Φροντίδα Μπορω να βαλω στο ιδιο κλουβι lovebirds με kokatil;

ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2009
Μηνύματα
37
Πόλη
Ρόδος
Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορω να βαλω στο ιδιο κλουβι τα Lovebirds με τα kokatil. Εχω 7 Lovebirds και 2 κοκατιλ.
 
Με τίποτα! Ποτέ δεν πρέπει να βάζεις πουλιά διαφορετικού είδους μαζί.. Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν διενέξεις μεταξύ τους.
 
7 lovedirds και 2 cockatiels πρεπει να ειναι τεραστιο το κλουβι που εχεις. Εαν προκειται για εξωτερικη κλουβα πτησης τοτε ισως μπορεις να τα βαλεις μαζι. Σε διαφορετικη περιπτωση δε θα στο συνιστουσα διοτι προκειται για ειδη τοσο διαφορετικα σε μεγεθος οσο και σε ιδιοσυγκρασια. Μην ξεχνας οτι προερχονται απο διαφορετικη ηπειρο και δεν εχουν μεγαλωσει καν μαζι απο μωρα. Ειναι πολυ πιθανον να εχεις φασαριες και τσακωμους, τα Lovebirds αν και μικροτερα μπορουν να προκαλεσουν αρκετη ζημια με το ραμφος τους καθως εχουν "στιβαρη" κατασκευη.
 
το κλουβι ειναι εξωτερικο με 3 μετρα μακρος και 2 πλατος. τι αλλο μπορω να κάνω; Γιατι εκτος απο αυτα εχω και καναρινια-πιγκουινακια και παραδεισακια.
 
Εννοεις να τα βαλεις μαζι με τα καναρινια και τα πιγκουινακια; Με τιποτα!

Μονα τους τα παπαγαλοειδη σε εκεινο το εξωτερικο κλουβι ισως και να μην εχουν προβλημα. Δοκιμασε το, αλλα να τα παρακολουθεις στενα τις πρωτες ημερες μεχρι να σιγουρευτεις οτι ολα πανε καλα και δεν μαλωνουν και οτι ολα τρωνε και πινουν χωρις τσαμπουκαδες απο τα αλλα. Εαν παρατηρησεις τσακωμους καλυτερα να τα χωρισεις. Βαλε και αρκετα παιχνιδια μεσα για να απασχολουνται και να παιζουν και να εκτονωνουν την ενεργεια τους.
 
οχι ολα μαζι. Ξεχασα να σου πω οτι εχω και 20 παπαγαλακια μικρα.Απλως προσπαθω να βρω ενα τροπο εξοικονομιας χορου και χρονου!
 
Πανορμιτη, να τα χαιρεσαι ολα! Δεν πρεπει να χουνε χωρο να παιζουνε ομως; Ασε οτι γινονται κτητικα με τα κλουβια τους κ μπορει να εχεις φασαριες. Φυσικα ποτε δεν ειχα τοσα πολλα παπαγαλακια μαζεμενα, αλλα απ'οτι εχω δει, ανθρωποι με τα μισα πουλακια απ'οσα εχεις εσυ, τους εχουν το δικο τους δωματιο στο σπιτι για να εχουν ανεση.
 
Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορω να βαλω στο ιδιο κλουβι τα Lovebirds με τα kokatil. Εχω 7 Lovebirds και 2 κοκατιλ.
Το ίδιο πήγε να κάνει ένας γνωστός μου πετσοπάς και τα Lovebirds κυνηγούσαν όλη μέρα τα κοκατίλ. Την ίδια μέρα τα χώρισε. Βέβαια λόγω μεγέθους της κλούβας έχεις ελπίδες να συμβιώσουν, ποτέ πάντως μην εφυσηχάσεις και να ελέγχεις για μικροτραυματισμούς που μπορεί να φανερώνουν επιθετική συμπεριφορά από κάποιο πουλί. Μπορεί στην αρχή να μη δεις κάποιο πρόβλημα και όσο εξοικιώνονται με το χώρο τα Lovebirds να γίνονται περισσότερο κυριαρχικά, πρόσεξέ το.
 
Εδω τα δικα μου δυο τους ειναι στο κλουβι και καποιες φορες εχουν τις διαφωνιες τους!
 
εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα 4 κοκατιλ και 10 Lovebirds
όλα καλά και στο ίδιο κλουβί
 
Back
Top