Φροντίδα Μπορω να βαλω καλαμια για ξυλακια σε κλουβα;

Mithradil

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2009
Μηνύματα
151
Πόλη
Κύμη
γεια σας παιδια. Εφτιαξα μια κλουβα ξυλινη για ξυλακια μπορω να βαλω καλαμια;
 
Τα καλάμια εκτός του ότι δεν έχουν την κατάλληλη διάμετρο, λόγο του ότι είναι κούφια μέσα μπορούν να πιάσουν εύκολα ''επισκέπτες''. Επίσης μην ξεχνάμε οτι είναι πολύ κοφτερά για εμάς αλλά και για τα πουλιά.
 
Επειδη εχω δοκιμασει και ΄γω παλαιοτερα με καποια σε διαμετρο περιπου ιδια με τις πατηθρες του εμποριου (ηταν απο υποστηλωματα για γλαστρες νομιζω) να σου πω οτι εκτος οσων προειπε ο Γρηγορης, γλιστρουν κιολας τα ποδια τους.
 
τη ξυλο μπορω να βαλω;η κλουβα χρειαζεται καποιο φαρμακο ριξω πανω στα ξυλα;
 
Υπάρχουν έτοιμες πατήθρες απο οξιά ή και ακόμα μπορείς να πάρεις εσύ ξύλο οξιας (καβίλιες) και να τις κόψεις στο επιθυμητό μέγεθος. Οι πατήθρες δεν χρειάζονται κανένα υλικό πάνω τους. Αν η κλούβα είναι απο ξύλο (μασίφ) μπορείς να περάσεις ένα εμποτιστικό και ένα βερνίκι νερού που είναι λιγότερο τοξικό απο τα διαλυτικού, αλλά θα πρέπει τα πουλιά να μην έρχονται σε επαφή με το ξύλο (να μην το τσιμάνε)
 
το ξυλο της κλουβας ειναι σουιδικο σαυτο μπορω να βαλω αυτο το υλικο; Εμποτιστικό και βερνίκι νερού
 
το ξυλο της κλουβας ειναι σουιδικο σαυτο μπορω να βαλω αυτο το υλικο; Εμποτιστικό και βερνίκι νερού

Ακριβώς. Ρώτα απο εκεί που πήρες ή έφτιαξες την κλούβα αν το ξύλο είναι εμποτισμού. Αν όχι περνάς εμποτιστικό, αν είναι δεν περνάς ξανά, και περνάς μόνο βερνίκι (αφού προηγηθεί ένα ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο 180)
 
σε αυτο το υλικο δεν ειναι ευκολο να πιασει ψειρα αλλα αν δεν κανεις συχνη και σωστη καθαριοτητα οτι ξυλο και να βαλεις θα εχεις παρασιτα!
 
οχι ολα μαζι γιατι θα εχεις προβληματα.στην κλουβα βαζουμε ολα μαζι τα μικρα μεχρι και το τελος της πτεροροιας η' ολα τα θυληκα καναρινια. Ποτε ολα μαζι!
 
Back
Top