Φροντίδα Μπορούν τα εκθεσιακά κλουβιά να φιλοξενήσουν τα πουλιά;

Dimitris.P

PB Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2015
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Πειραιάς
καλημέρα σε όλους μας!
χθες το βράδυ, εντός υπηρεσίας, βρήκα λίγο νεκρό χρόνο και μπαίνοντας στο φόρουμ να δω κάποια media.. Εντελώς τυχαία είδα κάποιες φωτό ενός πολύ καλού φίλου που, αν πρόσεξα και διέκρινα καλά, χρησιμοποιούσε την συγκεκριμένη ''περίοδο ξεκούρασης των πουλιών'' εκθεσιακά κλουβιά για το κάθε ένα πουλί, άψογα στοιχισμένα και τακτοποιημένα.
Θα μου πει κάποιος..''ακριβά κλουβιά''και δεν θα έχει άδικο, αλλά εξαρτάται πάντα από το τι έχει στο μυαλό του ο καθένας να κάνει, από τον χωρο που διαθέτει και πάντα από το τι σηκώνει η τσέπη του!

η ερώτηση η δική μου είναι αν,το ξαναλέω, είδα καλά:
κάνουν τα κλουβιά αυτά να φιλοξενήσουν τα πουλιά, από Σεπτέμβρη έως την επόμενη αναπαρ. Περίοδο,όπου θα μετακομίσουν σε ζευγαρώστρες;

ευχαριστώ εκ των προταίρων όσους θελήσουν να συμμετέχουν..
 
Μιλάς για τα γκλόστερ ; Διότι γι' αυτά, τα κλουβάκια είναι φθηνά σχετικά (τα πλαστικά εκθεσιακά)
 
Μιλάς για τα γκλόστερ ; Διότι γι' αυτά, τα κλουβάκια είναι φθηνά σχετικά (τα πλαστικά εκθεσιακά)
.. Τα πιο φθηνά για gloster, απλά από περιέργεια και γρήγορα ψάχνοντας,τα βρήκα στα 23,00€.
αλλά, κε Γερολυμάτο..άλλη είναι η απορία μου: μπορούν τα πουλιά να ζήσουν ''αν όχι άνετα έστω σωστά'' τόσους μήνες σε εκθεσιακά κλουβιά;
 
Το εκθεσιακό κλουβί για τα καναρίνια χρώματος και τα Γερμανικά Λοφιοφόρα (huppe Allemand) με τα οποία και ασχολούμαι έχει συγκεκριμένο σχήμα και διαστάσεις 35x30x17cm.
Όπως καταλαβαίνουμε ως χώρος είναι εξαιρετικά μικρός για να φιλοξενήσει τα καναρίνια για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επιπρόσθετα λόγω του λευκού χρώματος εύκολα λερώνεται και σχετικά δύσκολα με το καναρίνι μέσα καθαρίζεται.
τα κλουβιά αυτά να φιλοξενήσουν τα πουλιά, από Σεπτέμβρη έως την επόμενη αναπαρ. Περίοδο,όπου θα μετακομίσουν σε ζευγαρώστρες;
Συνοψίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω θα πούμε πως το εκθεσιακό κλουβί δεν μπορεί - δεν επιτρέπεται να φιλοξενήσει τα καναρίνια για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα...
Επειδή όμως όπως γράφεις
είδα κάποιες φωτό.
και για να μη μείνουμε με την απορία θα πω πρόχειρα πως για μικρό χρονικό διάστημα προαπαιτείται η τοποθέτηση των πουλιών μέσα σ' αυτά λίγο πριν τις εκθέσεις.
Κι επειδή σκόπιμα δεν είναι εντελώς τεκμηριωμένη η άποψη θα επιστρέψω σε 3-4 μέρες με κάτι πιο ολοκληρωμένο (ελπίζω).
Breeding season 2015 351.webp

Και κάτι σχετικό και πιο παλιό https://community.petbirds.gr/threads/Εκθεσιακα-κλουβια.2757/#post-25341
 
.. Τα πιο φθηνά για gloster, απλά από περιέργεια και γρήγορα ψάχνοντας,τα βρήκα στα 23,00€.
αλλά, κε Γερολυμάτο..άλλη είναι η απορία μου: μπορούν τα πουλιά να ζήσουν ''αν όχι άνετα έστω σωστά'' τόσους μήνες σε εκθεσιακά κλουβιά;
Φυσικά δεν είναι κλουβάκια διαβίωσης. Γι' αυτό τα λένε εκθεσιακά ή εκπαίδευσης. Πάντως πολύ καλύτερα μπορεί να διαβιώσει ένα ήρεμο πουλάκι όπως το γκλόστερ απο κάποιο ζωηρό, χρώματος. Προσωπικά είχα περίπου 70 απο αυτά που δείχνει ο Γιάννης στην φωτο, τα οποία και έδωσα με 9 ή 10 ευρώ το ένα, διότι πήρα τα νεότερα της 2GR. Νομίζω πρέπει να έχω ακόμα καμμιά 15αριά. Θα κοιτάξω να δώ, κι' αν σ' ενδιαφέρουν, εδώ είμαστε.
 
Φυσικά δεν είναι κλουβάκια διαβίωσης. Γι' αυτό τα λένε εκθεσιακά ή εκπαίδευσης. Πάντως πολύ καλύτερα μπορεί να διαβιώσει ένα ήρεμο πουλάκι όπως το γκλόστερ απο κάποιο ζωηρό, χρώματος. Προσωπικά είχα περίπου 70 απο αυτά που δείχνει ο Γιάννης στην φωτο, τα οποία και έδωσα με 9 ή 10 ευρώ το ένα, διότι πήρα τα νεότερα της 2GR. Νομίζω πρέπει να έχω ακόμα καμμιά 15αριά. Θα κοιτάξω να δώ, κι' αν σ' ενδιαφέρουν, εδώ είμαστε.
.. Κε Μάκη, ενημερώστε με αν έχετε την καλοσύνη.. Παρ'ολ'αυτά θα ψάξω μήπως και βρω καλύτερη τιμή στα πράσινα που είναι καθαρά για gloster..
 
Είναι προφανές μόνο και μόνο από τις διαστάσεις που έχουν τα εκθεσιακά κλουβιά ότι δεν μπορούν να φιλοξενήσουν ένα πουλάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
... Παρ'ολ'αυτά θα ψάξω μήπως και βρω καλύτερη τιμή στα πράσινα που είναι καθαρά για gloster..
Δημήτρη θα ήθελες να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μας; Πώς σκέφτεσαι να τα χρησιμοποιήσεις; Για ποιο λόγο τα χρειάζεσαι; Θα συμμετέχεις σε κάποια έκθεση; Σε ρωτώ γιατί άψογα στοιχισμένα και τακτοποιημένα κλουβιά μπορεί να είναι και οι ζευγαρώστρες που τα πουλιά θα έχουν πολύ περισσότερο χώρο και σίγουρα δε θα στοιχίσουν περισσότερα χρήματα από τα εκθεσιακά.
 
Δημήτρη θα ήθελες να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μας; Σε ρωτώ γιατί άψογα στοιχισμένα και τακτοποιημένα κλουβιά μπορεί να είναι και οι ζευγαρώστρες που τα πουλιά θα έχουν πολύ περισσότερο χώρο και σίγουρα δε θα στοιχίσουν περισσότερα χρήματα από τα εκθεσιακά.
.. Δεν έχεις άδικο, Παναγιώτα μου! Καθόλου άδικο!
εδώ και καιρό παρακολουθώ και σημειώνω διάφορα.. Με ξέρεις πολύ καλά και εσύ και η Μαρία, δεν κάθομαι σε μια μεριά, ειδάλλως.. Θα βαρεθώ!
μετρώ.. Ξαναμετρώ.. Που θα πάει,θα μου βγει το σχέδιο όπως το είδα και σε φωτό πολλών εκτροφέων στο εξωτερικό αλλά και προχθές..σε φωτό του Γιάννη!
μόλις ολοκληρώσω το πλάνο μου.. Θα σας πω! Δώστε μου λίγο χρόνο, παρακαλώ.. Μπορεί να κάνω και λάθος!
 
Το ζητούμενο είναι Δημήτρη τα πουλιά να ξεκουραστούν την περίοδο που λες.Αν κάτσει καιρό σε τέτοιο κλουβί και τρώει καλά λόγω εξωτερικού χώρου και κρύου που νομίζω τα έχεις θα βλέπεις τα πουλιά με λίπος πριν την αναπαραγωγή οπότε πρόβλημα.Άσε που δεν πετάνε καθόλου στα εκθεσιακά οπότε φαντάζομαι θα στρεσσάρεται το πουλάκι.
Χωρίς παρεξήγηση το ξέρεις ότι σε συμπαθώ αλλά θα σου πω αυτό. Καλό είναι να παίρνουμε ιδέες από άλλους και να τις αντιγράφουμε στα σωστά αλλά δεν είναι και πάντα καλό. Στο εξωτερικό μπορεί να έχεις δει κάποια πράγματα αλλά δεν ξέρεις γιατί ο άλλος τα έχει έτσι τα πουλιά. Εσύ πλέον αφού έχεις κάποιες γνώσεις σαν εφόδια για την πορεία σου στην εκτροφή καλό είναι να τραβήξεις τη δικιά σου ρότα γιατί είσαι εκτροφέας πλέον,έστω νέος, αλλά με δικό σου κωδικό.
 
. Στο εξωτερικό, μπορεί να έχεις δει κάποια πράγματα, αλλά δεν ξέρεις γιατί ο άλλος τα έχει έτσι τα πουλιά.
..στο εξωτερικό,Λάμπρο δουλεύουν σωστά, μεθοδικά, όταν υπάρχει η διάθεση/θέληση και ομαδικά(.. Και το επιζητούν μάλιστα) και δεν κοιτά ο ένας να βγάλει τα μάτια του άλλου! Επικοινώνησα με δυό-τρεις για αυτά που είδα, αλλά ήθελα να δω τι πιστεύουμε και τι προτείνουμε και εμείς εδώκαι..

καλό είναι να τραβήξεις τη δικιά σου ρότα


.. Αυτό ακριβώς θα κάνω, φίλε μου!

off topic:
εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους σας, να γράφετε και να απαντάτε μοιράζοντας μόνο γνώσεις στα θέματα νέων φίλων που θα κάνουν το βήμα να μπουν στο φόρουμ να ρωτήσουν και κυρίως με σεβασμό στον συνομιλητή σας.
αποφάσισα να αποτραβηχτώ..όπως έκαναν και άλλοι άξιοι φίλοι/καλοί συνομιλητές πριν από μένα!
θα μπαίνω να διαβάζω 2 πολύ καλούς ανθρώπους/φίλους/δασκάλους αλλά και να επικοινωνώ με τους φίλους που τους χάρισα τα gloster, γιατί μαζί τους. Έχουμε δρόμους κοινούς!

σας εύχομαι. Καλή συνέχεια!
 
  • Like
Αντιδράσεις: theodr
Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο παρεξηγήθηκες φίλε. Ειλικρινά.
Μας ρωτάς για τα εκθεσιακά κλουβιά και 2 με 3 άτομα σου είπανε ότι δεν γίνεται για διαβίωση. Και εγώ το ίδιο σου απάντησα απλά σου είπα δυο κουβέντες παραπάνω τελείως καλοπροαίρετα. Στα timbrado τα κλουβιά διαγωνισμού είναι πάνω κάτω 26 εκ. Πώς να ζήσει ένα πουλάκι εκεί;Θα ζήσει αλλά πως θα ζήσει; Στα gloster άντε και να είναι λίγο μεγαλύτερα. Δεν το γνωρίζω.
Όσο για τους έξω εκτροφείς άσε να έχω αντίθετη άποψη. Είναι στον άνθρωπο. Δηλαδή για παράδειγμα ο Γιάννης ή ο Μάκης που έχω δει φωτογραφίες με το χώρο εκτροφής τους (δεν αναφέρω άλλα μέλη γιατί δεν έχω εικόνα από τις εκτροφές τους) δεν είναι παραδείγματα προς μίμηση; Τί έχουνε να ζηλέψουνε από του εξωτερικού; Ο ξένος που βλέπεις εσύ χωρίς να ξέρω γιατί κλουβιά μιλάς δεν μας έδειξες ακόμα ποιός μου λέει εμένα ότι τα στιβάζει στα μικρά κλουβιά για να έχει περισσότερα και να πουλάει περισσότερα. Και τους γενείτορές του ή αυτά που θέλει για τον εαυτό του να τα έχει σε κάτι κλουβάρες του μέτρου.
Τέλος όταν λέω να πάρεις τη δική σου ρότα εννοώ να κάνεις πράγματα που θα αφήσεις το δικό σου στίγμα στα glosters. Σαφώς θα παίρνεις ιδέες από άλλους αλλά με ψάξιμο απόρριψη και δική σου επιλογή στο τέλος.
Τώρα να γράφεις θα διαβάζω ένα δυο άρθρα και δεν θα ασχολούμε με το forum δεν το καταλαβαίνω. Ούτε διαφώνησα σε κάτι που είπες ούτε σε πρόσβαλα. Την γνώμη μου είπα. Εκτός αν τα posts γράφοντε για να απαντούντε από 2 ανθρώπους φίλους-δασκάλους οπότε ποιός ο λόγος να ανοίξεις θέμα;Ρώτησέ τους σε προσωπικό μήνυμα. Το ότι τσαντίστηκες μαζί μου για ανύπαρκτο λόγο είναι παιδιάστικο για μένα εκτός και αν δεν ξύπνησες καλά και την πληρώνω εγώ καλέ μου φίλε.
 
τσαντίστηκες μαζί μου
.. Μα δεν τσαντίστηκα μαζί σου, βρε φίλε, που το είδες αυτό; Μάλιστα συμφωνώ στο μεγαλύτερο ποσοστό μαζί σου,όπως και με τις διαπιστώσεις των υπολοίπων.👍
και γω πιστεύω πως(από θέμα χώρου αλλά και σωστής ευζωίας) μάλλον δεν κάνουν τα συγκεκριμένα κλουβιά!

Ούτε διαφώνησα σε κάτι που είπες ούτε σε πρόσβαλα.
..΄δεν είπα κατι τέτοιο, βρε Λάμπρο! Δες το μήνυμα στην πιο απλή και χαλαρή μορφή του.. Το ξέρω πολύ καλά πως πολλές φορές ο γραπτός και άχρωμος λόγος... Παρερμηνεύεται και παρεξηγείται!
διάβασε λίγο πιο προσεκτικά.. Είναι ένα ήρεμο μήνυμα με μια δική μου απλή διαπίστωση και τίποτε περισσότερο.
Τη γνώμη μου για σένα την ξέρεις.. Δεν έχει αλλάξει👍 και ασχέτως αν εγώ δεν συμμετέχω από δω και πέρα.. Θα σε περιμένω να έρθεις για κείνον τον καφέ! τον χρωστάς, οκ; :D
 
Δημήτρη αν και δεν ξέρω τους λόγους που σε κάνουν να πάρεις αυτήν την απόφαση, ελπίζω να την αναθεωρήσεις γιατί σίγουρα θα μας λείψει ο λόγος σου και η στάση σου μέσα σε αυτό το Forum .
 
Με έχεις προσκαλέσει για καφέ πολλές φορές όντως Δημήτρη και δεν έχω αξιωθεί να ρθω. Να ξέρεις κάποια στιγμή θα τον πιούμε.
Συγνώμη ίσως κατάλαβα εγώ λάθος ότι παρεξηγήθηκες μαζί μου :)
 
σας εύχομαι. Καλή συνέχεια!
Δημήτρη έχεις ανοίξει παρόμοιο θέμα εδώ, θα είχες αποφύγει την παρανόηση με τον Λάμπρο αν αφού αυτό που σε απασχολεί δεν τον αφορά, είχες γράψει τις σκέψεις σου στο ανάλογο θέμα σου.
 
Μάλλον είχα χάσει επεισόδια ☹. Δεν ξέρω αλλά Δημήτρη εμένα με στεναχώρησες σήμερα. Κάτι έχεις και δεν μας το λες. Πιο είναι το πρόβλημα αν μπορούμε να βοηθήσουμε;Γιαυτό είναι οι φίλοι :)
 
Παιδιά συζητήσετε τα προσωπικά σας θέματα σε προσωπικές συζητήσεις ή στα μηνύματα της σελίδας του προφίλ σας. Εδώ η συζήτηση έχει συγκεκριμένο τίτλο και έχει βγει αρκετά εκτός θέματος.
 
Back
Top