Αναπαραγωγή Μπορω να μεγαλωσω μονος μου νεοσσο ζεβρακι;

ΛΑΚΗΣ ΚΟΥ

PB Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2009
Μηνύματα
140
Πόλη
Χαλκιδική
καλησπερα σημερα τα ζεβρακια μου πεταξανε εξω στον πατο του κλουβιου νεοσο. Προσπαθησα να τουσ το βαλω και δεν το δεχονται. Πο ταισα με συρριγα. Μπορω να το μεγαλωσω μονος μου και αν ναι πως;
 
υπαρχει στα πετ σοπ υδυτοδιαλυτη τροφη για νεοσσους σε σκονη που τα ταιζεις με συριγκα καθε 3 ωρες.
οι νεοσσοι ποσο ημερον ειναι;
 
ευχαριστω παρα πολυ φραγκισκε.σκονη εχω. Εμενα με προβληματιζει αν μπορει να ζησει εκτος φωλιας χωρις να το κλωσανε. Πρεπει να το ταιζω και βραδυ;



σημερα βγηκε. Τα χθεσινα που βγαλανε δενν τα προλαβα ζωντανα
 
και δεν τα δεχονται καθολου;
εμενα με προβληματιζει αν μπορει να ζησει εκτος φωλιας χωρις να το κλωσανε.
αφου γενηθηκε σημερα πρεπει να το εχεις κατω απο μια λαμπα μεσα στο σπιτι(προσεχε μην το ψησεις)μεχρι να βγαλει λιγα φτερακια (6-7 ημερον).
πρεπει να το ταιζω και βραδυ;
ναι θα πρεπει η εκτος το ταισεις αργα το βραδυ και νωρις το πρωι.

περιμενε και την απαντησει ενος πιο εμπειρου.

καλη επιτυχια
 
Είναι πρακτικά αδύνατο να κρατήσεις στη ζωή ζεμπράκι από την πρώτη μέρα της ζωής του. Εκτός από την θερμοκρασία που χρειάζεται (και επιτυγχάνεται με ειδική θερμοκοιτίδα και όχι με λάμπα), ακόμη και το να το ταΐσεις είναι αρκετά δύσκολο. Η θερμοκρασία της τροφής πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη θερμοκρασία έτσι ώστε να μην καεί ούτε να κρυολογήσει το πουλί. Επίσης η πυκνότητα της φόρμουλας πρέπει να αλλάζει καθημερινά. Η καθαριότητα της σύρριγγας και του πουλιού πρέπει να θυμίζει χειρουργείο. Το μέγιστο που έχω κρατήσει στη ζωή μικρό από την πρώτη μέρα είναι τρεις μέρες.

ΥΓ. Κανένα πουλί δεν τρώει το βράδυ, οι γονείς δηλαδή ταΐζουν το βράδυ χωρίς φώτα; Δεν γίνεται αυτό.
 
Αφου δεν το δεχονται πια οι γονεις τους δεν εχεις και κατι αλλο να κανεις εκτος απο το να το επιχειρησεις. Απο αυριο το πρωι που θα χρειαζεται ταισμα ξεκινησε με αρκετη τυχη ισως τα καταφερεις να φτασει στον απογαλακτισμο. Οπως σου λεει και ο Βασιλης ειναι εξαιρετικα δυσκολο να επιβιωσει ταισμενο στο χερι απο την πρωτη μερα γιατι ειναι και ευαλωτο στις αλλαγες τις θερμοκρασιας αλλα και δεν εχει παρει κανενα "προβιοτικο" απο την μανα του μεσω του ταισματος. Εχω διαβασει ομως για αρκετες περιπτωσεις που τα εχουν καταφερει. Δοκιμασε. Δεν εχεις να χασεις τιποτα παρα μονο να κερδισεις. Διαβασε καλα τις οδηγιες της τροφης για νεοσσους. Σου παραθετω και ενα youtube απο το διαδικτυο για να παρεις μια ιδεα της πυνκοτητας του μειγματος αλλα και τις διαδικασιας.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top