Φροντίδα Μπορούν οι κονούρες ίδιου φύλου να μένουν μαζί;

Katerina79

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιαν 2023
Μηνύματα
1
Πόλη
Athens
Καλησπέρα σε όλους , νέο μέλος και εγω εδώ .... έχω 2 μεσαίους παπαγάλους , μπλε κονούρα 4 ετών και 2,5 αντίστοιχα , σύμφωνα με το pet shop που τα αγόρασα το ένα είναι αρσενικό (4 ετών) και το άλλο θηλυκό (2,5 ετών ) . Είναι απίστευτά πουλιά πανέξυπνα , παιχνιδιάρικά λένε και 5-6 λεξούλες ! Εως ΄τωρα τα έχω σε ξεχωριστά κλουβάκια γιατί δεν τα αγόρασα ταυτόχρονα , η δεύτερη αγορά έγινε πρίν 8 μήνες , όταν τα εβγαζα έξω ήταν επιθετικά το ένα πρός το άλλο και παντα ήμουν εκεί φυσικά , τις τελευταίες 2-3 μέρες ξαφνικά και μαγικά άλλαξε αυτή η συμπεριφορά και φιλιούνται καθαρίζονται -ξεψυρίζονται ... δεν πιστέυω αυτά που βλέπω μετά απο τόση επιθετική συμπεριφορά . Το θέμα είναι ότι σήμερα πάνω στις αγάπες τους και στην φροντίδα τους τα βλέπω το προσπαθούν να ενώσουν τις ουρές τους , αλλά κανένα να μην ανεβαίνει επάνω , δηλαδή απο ότι κατάλαβα έχουν και τα 2 μια θηλυκή συμπεριφορά (χωρίς να γνωρίζω ) σκύβουν και σηκώνουν την ουρά τους .... Να πω βέβαια ότι δεν τα πήρα για να ζευγαρώσουν ούτε επιθυμώ κάτι τέτοιο ,απλα σκέφτομαι μήπως να πάρω ενα μεγάλο κλουβί και να τα βάλω μαζί , αν είναι του ιδίου φύλου μπορούν να κάτσουν μαζί ? Αυτή η συμπεριφορά θα συνεχίσει? Αν ξέρει κανείς να με διαφωτίσει ...
 
Το μόνο ίσως εξωτερικό χαρακτηριστικό που θα μπορούσε δυνητικά αλλά όχι με βεβαιότητα διαχωρίσει το φύλο τους αναγράφεται πιο κάτω: Males may have larger white eyepatches than females, and the feathers of their ceres (above their nostrils) tend to be longer.
δλδ ότι τα αρσενικά μπορεί να έχουν μεγαλύτερο λευκό τμήμα γύρω από τα μάτια και ότι τα πούπουλα γύρω από τον χαλινό του ράμφους είναι επίσης μεγαλύτερα, αλλά και πάλι ο τρόπος αυτός δεν φαίνεται αξιόπιστος.
Εφόσον όμως δεν ενδιαφέρεσαι για αναπαραγωγή, θα μπορούσες να περιμένεις ένα δίμηνο να δεις ότι τα πάνε καλά μεταξύ τους και αν ναι, να τους πάρεις ένα πολύ άνετο και για τα δύο κλουβί, ώστε να διαμένουν μαζί, χωρίς να βάλεις φωλιά και εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 10-12 ώρες καθημερινό ύπνο ώστε να μην μπαίνουν σε οίστρο.
 
Back
Top