Αναπαραγωγή Μπορούν να ζευγαρώσουν Bengalese με Silverbill;

Prokopis9

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουν 2017
Μηνύματα
22
Πόλη
Φρέναρος
Μπορουν να ζευγαροσουν τα bengalese με τα silverbill. Και αν μπορουν, τα πουλια(υβριδια) ειναι στιρα οι μπορουν αλλα με λιγες πιθανοτητες να κανουν νεωσους
 
Προκόπη, δεν ξέρω αν μπορούν, αλλά σε απασχολεί γενικά το ζήτημα ή θέλεις να προσπαθήσεις έναν τέτοιο υβριδισμό;
 
Ενδιαφερομαι για ενα τετιο υβρυδισμο και εχω ηδη ενα ζευγαρι bengalese x silverbill αλλα δεν ξερω αν θα εχει επιτηχεια το ζευγαρομα🙄
 
Κατά την γνώμη μου μπορούν να ζευγαρώσουν και να δώσουν γόνιμους απογόνους. Αλλά ένα τέτοιο ζευγάρωμα δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον (όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ). Η εποχή επίσης ακατάλληλη. Αν μπορείς να βρεις ένα silverbill θα ήταν προτιμότερο.
 
Δεν το ξέρω, το υποθέτω. Από την ομοιότητα των δύο (μέχρι πρόσφατα άνηκαν το ίδιο γένος Lonchura). Επίσης κατά μία άποψη τα Βengalese είναι υβρίδια από Silverbill. Υπάρχουν και διάφορες αναφορές στο διαδίκτυο που αναφέρουν τα υβρίδια αυτά σαν γόνιμα.


 
Αν δεν σου είναι κόπος ανέβασε μια φωτογραφία από το silverbill!
 
Θα ζευγαρώσουν και θα πάρεις απογόνους. Για το αν θα είναι γόνιμα δεν το ξέρω. Υποθέτω πως μπορεί να είναι γόνιμα. (Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο internet στα ξένα site, χρεάζεται λίγο γουγλαρισμα). Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ βαθιά με το θέμα τον υβριδίων μπας και θεωρώ ότι υβριδισμός χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σκοπό μόνο θα χαλάσει την ράτσα. Θα προτιμούσα να μην το κάνεις για πλάκα. Πολύ πιο πολύτιμα είναι τα πουλιά καθαρά που τηρούν όλα τα χαρακτηριστικα ενός εκθεσιακού στάνδαρτ. Η γνώμη μου.

Το φύλλο στα silverbill δεν μπορείς να ξεχωρίζεις με μια ματια. Ελάχιστα ξεχωρίζουν τα ράμφη θηλυκού και αρσενικού... αλλα αν έχεις μονο ένα πουλί είναι αδύνατον σχεδόν να το βρείς το φύλλο οπτικά. Περίμενε το να τραγουδήσει )
 
Back
Top