Γενικά Μπορούν τα κοκατίλ να αναγνωρίσουν ήχους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα, τις τελευταίες μέρες παρατήρησα πως όταν επιστρέφει στο σπίτι κάποιο μέλος της οικογένειας και παρκάρει το αυτοκινητο από έξω, μόλις χτυπαει ο συναγερμός την στιγμή που κλειδώνει το όχημα, τα κοκατιλ μου από μέσα φωνάζουν και βγάζουν ήχους σαν κλάμα. Επίσης αυτό συμβαίνει και όταν χτυπάει το κουδούνι από την εξώθυρα της πολυκατοικίας κάτω, επειδή έρχεται συχνα κόσμος, το δοκιμάσαμε και με το κουδούνι της εξώπορτας του σπιτιού μας αλλά δεν αντέδρασαν. Επίσης παρατήρησα πως και όταν χτυπάει το τηλέφωνο κάνουν έτσι η όταν πληκτρολογουμε τους αριθμούς στο τηλεφώνο. Θέλω να ρωτήσω είναι ικανά τα κοκατιλ να αναγνωρίζουν τους ήχους του συναγερμού του αυτοκινήτου η τους ήχους από το κουδούνι ξέροντας πως θα έρθει ο κάτοχος τους; Η απλά τα ενοχλούν οι ήχοι; Είχα διαβάσει κάτι τέτοιο για τα ρινκνεκ αλλά δεν ξέρω αν ισχύει και για τα κοκατιλ.
 
Oι διαπεραστικοί ή οι έντονοι ήχοι πολύ συχνά προκαλούν τα πουλιά να φωνάξουν.
 
για το τηλέφωνο και το αμάξι ισχύει για τον δικό μου τουλάχιστον. Όταν ακούει τα αυτοκίνητα της οικογένειας τσιτώνει τον λαιμό του και κοιτάει επίμονα προς την πόρτα οπότε καταλαβαίνω ότι έρχεται κάποιος από μας. Επίσης όταν χτυπάει το τηλέφωνο και είμαι έξω τσιρίζει κάπως ενώ όταν είμαι μέσα στο σπίτι και το σηκώνω αδιαφορεί. Είναι σαν να μου λέει ελα να απαντησεις. Κάπως έτσι το καταλαβαίνω εγω από την συμπεριφορά του. Νομίζω ότι θα το καταλάβεις από την συμπεριφορά του ☺️
 
@Φοίβος επειδή το έκανε ο σκύλος μου παλιά αυτό και αναρωτιομουν και για το κοκατιλ επειδή έδειξε παρόμοια σημάδια συν το ότι διάβασα πως κάποια ρινκνεκ το έκαναν. Πάντως με τον ήχο του κουδουνιού δεν αντέδρασαν καθόλου που ήταν πολύ πιο δυνατός, αλλά για να το λες μάλλον δεν ισχύει αυτό που λέω.
 
@olgi δεν ξέρω, όπως λέει και ο φίλος πιο πανω όταν ακούνε διαπεραστικους η έντονους ήχους φωνάζουν. Από την μια όταν δοκιμάσαμε τον ήχο του κουδουνιού του σπιτιού έξω από την εξώπορτα δηλαδή επειδή δεν χτυπάει σχεδόν ποτέ δεν αντέδρασαν ενώ από τον ήχο του κουδουνιού κάτω στην πολυκατοικία επειδή χτυπάει συχνά βγάζανε διαφορους ήχους. Αλλά από την άλλη για να φωνάζουν όταν χτυπάει το τηλέφωνο μάλλον αντιδρούν ανάλογα με τον ήχο δεν ξέρω. Πάντως θα είχε πλάκα να ισχύει αυτό που ρωτάω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Δεν ξερω ποσο καιρό πόσο καιρό τα έχεις στο χώρο ή αν αλλάξατε κατοικία πάντως θεωρώ ότι όντως αναγνωρίζουν ήχους αλλα ισχύει ότι κάποιους ήχους τους θεωρούν ενοχλητικούς και αντιδρούν Θα το ξεχωρίσεις με τον καιρό νομίζω αφού τώρα το πρόσεξες θα ξεχωρίσεις μόνος σου αν είναι ενόχληση ή αναγνώριση από μέρους τους. Και όντως έχει πλάκα και εγώ όταν λέω στους δικούς ότι κατάβα ότι ήρθαν με κοιτάνε κάπως 😁
 
@olgi κοκατιλ έχετε και εσείς η άλλο είδος; Εγώ το ένα κοκατιλ το έχω από αρχές του χρόνου ενώ τα άλλα δύο αρκετά πιο πρόσφατα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
ένα κοκατίλ και ένα μπάτζι.. αυτά ειναι τα μωρα μου
 

Συνημμένα

  • 179167207_189082933052209_2752292804537944864_n.webp
    179167207_189082933052209_2752292804537944864_n.webp
    34 KB · Προβολές: 0
Back
Top