Φροντίδα Μπορω να πλενω το κλουβι των παπαγαλων μου με σαπουνι χεριων

ναι μπορεις αλλα καλυτερα πλυνετο με ζεστο νερο και χλωρινη.
αλλα να το ξεπλινεις καλα.
 
εγω τα πλενω με ντετολ!
παρα πολυ καλο ξεβγαλμα με νερο μετα... Μην αφισει υπολιματα σαπουνιου πανω...
 
Εφόσον ξεπλένεις ΠΑΡΑ πολύ καλά τα κλουβιά δεν απαγορεύεται η χλωρίνη. Αλλά και πάλι δεν ενδείκνυται να τη χρησιμοποιείς συχνά. Εγώ πάντως πλένω τα κλουβιά με χλωρίνη μιά φορά το μήνα. Το Dettol ή το Topine κατά τη γνώμη μου είναι τα καλύτερα. Και το μηλόξυδο είναι αποτελεσματικό αλλά προσωπικά δεν το προτιμώ γιατί αφήνει μυρωδιά στο πλαστικό.

Το σαπούνι χεριών μπορεί να είναι ακίνδυνο για τα πουλιά αλλά δεν νομίζω οτι θα τα καθαρίζει καλά. Μπορείς όμως να χρησιμοποιείς χωρίς φόβο σαπούνι για τα πιάτα.
 
Τη χλωρίνη την απφεύγω όπως ο δ... Το λιβάνι, ακόμα και στο σπίτι μου. Χρησιμοποιώ το υγρό πιάτων, επειδή διαλύει, διαλύεται εύκολα και έχει προδιαγραφές να μην παραμένει στις επιφάνειες εφαρμογής του, ξεπλένοντας ακόμα και με κρύο νερό. Όταν είναι διαθέσιμο το ζεστό νερό κάνει τις παραπάνω δουλειές και το μηλόξυδο μαζί είναι υπερεπαρκές
 
Έχω ξαναγράψει, κάπου, Σταύρο, πως η χλωρίνη έχει απαγορευτεί σε πολλά κράτη ως στοιχείο καθαρισμού και απολύμανσης και όχι μόνο (το χλωροφόρμιο που είναι ήπιο σχετικά αναισθητικό έχει αποσυρθεί). Τι δεν βλέπουμε ή τι μπορούμε να δούμε στη χλωρίνη σε λίγα παραδείγματα.
Δεν βλέπουμε ένα πλήθος πτητικών ενώσεων (αέρια προϊόντα αντιδράσεων), που μπορούν να παραχθούν από χλώριο. Το στοιχείο χλώριο Cl αντιδρά πανεύκολα, ειδικότερα όσο οι συνθήκες θερμοκρασίας είναι υψηλότερες (δες ζεστό νερό), με πάρα πολλά μέταλλα και ενώσεις και παράγει αέρια "ελαφριά", που εσπνέονται (το υγραέριο, για παράδειγμα, εκρήγνυται αλλά κάθεται "χαμηλά" σε ένα χώρο, πάρα πολλές χλωριούχες ενώσεις έχουν τάση κατάληψης ολόκληρου του χώρου). Είναι τέτοιο το πλήθος του σε οξείδια, υποξείδια κλπ. Που παράγονται παρουσία ενώσεων και στοιχείων- τα οποία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στο περιβάλλον που εφαρμόζεται- και τόσο δραστικά που πραγματικά είναι επικίνδυνα.
Σε αυτά που μπορούμε να δούμε, τα μη αέρια. Δοκίμασε διάλυμα χλωρίου σε ένα ελατήριο μεταλλικό. Θα το οξειδώσει σε μικρό διάστημα. Σε μια δραστηριότητα μου, σε ένα είδος υπερσύγχρονο σε χώρους υγιεινής, όπου τα ηλεκτρονικα στοιχεία είναι πλήρως απομονωμένα, η χρήση χλωριούχων υγρών καθαρισμού, που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τα κυκλώματα, άρα επιδρούν μόνο μέσω αερίων παραγώγων, καταστρέφει πλακέτες, μέταλα, συνδέσεις κλπ. σε βαθμό καταστροφικό, τόσο που συνιστούμε στους καθαριστές να αποφεύγεται και μόνο για αυτό.
 
Έχω ξαναγράψει, κάπου, Σταύρο, πως η χλωρίνη έχει απαγορευτεί σε πολλά κράτη ως στοιχείο καθαρισμού και απολύμανσης και όχι μόνο...

το βρηκα!
κ γω ειχα γραψει.
αναφερονται στα# 8 και 11

εψαχνα κ κατι λινκ που νομιζω οτι ειχα περασει εδω, για την μεγαλη προσοχη που χρειαζεται στη χρηση της χλωρινης, αλλα δεν τα βρηκα.😕
 
Back
Top