά από όσο γνωρίζω, αγόρασα και περιμένω να έρθει μια ραφιερα 1,80×90×40 και ή θα την ντύσω με κόντρα πλακέ στα πλάγια από πάνω και στην πλάτη και μπροστά να βάλω πόρτα με γαλβανισμένη σίτα και τον χειμώνα θα το ντύνω και με αντιανεμικο πανί ή να φτιάξω μια ντουλάπα από κόντρα πλακέ με ροδακια για να μπαίνει μέσα η ραφιερα και έχω έναν φίλο ηλεκτρολόγο να μου κάνει μια πατέντα με ένα ντουι να βάλω και λάμπα από αυτές τις θερμάστρες δεν ξέρω πως λέγονται για τα γκουλντιαν και μόνο τον χειμώνα αν κάνει πολύ κρύο να τους βάζω την λάμπα αν θεωρείτε πως την έχουν ανάγκη δεν ξέρω εγώ αν είναι αναγκαία μια σκέψη έχω κάνει προς το παρόν για την λαμπα.Δεν έχουμε συχνά πολύ βαρύ χειμωνα στο Ηράκλειο και γενικά είναι απάνεμα στον χώρο μου έξω.
Τι πιστεύετε θα δουλέψει;
 
Όσο αφορά την 90αρα ζευγαρώστρα έχεις σκεφτεί πολύ σωστά. Είναι ένα πάρα πολύ καλό κλουβί για gouldian.

Τα gouldian ιδανικά χρειάζονται θερμοκρασίες από 20 έως 30 βαθμούς, κάτω από 12 βαθμούς αρχίζουν να ζορίζονται. Η ιδέα που έχεις σχετικά με το να ντύσεις την ραφιέρα με κόντρα πλακέ με βρίσκει σύμφωνο. Θα πρέπει να βρεις ένα τρόπο να παραμένει σταθερή η θερμοκρασία στο χώρο. Μπορείς να βάλεις μια υπέρυθρη λάμπα αλλά όχι να είναι πολύ δυνατή. Απλώς να βοηθάει τα πουλιά με το κρύο. Καλό το σχέδιο να βάλεις αντιανεμικό πανί στην πρόσοψη και από πίσω σίτα, βοηθάει. Θα χρειαστείς και ένα θερμόμετρο στο χώρο για να βλέπεις που βρίσκεσαι. Το καλοκαίρι εννοείται δεν χρειάζονται τέτοια πράγματα τα πουλιά. Περισσότερο πρόβλημα έχουν με το κρύο παρά με την ζέστη.
Ότι απορία έχεις σχετικά με την φροντίδα τους μην διστάσεις να ρωτήσεις.
 
@Γιαννης17 2 αρσενικά μαζί κάνουν στο ίδιο κλουβί; Έχετε κάποια λάμπα να μου προτείνετε και αν κάνουν όλα τα θερμόμετρα εξωτερικού χώρου ή αν έχετε κάποιο που να ξέρετε ότι είναι ακριβές;
Επίσης προτιμότερο ψηφιακό μην έχουμε θέμα με υδράργυρο σωστά;
Και για το σχέδιο ίσως δεν κατάλαβα όπως το γράψατε ή δεν καταλάβατε πως το έχω σκεφτεί έλεγα ουσιαστικά να κάνω ένα ντουλάπι που να ντύνει τη ραφιερα πίσω από πάνω από κάτω και στα πλάγια με κόντρα πλακέ ή θαλάσσης και μπροστά να κάνω μια πόρτα ή ένα ή δύο φύλλα μάλλον δύο για εξοικονόμηση χώρου γιατί δεν θα βολεύει να ανοίγει 90 πόντους πόρτα.
Τα 2 φύλλα αυτά θα είναι ουσιαστικά πλαίσιο που θα έχει γαλβανιζε σίτα και τον χειμώνα θα την ντύνω με αντιανεμικο πανί για να σπάει περισσότερο το κρύο και το χειμώνα θα το βγάζω.
Ή μονές μου σκέψεις είναι τώρα να κάνω στα πλάγια στο ύψος των κλουβιων τρύπες για να αερίζονται και να τους βάλω σίτα πάλι ή καλύτερα να το αφήσω μασιφ ξύλο χωρίς τρύπες;
Θα τους φτάνει ο αέρας και το φως από την πρόσοψη ;
Θα βάλω και ροδακια για να τα βάζω να τα βλέπει ο ήλιος το καλοκαίρι και τις καλές μέρες του χειμώνα.
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας η επιβεβαίωση των σχεδίων μου από έναν πιο έμπειρο βοηθάει πολύ πιστεύω!
 
Ναι κατάλαβα τι σκέφτεσαι να κάνεις, μπορείς να ανοίξεις μερικές μικρές τρύπες για να μπαίνει λίγος αέρας από τα πλαϊνά. Τώρα όσο αφορά το θερμόμετρο υπάρχουν ένα σωρό που μπορούν να μετράνε την θερμοκρασία ή και την υγρασία παράλληλα (ψηφιακά).
Λάμπες προσωπικά δεν χρησιμοποιώ οπότε σε αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Με μια αναζήτηση μπορείς να βρεις μερικές επιλογές. Θα πρέπει όμως να είναι σίγουρα υπέρυθρη και να μην εκπέμπει φως (διαταραχή ύπνου).
αρσενικά μαζί κάνουν στο ίδιο κλουβί;
Φυσικά και μπορούν να συμβιώσουν. Τα gouldian είναι πολύ κοινωνικά πτηνά. Θα σου έλεγα να σκεφτείς και για ένα θηλυκό μήπως και κάποια στιγμή θελήσεις να ασχοληθείς με την αναπαραγωγή τους. Ότι προτιμάς βέβαια.
 
@Γιαννης17 θέλω να βρω θηλυκό αλλά δεν έχουμε εδώ πέρα εκτροφείς που να γνωρίζω ο γνωστός μου τα έφερε από Αθήνα με μεταφορική και χαριστικα του τα έφεραν γιατί ήταν γνωστός του στην μεταφορική και ο εκτροφέας από Αθήνα δεν του έδινε θηλυκό μόνο αρσενικά.
 
Μπαίνει στην αναμονή η κατοχή των gouldian τελικά γιατί η μικρή κορούλα του γνωστού μου δεν θέλει ο μπαμπάς της να δώσει το gouldian του😬😬 (μας την έκανε η μικρή)...
 
Back
Top