Αναπαραγωγή Μπορω να βαλω ολα τα αυγα σε μια καναρα;

Καλησπερα σας. Αν μια καναρα κου εχει κανει 2 αυγα και αλλη μια 3 αυγα μπορω να τα βαλω σε μια ολα;
Γιατι να το κανεις αυτο και να μην τα αφησεις στην καθεμια τους;
 
Γιατι η μια εχε κανει 2 αυγα.. Και αφου ειναι 2 αυγα γιατι να κανε ολοκληρη την διαικασια αφου μπορω να το αποφυγω
 
Γίνεται, αλλά μόνον στην περίπτωση που έχουν ξεκινήσει σχεδόν ταυτόχρονα τις γέννες ώστε να μην υπάρξει μεγάλη διαφορά στην εκκόλαψη. Μετακίνησε τα δυό αυγά και βάλε ένα πλαστικό για μια-δυο μέρες,ώστε να "σηκωθεί" κάπως πιο ομαλά.
 
καλο ειναι να μην το κανεις με το τροπο που λες γιατι θα χασεις τον ελεγχο οσο αφορα τη συγκενεια τον πτηνων που θα γενηθουν. κατα περιπτωση μπορεις να χρησιμοποιησεις παραμανες που λεμε αλλα για αλους λογους αν ξερουμε οτι εχουμε πουλια που δεν ταιζουν κτλ
 
Γιατι η μια εχε κανει 2 αυγα.. Και αφου ειναι 2 αυγα γιατι να κανε ολοκληρη την διαικασια αφου μπορω να το αποφυγω

Και πιστεύεις πως η επόμενη ωοτοκία θα είναι σε συντομότερο χρόνο;
Πιστεύεις πως θα είναι πιο βελτιωμένη σε αριθμούς;
Ρύθμισε σωστά τη διατροφή τους, το φωτισμό και τη θερμοκρασία και θα έρθουν όλα σωστά στο χρόνο που πρέπει.
Στη θέση σου εγώ θα τις άφηνα να φτάσουν τουλάχιστο μέχρι την εκκόλαψη. Μετά θα ενεργούσα ανάλογα με τον αριθμό των νεοσσών.
 
Μάνο, άφησε τες να κλωτσήσουν τα αυγά τους... Ενδεχομένως να είναι και άςπορες οι γέννες.
Τα αυγά έχουν μήπως τον ιδιο πατέρα;
Είναι ο αρσενικός μέσα στο κάθε κλουβι με το ταίρι του;
Έχεις βάλει εφέτος νεα πουλιά στην εκτροφή σου; Μήπως καρδερίνες; Επισκέπτονται άγρια πουλιά το χώρο διαβίωσης των καναρινιων σου;
Τα ρωτάω όλα αυτά ώστε να δούμε αν θα πρέπει να υποψιαστούμε και κάποιο μολυσματικό παράγοντα που να σχετίζεται με τα λίγα αυγά της κάθε γέννας.
 
Κυριε γιαννη θερμοκρασια και φοτισμο εχω μια χαρα. Διατροφη καλη απο τι πιστευω.. Δλδ να αφησω να τα κλωσησουν τα αυγα και μετα να τα βαλω σε μια να τα μεγαλωσει οτι βγουν; Δεν το κανω για να παρω περισσοτερες γεννες αλλα ετσι.η επομενη γεννα δεν θα ειναι συντομη. Θα την αφησω καμια 10ρια μερες ηρεμη και μετα θα της βαλω φωλια καινοποτε θελει να την κανει.

Και στις 2 καναρες την ιδια μερα ειναι τα αυγα.. Και στις 2 αυριο θα τα βαλω
 
Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη @misalouris ! Μην κάνεις τίποτα πριν βγουν τα μικρά απο το αυγό.

Αν μια καναρα κου εχει κανει 2 αυγα και αλλη μια 3 αυγα

Θα πρέπει να δεις το πρόβλημα αυτό και να βρεις τι ευθύνεται. Απάντησε λίγο αναλυτικά στις ερωτήσεις του Γιάννη @ianos μήπως καταφέρουμε και σε βοηθήσουμε και κάνεις κάποιο λάθος που δεν έχεις φανταστεί.
 
Θα πρέπει να δεις το πρόβλημα αυτό και να βρεις τι ευθύνεται. Απάντησε λίγο αναλυτικά στις ερωτήσεις του Γιάννη @ianos μήπως καταφέρουμε και σε βοηθήσουμε και κάνεις κάποιο λάθος που δεν έχεις φανταστεί.
Εμένα πάντως μου δόθηκε, ίσως εσφαλμένα η εντύπωση ότι ο Μανος δε θέλει να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έθεσα. Κι αν πράγματι είναι έτσι, Μάνο, έχει υπόψη σου ότι εδώ δεν είμαστε δικαστήριο, απλά να βοηθήσουμε θελουμε και να βελτιώσουμε, αν όχι να λύσουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν.
 
Κυριε γιαννη θερμοκρασια και φοτισμο εχω μια χαρα. Διατροφη καλη απο τι πιστευω..
Το καλό είναι σχετικό.. αν δεν μας πεις νούμερα δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.. Πόσους βαθμούς κελσίου έχει ο χώρος που τα έχεις; Πόσες ώρες ημερήσιου φωτισμού;

Δλδ η μία κανάρα έκανε μόνο 3 και η άλλη μόνο 2? Και δεν συνέχισαν την ωοτοκία; Μόνο και μόνο αυτό δείχνει πως κάτι κάνεις λάθος.. Αν σκεφτείς ότι μια νέα κανάρα κάνει από 4 ως 7 αυγά.. Έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία στα ζευγάρια σου; Τι διατροφή του παρέχεις; Και αν μπορείς πες μας και ηλικία των θηλυκών..

Όλα αυτά στα ρωτάμε για να σε βοηθήσουμε και όχι για να σου κάνουμε ανάκριση!
 
Δεν ειναι οτι δεν θελω απλως δεν ειχα. Μπει στο φορουμ αυτες τις μερες..η θυληκιες λοιπον ειναι φετινες και περυσινες ολες..η φετινη εκανα 2 και η περυσινη 3 ..2 καναρες εκαναν 4-5 αυγα αλλα οι υπολοιπες οχι. Οι περυσινες περυσι εκαναν κανονικες γεννες... φετος παλι εκαναν 2 αυγα με μια μερα κενο το ενα απο το αλλο σε 2 καναρες και τελος..
 
Η πλούσια και ποικίλη διατροφή, μαζί με την αύξηση της θερμοκρασίας και του φωτός είναι αυτά που σηματοδοτούν τον ερχομό της Άνοιξης και συνεπώς της αναπαραγωγικής προδιάθεσης.
Για να έχουν καλή εφαρμογή τα παραπάνω στα πτηνά μας, θα πρέπει πριν την άνοιξη να υπάρξει ο χειμώνας που όλα τα παραπάνω είναι σε σοβαρή ύφεση.
Λίγο νωρίτερα... Δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού και της πτερόρροιας... Θα πρέπει τα πουλιά να έχουν εφοδιαστεί κατάλληλα, να έχουν γεμίσει τις αποθήκες του οργανισμού τους σωστά και να παρουσιαστούν έτοιμα για την επόμενη περίοδο.
Να μην το συνεχίσω και κουράσει... χρειάζεται να ακολουθούμε τις εποχές... σωστά κι όχι βιαστικά.
Αν κάτι αλλάξει σε αυτόν το φυσικό κύκλο ζωής... Πολύ πιθανόν το αποτέλεσμα να μας εκπλήξει δυσάρεστα...
Υιοθέτησα την άποψη πως η προετοιμασία ενός πτηνού για αναπαραγωγή ξεκινά από την ημέρα του απογαλακτισμού του...
 
Υιοθέτησα την άποψη πως η προετοιμασία ενός πτηνού για αναπαραγωγή ξεκινά από την ημέρα του απογαλακτισμού του...
Και δεν τελειώνει ποτέ! Χειμώνα - καλοκαίρι - άνοιξη - φθινόπωρο πρέπει να τους παρέχουμε μια σωστή και κατάλληλη για την κάθε εποχή διατροφή. Μόνο έτσι θα δούμε θετικά αποτελέσματα στις εκτροφές μας! Δεν έχει νόημα να προσέχουμε τι τους δίνουμε μόνο την άνοιξη επειδή αναπαράγονται... αυτό είναι ένα μέγα λάθος!
 
Καποιες καναρες τωρα αρχισαν με την πρωτη γεννα που κανουν τωρα να κανουν 4 αυγα, αυτες ειχαν ετοιμαστει καλητερα απο τις αλλες;το ιδιο προγραμμα τους κανω σε ολα ολο τον χρονο
 
αυτες ειχαν ετοιμαστει καλητερα απο τις αλλες;το ιδιο προγραμμα τους κανω σε ολα ολο τον χρονο
Από τη στιγμή που τους έκανες το ίδιο πρόγραμμα σε όλες, όχι. Ίσως είναι πιο εύρωστες ή πιο μικρές.
 
Back
Top