Γενικά Μπορούν να συγκατοικήσουν δύο καναρίνια εκτός εποχής ζευγαρώματος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MaryPoo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MaryPoo

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2020
Μηνύματα
233
Πόλη
Λάρισα
Χαίρετε και πάλι! Γενικά από όσα έχω διαβάσει, ένα θηλυκό και ένα αρσενικό καναρίνι μπαίνουν μαζί μόνο κατά την περίοδο αναπαραγωγής. Αλλά έχω ακούσει και την τακτική να μπαίνουν μαζί εξ αρχής στο ίδιο κλουβί και ο,τι γίνει. Για να μην πω ψέματα, πολύ θα με βόλευε από θέμα χώρου να υπάρχει ένα κλουβί και όχι δύο αλλά φοβάμαι για την υγεία τους. Μπορεί κάποιος να πει μια γνώμη; Γιατί είμαι μέσα στην άγνοια και έχω μπερδευτεί πολύ τις τελευταίες μέρες!
 
@MaryPoo η άποψη μου και η εμπειρία μου λέει ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο για δύο κυρίως λόγους : πρώτον, γιατί το πιθανότερο είναι να μαλώνουν συνεχώς μεταξύ τους και δεύτερον, γιατί μάλλον δε θα αποφύγεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη από το θηλυκό, με αποτέλεσμα να κουραστεί σε περίοδο που δεν κάνει και να θέσεις σε κίνδυνο τη ζωή του.
 
Καλησπέρα. Η απάντηση του προλαλήσαντός μου, μας κάλυψε πλήρως. Πράγματι 2 καναρίνια αν μπουν μαζί, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Αν το αρσενικό είναι πυρρωμενο (έτοιμο για αναπαραγωγή) θα τσακώνεται συνέχεια με το θηλυκό, και ίσως μετά από λίγο καιρό να βρεις και κανένα αυγό σπασμένο στον πάτο του κλουβιού. Ακόμα και στην περίοδο της αναπαραγωγής, πρέπει να χωρίζουμε το ζευγάρι κάποιες φορές όταν τσακώνονται με μανία ή όταν η θηλυκία θέλει να προχωρήσει σε δεύτερη γέννα, οπότε καλύτερα να το αποφύγεις.
Για να μην πω ψέματα, πολύ θα με βόλευε από θέμα χώρου να υπάρχει ένα κλουβί και όχι δύο αλλά φοβάμαι για την υγεία τους.
Σε καταλαβαίνω, αλλά έτσι κι αλλιώς αν ζευγαρώσεις τα καναρινακια σου θα χρειαστείς μετά 3 και 4 ακόμα κλουβακια για τους νεοσσούς, οπότε τι τώρα τι σε έναν χρόνο.
 
Οοκ...Για την ώρα λοιπόν από μακριά και αγαπημένα! (Αν και οι απορίες μου γύρω από τις σχέσεις των δύο φύλων των καναρινιών σταματημό δεν θα έχουν νομίζω) Ευχαριστώ πολύ! 🙂
 
πρώτον, γιατί το πιθανότερο είναι να μαλώνουν συνεχώς μεταξύ τους και δεύτερον, γιατί μάλλον δε θα αποφύγεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη από το θηλυκό, με αποτέλεσμα να κουραστεί σε περίοδο που δεν κάνει και να θέσεις σε κίνδυνο τη ζωή του.
Η απάντηση του προλαλήσαντός μου, μας κάλυψε πλήρως
Παιδιά δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα. Καταρχήν τα καναρίνια δεν εγκυμονούν και φυσικά δεν ωοτοκούν εκτός αναπαραγωγικής περιόδου, η οποία προϋποθέτει τουλάχιστον 11+ ώρες διάρκειας ημερήσιου φωτός.

Επίσης, δύο καναρίνια διαφορετικού φύλου στο ίδιο κλουβί είναι πιθανότερο να πεθάνουν από βαρεμάρα παρά από καυγά.

Αγοράζουμε ένα αρσενικό καναρίνι για να ακούμε το κελάηδημά του. Αγοράζουμε ένα θηλυκό για την αναπαραγωγή - παραγωγή νέων πουλιών. Αν τα βάλουμε μαζί εκτός αναπαραγωγής περιόδου, απλά δεν έχουμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
 
Καταρχήν τα καναρίνια δεν εγκυμονούν
Ναι δεν ήταν σωστή διατύπωση αλλά νομίζω καταλάβαμαι τι ήθελε να πει @stra.tsa 🙂.

φυσικά δεν ωοτοκούν εκτός αναπαραγωγικής περιόδου, η οποία προϋποθέτει τουλάχιστον 11+ ώρες διάρκειας ημερήσιου φωτός.
Ναι, αλλά τα περισσότερα καναρίνια, ακόμα και τώρα που είναι περίοδος πτερωριας, συνήθως δεν συνεχίζουν να είναι πυρρωμενα; Τουλάχιστον κρίνοντας από τα δικά μου πουλάκια, τα αρσενικά αλλά και τα θηλυκά "ξεπηρωνουν" τέλος Οκτώβρη, και έτσι νομίζω γίνεται με όλα τα πουλιά. Δηλαδή πιστεύω ότι 80% τα καναρινακια που θα πάρει και κυρίως το αρσενικό θα είναι είδη πυρρωμενα.
Επίσης, δύο καναρίνια διαφορετικού φύλου στο ίδιο κλουβί είναι πιθανότερο να πεθάνουν από βαρεμάρα παρά από καυγά.
Και τώρα θα μου πείτε... Μα δικηγόρο του @stra.tsa σε βάλαμε... Όχι απλά εκφράζω την γνώμη μου πάνω στο θέμα και φυσικά με απόλυτο σεβασμό προς το πρόσωπο του κύριου Σταύρου. Σίγουρα κάποια πράγματα που πίστευα μπορεί μετά από συζήτηση να καταλάβω ότι είναι λάθος, αλλά θα πω την γνώμη μου και για αυτό. Όταν τέθηκε αυτό
με αποτέλεσμα να κουραστεί σε περίοδο που δεν κάνει και να θέσεις σε κίνδυνο τη ζωή του.
Εγώ προσωπηκά κατάλαβα ότι οι καναρες μπορεί να εξαντληθούν από τις πολλές ωοτοκίες και στην έσχατη περίπτωση να πεθάνει, κάτι που δεν έχουμε δει και λίγες φορές από κυρίως ελλείψεις ασβεστίου ή από υπερβολική ζέστη κ.τ.λ
 
@Liakos18

Αυτο που λες συμβαινει αλλα το προβλημα που αναφέρεις αφορα το ξεπυρωμα μετα την φυσιολογικη εποχη του ζευγαρώματος και οχι το πυρωμα σε ασχετη εποχη.
 
Γνωρίζω πολύ καλά τη διαφορά της εγκυμοσύνης από την ωοτοκία. Πείτε το λάθος εκ παραδρομής, πείτε το κακή "παρομοίωση" γιατί το δικό μου θηλυκό, όπως και το αλλά τα βλέπω σαν ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν θα τα έβαζα μαζί σε περίοδο μη αναπαραγωγική.
 
Άμα βάλεις ένα ζευγάρι καναρίνια μαζί και είναι απυροτα το πρώτο πρόβλημα που θα έχεις θα είναι να μη κελαηδάει ο αρσενικός. Όταν έρθει η περίοδος αναπαραγωγής ο αρσενικός δε θα πυρωσει εύκολα και η θηλικια δε θα πυρωσει πάλι εύκολα γιατί δε θα ακούει το κάλεσμα του αρσενικού. Τα καναρίνια δεν είναι παπαγαλάκια που τα πετάς σε μια κλούβα ότι εποχή νανε και όλα καλά. Και άμα είναι να έχεις ένα ζευγάρι καναρίνια όλο το χρόνο μαζί καλύτερα πάρε ένα ζευγάρι ζεμπρακια
 
ακόμα και τώρα που είναι περίοδος πτερωριας, συνήθως δεν συνεχίζουν να είναι πυρρωμενα;
Όχι, στην πτερόρροια δεν έχουν κουράγιο ούτε για τα απαραίτητα, πόσο μάλλον για.. πυρώματα. Από την άλλη, η έναρξη της πτερόρροιας προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες περιβάλλοντος που δεν ευνοούν την αναπαραγωγή, οπότε πτερόρροια και αναπαραγωγική διάθεση δεν μπορούν να συμπέσουν.

Εγώ προσωπηκά κατάλαβα ότι οι καναρες μπορεί να εξαντληθούν από τις πολλές ωοτοκίες και στην έσχατη περίπτωση να πεθάνει, κάτι που δεν έχουμε δει και λίγες φορές από κυρίως ελλείψεις ασβεστίου ή από υπερβολική ζέστη κ.τ.λ
Αυτό αφορά, ως ένα βαθμό στην αναπαραγωγή. Το συγκεκριμένο θέμα, τουλάχιστον με βάση τον τίτλο του αφορά σε όλη την υπόλοιπη περίοδο του χρόνου.
 
Πολλές πληροφορίες! 😁 Από όσο κατάλαβα λοιπόν, μπορεί να μην υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία τους αλλά δεν είναι και ο,τι καλύτερο να μένουν μαζί! Σε κάθε περίπτωση λέω να τα αφήσω χωριστά...
Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
 
Back
Top