Αναπαραγωγή Μπορούν να ζευγαρώσουν;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Hawk88
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Hawk88

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουλ 2014
Μηνύματα
36
Καλημέρα, έχω 2 καναρινάκια εδώ και 2 χρόνια περίπου. Μου τα έδωσε ένας φίλος και τότε το αρσενικό ήταν 2 μηνών και το θυληκό 4 μηνών. Τα έχω στο ίδιο κλουβί από την αρχή και την πρώτη χρονιά κάτι έκαναν 3 αυγά αλλά τα έσπαγαν.

Πέρισυ δεν έκαναν καμία κίνηση και θέλω να ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι φέτος.
Διάβασα το topic με θέμα την αναπαραγωγή και σκέφτομαι να το ξεκινήσω.
Η τροφή τους είναι σπόρια κυρίως, αλλά τους δίνω καμιά φορά και κανένα αυγουλάκι, μαρούλι, μπρόκολο, πιπεριές και μήλο.

Ελπίζω να μην κούρασα με το μεγάλο ποστ. :)
 
Εισαι σιγουρος οτι δεν προκειται για αδερφια;

Τα ειχες ολο το χρονο στο ιδιο κλουβι;

Τι ηλικια ειχαν οταν τα πρωτοεβαλες να ζευγαρωσουν; Ισως ηταν πολυ μικρα και απειρα.
 
Τα έχω στο ίδιο κλουβί από την αρχή και την πρώτη χρονιά κάτι έκαναν 3 αυγά αλλά τα έσπαγαν

Άμεσα αγοράζεις και ένα δεύτερο κλουβί καλύτερα ζευγαρώστρα και χωρίζεις τα πουλιά. Ξεκινάς διατροφή και διάβασμα εδώ στο forum στα θέματα αναπαραγωγής.

Μου τα έδωσε ένας φίλος

Να ρωτήσεις τον φίλο σου αν ειναι αδέρφια, αν και με την ηλικιά που μας δίνεις ειναι δύσκολο να ειναι.

Καλό διάβασμα και είμαστε εδώ να απαντήσουμε σε επόμενες ερωτήσεις - απόρροιες ωστε φέτος να δεις μικρά καναρινάκια και να έχεις μια επιτυχημένη αναπαραγωγή..
 
δε νομίζω να είναι αδέρφια. το πιο πιθανο ότι ήταν μικρά. Αλλά ενώ τον 1ο χρόνο ζευγάρωναν, περισυ τίποτα. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες του φόρουμ φέτος. Άν καταλαβα καλά θα αρχίσω τέλη Μάρτη αρχές Απρίλη;
 
προετοιμασια ξεκηνας απο τωρα χωρισμα τα πουλια, βραστο αυγο με το στοφλι μαζι(μονο στους νεοσσους αποφεβγουμε το στοφλι γιατι δεν μπορουν να το χονεψουν και σκανε), πολυβιταμινες στο νερο για μια ή δυο μερες το πολυ ανα 20 μερες, και μετα βυταμινη 'ε' στην αυγοτροφη ή στο νερο (υπαρχει και σε σκονη και σε σταγονες) τα πουλια θα σου δηξουν οτι ειναι ετοιμα οταν θα ειναι. αυτα ειναι τα βασηκα. Οπως ειπε και ο κοστας αν κατι δεις και δεν σαρεσει ή δεν καταλαβενεις εδω ειμαστε

επισης διαβασε και για τις ψιρες στη φολια βασηκο και αυτο
 
πολυιταμίνες ποιές θα ζητήσω στο pet shop δλδ; επίσης είδα στο ποστ ότι τα πουλιά θα είναι έτοιμα περίπου τον Μάιο γτ χρειάζονται 13-14 ωρες μερα και ότι η προετοιμασία πρέπει να ξεκινάει 1 μήνα πριν. Δεν είναι λίγο νωτός από τώρα;
 
θα ξεκηνησεις απο τωρα την προετοιμασια το μαιο ειναι οριακα οσο αυξανεται το φως 14 ωρες θα αρχιση η πτεροροια 12 ωρες φως ειναι καλα πολυβυταμινες υπαρχουν πολλες κοιτα να παρεις αναγνωρισμενης εταιρειας. Διαφορετηκα ξεκηνα βυταμινη ΄'ε' και πολυβυταμινες βαζεις μετα το περας
της αναπαραγωγης
 
θα ζητήσω δηλαδή βιταμίνη ε και θα καταάβουν; ΄καποια καλή εταιρία;
 
Μια καλή πολυβιταμίνη είναι η mutavit και μια ανάλογη η fertivit Προτείνω τη 2η για αναπαραγωγή. Όμως ακολούθησε επακριβώς τόσο τις συνθήκες συντήρησής της όσο και την προτεινόμενη δοσολογία και τη διάρκεια αυτής.
Χώρισε τα πουλακια. Αγόρασε μια πρακτική ζευγαρωστρα με αποσπώμενη σχάρα και συρόμενο ταψί.
Βρες μια ήσυχη καλυμμένη απο ρεύματα αέρα μεριά και τοποθέτησε την εκεί. Τα πουλιά θα πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρά το ηλιακό φως, δλδ κοιμούνται όταν πέσει το φως, ξυπνούν το ξημέρωμα.
Έλεγξε τον αρσενικο για λίπος και πες μας. Πριν τη συνεύρεση ενδεχομένως να χρειάζονται πεντικιούρ και μια ελαφρά κόμμωση στην επίμαχη περιοχή. Βάλε μας λοιπόν φωτό για να σου πούμε. Επισης φωτό απο κοιλιές, στέρνο και λαιμό ψηλά χρειάζονται για να δούμε το λίπος αν υπάρχει.
Αγόρασε σωστή, περιεκτική συσκευασμένη τροφή. Βάζε λαχανικά, σταδιακά ώστε να φτάσεις ακόμα και σε καθημερινή κατανάλωση, οχι όμως σπανάκι. Κόκκαλο σουπιάς οπωσδήποτε και αυγό σφιχτό με το τσόφλι οπωσδήποτε τρεις φορες τη βδομάδα.
Πες μας για ο,τι σε απασχολεί.
 
Αυγό σουπιάς έχω μόνιμα. Όσον αφορά πεντικιούρ και κόμμωση δεν μπορώ να το κάνω... Φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος και τα πονέσω :/ Για λίπος κλπ δεν ξέρω αλλά θα στείλω φωτό.
 
Hawk, μην βιάζεσαι. Για να δεις αυγά. 😉. Κόκκαλο σουπιάς χρειάζεται και οχι αυγό σουπιάς. Νύχια θα πρέπει να κόψεις γιατι αν οχι μπορεί να πληγωθεί η πλάτη της θηλυκιας, να ραγίζουν τα αυγά κοκ.
 
εμμ κόκκαλο ήθελα να πω 😛 ναι αλλά άμα κόψω κάτι λάθος;
 
Θα δεις μέχρι που θα κόψεις. Υπάρχει σχετικό,θέμα στο φόρουμ, αλλα δεν μπορώ να το βρω. Υποθέτω οτι θα στο γράψουν οι mod.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Hawk88
έχω δει. Πρέπει να κόψω μέχρι πρίν μία κόκκινη γραμούλα που έχουν γτ είναι νεύρο ή αίμα δεν θυμάμαι καλά.. αλλά και πάλι
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μονο στους νεοσσους αποφεβγουμε το στοφλι γιατι δεν μπορουν να το χονεψουν και σκανε
Εγώ από τότε που είναι 7 ημερών δίνω την αυγοτροφή που φτιάχνω εγώ ( https://community.petbirds.gr/threads/Η-δικιά-μου-σπιτική-αυγοτροφή.18764/ ) στην οποία βάζω και τσόφλι.. στο μίξερ φυσικά... Ποτέ δεν έχω χάσει νεοσσό από την αυγοτροφή που φτιάχνω... Δεν νομίζω κάτι τέτοιο να ισχύει.. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία. :)

πολυβιταμινες στο νερο για μια ή δυο μερες το πολυ ανα 20 μερες, και μετα βυταμινη 'ε' στην αυγοτροφη ή στο νερο (υπαρχει και σε σκονη και σε σταγονες)
Είναι προτιμότερο να εμπλουτίσει τη διατροφή τους με λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, γλυστρίδα, πιπεριές κτλ), φρούτα(κυρίως μήλο) και βότανα(χλωρά ή αποξηραμένα) παρά με βιταμίνες στο νερό που όσο να ναι κάνουν κακό στο συκώτι.
 
παρόλο που δεν είμαι ειδικός, συμφωνώ με τον alicendros οτι καλυτερα να παιρνει τις βιταμινες φυσικα παρα τεχνικα.
 
Back
Top