Φροντίδα Μπορω να χρησιμοποιησω ξυλα απο λιμνη για πατηθρες;

Εννοείς μέσα από το νερό της λίμνης; Αν ναι, για ποιο λόγο; Γιατί δεν παίρνεις ξερά ξύλα από το εμπόριο ή και άλλα που μπορείς να βρεις; Εδώ έχουμε ήδη μια λίστα με αυτά που είναι ασφαλή για να χρησιμοποιηθούν στα πουλιά. https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
 
Μπορω να χρησιμοποιησω ξυλα απο λιμνη;
Έχει σημασία το είδος του ξύλου, από ποιο δέντρο δηλ προέρχεται, αν είναι τοξικό ή όχι.
Μέσα από τη λίμνη και τοξικά να μην είναι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι μικρόβια και μολύνσεις μπορεί να κουβαλούν. Καλύτερα από τα επιτρεπόμενα δέντρα να κόψεις κλαδιά... Της λίμνης αν σου αρέσουν βάλ΄τα κάπου για διακόσμηση, μη τα βάλεις στα πουλιά 😉
 
Δεν μπορείς να ξέρεις τις πιθανές τοξικές επιβαρύνσεις του νερού της λίμνης στην πορεία των ετών που βρίσκονταν τα ξύλα εντός της, δεν μπορείς να ξέρεις την προέλευσή τους, δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος για το είδος του δέντρου, όσο καλός φυσιοδίφης και αν είσαι.
Αν σ' αρέσουν τα σχέδια, ή βάλε τα πάνω στις γλάστρες σου ή διακοσμητικά της βεράντας, κήπου, όχι στα κλουβιά επ' ουδενί.
@Sissy
:)
 
Εγώ έχω βάλει σε μερικά κλουβιά τέτοια ξυλα που έβγαλε η θάλασσα... λόγο ομορφιάς τους... Πιστεύω αν είναι καθαρά και ξεράθηκαν καλά στο ήλιο μπορείς να τα χρησιμοποιείς. Δεν είχα κάποιο θέμα. Τα παραδείσια δεν ροκνιζουν το ξύλο... Μπορούν να παίζουν και να τραβήξουν κάποια φλούδα, αλλα σε αυτά που έχω μαζέψει εγώ δεν έχει τέτοια για τράβηγμα.
Βάζω και κάτι κουφάλες για φωλιές από corkwood. Όλα καλά.
Δεν έχω ακούσει για ατυχήματα με παραδείσια από κάποιο τοξικό ξύλο... (Δεν σημαίνει βεβαια ότι δεν υπάρχουν) πιο πολύ προσοχή πιστεύω πρέπει να δόσεις σε ζωντανά φρέσκα φυτά και κλαδιά που μπορεί να φάνε τυχαία κάποια φύλλα τους, η σε καθαριότητα του ξύλου κι στα παράσιτα που μπορεί να κρύβουν.
 
Πωλίνα @Wind-sa και της θάλασσας τα ξύλα μπορεί να κρύβουν κινδύνους γιατί δεν ξέρεις ούτε από που έρχονται, αν έχουν υποστεί ρύπανση από πετρέλαιο ή άλλα τοξικά.
Αλλά αν ο κίνδυνος από την θάλασσα είναι ας πούμε στην βαθμίδα 4, στην λίμνη είναι στο 8, γιατί είναι κλειστό το βιολογικό κύκλωμα και η όποια επιβάρυνση είναι μεγάλη, άσε που στην θάλασσα το αλάτι λειτουργεί και αποτρεπτικά στην ανάπτυξη μυκήτων, κάτι που στις λίμνες είναι μεγάλο ενδεχόμενο καθώς και η στάθμη των νερών είναι εποχικά αυξομειούμενη.
Θα έλεγα να μην το ρισκάρει.
Ποτέ δεν υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτά που λέμε, μόνο με την λογική λειτουργούμε.
Κι εγώ μαζεύω ξύλα από την θάλασσα, είναι υπέροχα και τα βάζω στις γλάστρες μαζί με λευκά βότσαλα για να μην σκαλίζουν οι γάτες το χώμα :)
 
Εγώ πάλι που έχω ψαρέψει απο ποτάμια/λίμνες,έχουν όλα σαράκι μέσα, δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό σε κάποιο συμπέρασμα.
Στο σπίτι μου δεν είμαι ποτέ μόνος,όλο και κάποια παρέα θα έχω να ροκανίζει κάποιο ξυλάκι:)!
 
Διάβασα ότι το σαράκι ευνοείται από υγρασία και σκοτάδι, τώρα δεν ξέρω αν γίνεται προσβολή αν το ξύλο είναι βυθισμένο στο νερό, γιατί πρόκειται για προνύμφες εντόμων.
 
Πολλά ξύλα που έχω σκίσει,έχουν απέραντους διαδρόμους στο εσωτερικό τους. Ενα ξερό δέντρο θα πέσει έτοιμο στο νερό, δεν ξέρω κατα πόσο το νερό μπορεί να βλάψει ό,τι υπάρχει στο εσωτερικό και μάλλον σπάνια θα βρεθεί ξύλο ολόκληρο βυθισμένο μέσα. Μιλάω βέβαια για ξύλα για να ανέβεις τον Γολγοθά,όχι ξυλαράκια. Γενικά ένα τεράστιο ποσοστό "φυσικών" ξύλων κρύβουν θαύματα στο εσωτερικό τους.
 
Back
Top