Διατροφή Μπορω να δωσω το φυτο της φωτογραφιας στα καναρινια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης 8520
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

8520

PB Member
Εγγραφή
25 Απρ 2008
Μηνύματα
673
Πόλη
Σέρρες
Εκτός από γαϊδουράγκαθα, όπως θα έχετε παρατηρήσει υπάρχει πληθώρα φυτών (όπως της foto) στην ελληνική γη
ξέρω ότι οι άγριες καρδερίνες τρελαίνονται για αυτά. Ξέρει κάνεις αν μπορούμε να τα δώσουμε και στα καναρίνια;
 

Συνημμένα

  • user1658_pic4790_1226861918.webp
    user1658_pic4790_1226861918.webp
    42,7 KB · Προβολές: 200
Η γνωμη μου ειναι οτι προκειται για τον τάτουλα, Datura stramonium, το οποιο θεωρειται ζιζανιο για την ελληνικη γεωργια και κατα την αποψη μου απο τα πλεον επικινδυνα φυτα. Η καταναλωση του μπορει να προκαλεσει παραισθησεις μεχρι και το θανατο. Εαν θυμαμαι καλα μας ειχανε πει οτι χρησιμοποιουνταν στην αρχαιοτητα ως δηλητηριο.

Τι ακριβως τρωνε απο αυτο τα πουλια; 😕
 
  • Like
Αντιδράσεις: M.G
Δεν είναι γαϊδουράγκαθο αυτό, προσοχή!
 
Δεν γνωριζω την επιστημονικη του ονομασια αλλα αν αυτο που βλεπουμε ειναι αυτο που εγω λεω πικραγγουρο βγαζει ενα πανεμορφο κατασπρο λουλουδι και ναι οντως ειναι δηλητηριωδες.
 
Η γνωμη μου ειναι οτι προκειται για τον τάτουλα, Datura stramonium, το οποιο θεωρειται ζιζανιο για την ελληνικη γεωργια και κατα την αποψη μου απο τα πλεον επικινδυνα φυτα. Η καταναλωση του μπορει να προκαλεσει παραισθησεις μεχρι και το θανατο. Εαν θυμαμαι καλα μας ειχανε πει οτι χρησιμοποιουνταν στην αρχαιοτητα ως δηλητηριο.

Τι ακριβως τρωνε απο αυτο τα πουλια; 😕
Σιγουρα ειναι Datura stramonium. Datura stramonium - Wikipedia, the free encyclopedia
 
είναι σίγουρα δηλητηριώδης;
γιατί τον χειμώνα οι καρδερινες κατακλίζουν τα χωράφια όπου υπάρχε;
 
IMG_6808.jpg

αυτοι ειναι οι σποροι της Datura stramonium.
(δεν μοιαζουν με του γαϊδουραγκαθου)
τους βρηκα εδω που εχει κ αλλες εικονες του φυτου,
οπως κ εδω
Description and images of Datura stramonium (Chamico, Miyaya), a native Chilean plant, provided by the supplier of native exotic Chilean seeds, Chileflora.com

οντως ειναι δηλητηριωδες & χρησιμοποιειται στην ιατρικη
 
το συγκεκριμενο ζιζανιο ειναι ο τατουλας κ 9ελει ιδιαιτερη προσοχη...
ειναι δηλητηριωδες...
 
είναι σίγουρα δηλητηριώδης;
γιατί τον χειμώνα οι καρδερινες κατακλίζουν τα χωράφια όπου υπάρχει;
Πιθανοτατα γιατι στα ιδια χωραφια φυτρωνουν αγρια ραδικια... Πικραλιδες που ξετρελαινουν τις καρδερινες. Οσο για το φυτο ειναι δηλητηριωδες και αν θυμαστε πριν κανα δυο χρονια καποιος ειχε πεθανει διοτι τα ειχε καταναλωσει μαζι με βλητα.😎
 
Παιδιά ο Datura stramonium (Ντάντουρας) είναι ναρκωτικό το ξερένουν και το καπνίζουν έλεος διαφήμιση σε ναρκωτικό κάνουμε.
Αν σε ''πιάσουν'' τι θα πείς το μαζεύω για τα πουλάκια μου.
 
Solanaceae - Σολανίδη.Datura stramonium L - Δατούρα το στραμώνιο, Ακανθόμηλο, Αγριομπάμια, τάτλας, τάτουλας. αγριοκαρυά, βρωμόχορτο, μαγιόχορτο, διαολόχορτο.
Είναι φυτό μονοετές, με βλαστό όρθιο, διακλαδιζόμενο, λείο πράσινο, υψος μέχρι 100 εκατοστά. Τα φύλλα είναι μεγάλα, έλλοβα, αυγοειδή, πολύ οδοντωτά, λεία. Τα άνθη είναι μεγάλα, στις μασχάλες των φύλλων, άσπρου χρώματος. Ο καρπός είναι ακανθωτός.Αυτοφύεται σε καλλιεργημένα χωράφια. Η άνθηση αρχίζει τον Ιούλιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.
Συλλέγονται άνθη και φύλλα, όταν το φυτό είναι σε πλήρη άνθηση, ενώ τα σπέρματα όταν ωριμάσουν.Είναι φυτό φαρμακευτικό και δηλητηριώδες. Τα φύλλα και τα άνθη χρησιμοποιούνται, υπό μορφή τσιγάρων, εναντίον του άσθματος. Θεωρούνται επίσης αφροδισιακά, αντιεπιληπτικά, αντιρευματικά, αντινευραλγικά. ανθυστερικά και αντιμελανχολικά. Τέλος τα σπέρματα θεωρούνται σπασμολυτικά
 

Συνημμένα

  • datura_stramonium_a6230.webp
    datura_stramonium_a6230.webp
    40,8 KB · Προβολές: 111
Ναρκωτικά
Γιάυτό που σας είπα ότι είναι ναρκωτικό προς το τέλος διαβάστε.
Γιαυτό που λέει η Σοφία ότι τα άνθη και τα φύλλα τα κάνουν τσιγάρο και κάνει καλό στο άσμα, μπορεί δεν ξέρω αλλά σίγουρα κάτω από ιατρική παρακολούθησει.
 
Καλησπέρα,
Σε αγροτική περιοχή μενω και το να παρατηρώ τις καρδερινες τα φλώρια είναι απ'τα αγαπημένα μου πραγματα τις Κυριακες. Το συγκεκριμένο φυτό υπάρχει εδώ (Μοίρες Κρήτης). Έχω δει τα πουλιά να δείχνουν προτίμηση στα πιο απίστευτα φυτά. Στο συγκεκριμένο ποτέ.
 
Back
Top