Γενικά Μπορούν να αγριέψουν τα ήμερα μπάτζι βλέποντας τα άγρια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Msrina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Msrina

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2021
Μηνύματα
33
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλησπέρα για έχω 2 ήμερα μπάντζι σε ξεχωριστό κλουβακι και 2 άγρια στον ίδιο όμως χώρο του σπιτιού. Υπάρχει περίπτωση να αγριεψουν? Γιατί όταν τα βγάζω πάνε κατευθείαν επάνω στο κλουβί με τα άλλα τα πουλιά. Και εκτός από αυτό το ένα από τα 2 κάθεται στο χέρι μια χαρά ενώ το άλλο σαν να αγριεψε λιγάκι.μηπως να τα χωρίσω?
 
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις ανάλογα την προσωπικότητα του κάθε πουλιού. Η πρώτη είναι να αρχίσουν να ημερεύουν και τα άγρια βλέποντας τα άλλα, ενώ η δεύτερη να αρχίσουν να αγριευουν τα ήμερα. Σίγουρα η πρώτη είναι η ιδανική, ωστόσο για να αποφύγεις την δεύτερη θα σου πρότεινα να αρχίσεις να τα εκπαιδεύεις και τα άλλα, ώστε έστω να μην φοβούνται το χέρι
 
Η αλήθεια είναι ότι επειδή είναι ζώα αγελαία κι ακολουθούν απο ένστικτο τις αντιδράσεις του σμήνους, αν τα άγρια αρχίζουν και φτερουγίζουν ή αντιδρούν τρομαγμένα όταν σε βλέπουν είναι πολύ πιθανό και τα ήμερα να αντιγράψουν την συμπεριφορά. Στη θέση σου θα τα είχα σε ξεχωριστά δωμάτια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Shadow9 και τα άλλα πού είναι αγρια τα ταιζω στο χέρι αλλά μέχρι εκεί δεν θέλουν κάτι άλλο.. είναι πιο ζωηρά τα αυστραλεζικα μάλλον τι να πω
 
Όπως είπε και ο Φοίβος, καλύτερα να τα χωρίσεις. Ωστόσο ξαναλέω πως εξαρτάται από το παπαγαλάκι. Εγώ που έχω 7 budgie έχω παρατηρήσει και τις δύο συμπεριφορές, είτε τα ήμερα να τρομάζουν πιο εύκολα όταν έχουν τρομάξει με το παραμικρό το πιο άγρια, είτε ένα σχετικά καινούριο και άγριο που έχω να τρώει από το χέρι μου μόλις δει πρώτα τα άλλα.
Η αλήθεια είναι ότι επειδή είναι ζώα αγελαία κι ακολουθούν απο ένστικτο τις αντιδράσεις του σμήνους, αν τα άγρια αρχίζουν και φτερουγίζουν ή αντιδρούν τρομαγμένα όταν δε βλέπουν είναι πολύ πιθανό και τα ήμερα να αντιγράψουν την συμπεριφορά. Στη θέση σου θα τα είχα σε ξεχωριστά δωμάτια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Φοίβος τα χώρισα σε άλλα δωμάτια και νομίζω είναι καλύτερα και ακόμα καλύτερα είναι όσο πιο νωρίς να γίνει.. τα άγρια όταν ανέβαινε κάποιο ημερο στο κλουβί τι δαγκωνανετα ποδαράκια τους.
 
Back
Top