Αναπαραγωγή Μπορω να δωσω Βιταμινη Ε Eviol στα καναρινια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας! Ακουσα πως καλο θα ηταν να βαλω στον καναρο μου βιταμινη Ε για να πυρωσει
Στο σπιτι εχω βιταμινη Ε σε καψουλες και λεγεται Eviol.
Κανει η χρειαζεται κατι ειδικο για καναρινια;
 
Η βιταμινη Ε ειναι καλη οταν συνυπαρχει μαζι με αλλες βιταμινες και οχι μονη της, εαν βαλεις μεγαλη ποσοτητα χωρις να ξερεις ακριβεις δοσολογια τοτε υπαρχει κινδυνος να στειρωθει, επισεις βιτ Ε υπαρχει στο αυγο και σε πολλα χορταρικα σπορους και φρουτα, γιατι θελεις να του δωσεις βιτ Ε ; θα τον βαλεις για ζευγαρωμα; Τα πουλια πυρωνουν και μονο με τον ερχομο της Ανοιξης η γνωμη μου ειναι χορταρικα και ενα -δυο αυγουλακια την εβδομαδα και θα γινει τουρμπο :)
 
την πρωτη φορα που επιχειρισα να τα βαλω για ζευγαρωμα ενω ειχα προετοιμασει διατροφικα και τα δυο το ιδιο χρονικο διαστημα (αν και μικρο) το θυληκο πυρωσε ενω ο αρσενικος τιποτα, και τελικα τα αυγα ηταν ασπορα. Και επςοδη παλι βλεπω τον αρσενικο απαθεστατο λεω μηπως πρεπει να του βαλω καμια βιταμινη μπας κ πυρωσει..
 
συνηθως τα θηλυκα πυρωνουν ποιο γρηγορα απο τα αρσενικα, πως τον βλεπεις ειναι ευδιαθετος κελαηδαει;
 
Γεια σας! Ακουσα πως καλο θα ηταν να βαλω στον καναρο μου βιταμινη Ε για να πυρωσει
Στο σπιτι εχω βιταμινη Ε σε καψουλες και λεγεται Eviol.
Κανει η χρειαζεται κατι ειδικο για καναρινια;
Αν και δεν γνωρίζω αρκετά για τη διατροφή των καναρινιών θα αναφέρω ενημερωτικά τα εξής για τις βιταμίνες:
Η δόση των σκευασμάτων αυτών καθορίζεται με τα κιλά του οργανισμού, επομένως για τα καναρίνια είναι "δυναμίτης". Μια "ισορροπημένη" διατροφή είναι το καλύτερο και δε χρειάζεται να τους παρέχεις κάτι άλλο αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (π.χ. Πτερόρια, ζευγάρωμα), χωρίς να είναι όμως και απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό σκεύασμα για καναρίνια (συνήθως είναι υδατοδιαλυτά) και πάντα να ακολουθείς τις οδηγίες δοσολογίας.
Επίσης δε πρέπει να ξεχνάμε ότι η υπερβολική λήψη βιταμινών οδηγεί σε υπερβιταμίνωση (ειδικά οι λιποδιαλυτές Α,D,E,K που συσσωρεύονται στο συκώτι.)
 
Γρηγορη ευχαριστω!
Πανο, σε σχεση με τη θηλυκια αυτος βαριεται που ζει, εκτος κ αν ειναι η καναρα υπερκινητικη. Μονο αυτη τιτιβιζει, αυτος κελαηδουσε πριν καμοια βδομαδα οταν η καναρα κλωσουσε. Τωρα σταματησε παλι
 
Back
Top