Διατροφή Μπορω να βαζω συνεχεια πρασιναδες στο κοκατιλ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης akis07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

akis07

PB Member
Εγγραφή
27 Νοε 2008
Μηνύματα
185
Πόλη
Πάτρα
το κοκατιλ μου τρελενεται για μαρουλι και πρασιναδες.
μπορω να του βαζω συνεχεια η δεν κανει>?
 
Aν ισχύει ότι και στα καναρίνια, δεν πρέπει κάθε μέρα γιατι η πολλή πρασινάδα
δημιουργεί διάρροια στα πουλάκια. Τρεις φορές την εβδομάδα είναι καλά, αλλά πλύνε καλά την πρασινάδα, και καθαρισε με πετσέτα τα νερά για την αποφυγή διάρροιας.
 
Παράλληλα με τη βασική του τροφή, σε άλλο μπωλ, μπορείς να του βάζεις πράσινα φυλλώδη λαχανικά αλλά και πορτοκαλλί όπως: σπανάκι, σέλερι, κόκκ. Πιπεριά, μπρόκολο, λάχανο, καρόττο. Επίσης βρασμένα λαχανάκια Βρυξελλών, καλαμπόκι & αρακά. Αν του αρέσουν ρόδια. Τα παραπάνω είναι κατάλληλα, εκτός αν έχεις διαφορετική οδηγία από το γιατρό, για κάποιο λόγο!
 
το κοκατιλ μου τρελενεται για μαρουλι και πρασιναδες.
μπορω να του βαζω συνεχεια η δεν κανει>?


Οχι μονο μαρουλι. Υπαρχουν και πιο ωφελιμα πρασινα λαχανικα οπως το σπανακι, το μπροκολο ακομη και τα φυλλα του καλα πλυμμενα οπως και πολλα αλλα λαχανικα εποχης. Καλα ειναι να τα εναλλασσεις και με φουτα. Αυτο που κανω εγω ειναι μια μερα φρουτα και μια μερα λαχανικα. Στην αρχη λιγη ποσοτητα και μολις συνηθισει να τα τρωει μπορεις καθε μερα, ειναι και καλο αλλα οχι να το ταιζεις μονο τετοια, αυτα να τα δινεις κομμενα σε ενα ειδικο μπολακι που θα εχει γι αυτα και για 3-4 ωρες την ημερα υπολογισε να ειναι διαθεσιμα οχι παραπανω διοτι αλλοιωνονται. :)
 
Back
Top