Γενικά Μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σε πιστοποιητικά ράτσας καναρινιών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RED
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RED

PB Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2008
Μηνύματα
339
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω να παραγγειλω ένα αρσενικό Timbrado αλλά σε όσα pet shop πήγα μου είπαν οτι πρέπει να γίνει παραγγελία. Οταν τους ρώτησα πως θα είμαι σίγουρος για την ράτσα μου απαντησαν οτι το καναρίνι θα έχει χαρτιά.
Η ερωτησή μου είναι αν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σχετικά με αυτά τα χαρτιά. (Μάλλον είμαι καχύποπτος):D
 
εγω πιστευω οτι τα χαρτια ειναι ενα τροποσ!
ο αλλοσ τροποσ ειναι με το δαχτυλιδι!
πριν παρεισ το καναρινι θα πρεπει να το τσεκαρεισ, αν δεχτει βεβαια αυτοσ που εχει το pet.
παντωσ τετοια εποχη μην μπεισ στον κοπο, δεν θα βρεισ τιποτα!
τιβμραδοσ εχω εγω αλλα τα εχω ολα ζευγαρωμενα και δεν εχω μπει στν διαδικασια με τα δαχτυλιδια! Μονο τα πρωτα μου ειχαν!
 
Φίλε δεν ψάχνω για αυτή την περίοδο, αλλά απο Σεπτέμβριο. Απλά τώρα θέλω να δώ που μπορώ να βρώ, τιμές και κυρίως το πως θα είμαι σίγουρος για την ράτσα. Όσο για το δαχτυλίδι δεν καταλαβαίνω πως μπορώ να καταλαβω την ράτσα; Νομίζω πως δεν γίνεται.
 
το καναρίνι θα έχει χαρτιά.
Καλά τα χαρτιά και χρήσιμα αλλά...
(Μάλλον είμαι καχύποπτος)
Πρέπει να είσαι καχύποπτος, ειδικά αν προσπαθήσει κάποιος να σου πασάρει καναρίνι χωρίς το σωστό δακτυλίδι.
ΝΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΧΤΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ PET.
υποχρεωτικός ο έλεγχος για χίλιους δύο λόγους (αν πουν όχι φύγε, θα έχουν τους λόγους τους).
Για μένα αν θέλεις κάτι καλό, βρίσκεις τους εκτροφείς που έχουν τα πουλιά της ράτσας που θέλεις και παίρνεις από εκεί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: RED
Όταν λέμε με χαρτιά μάλλον μιλάμε για το χαρτί της βαθμολογίας.
Μια και μιλάμε για καναρίνι φωνής ο έμπορας λέει ότι το πουλί θα έχει πάει σε έκθεση και έχει και το χαρτί με τα αποτελέσματα.
Τώρα για το θέμα δαχτυλίδι όποιος εκτρέφει κανάρια και ας μην είναι κάποιας ράτσας μπορεί να τους βάζει δαχτυλίδια δεν το απαγορεύει κανείς.
Δεν σημαίνει ότι επειδή έχει δαχτυλίδι ότι είναι κάποια ράτσα.
 
Δεν σημαίνει ότι επειδή έχει δαχτυλίδι ότι είναι κάποια ράτσα.
Οπωσδήποτε δεν γράφει ράτσα, γράφει όμως χρονολογία γέννησης, εκτροφέα, σύλλογο, χώρα, στοιχεία σίγουρα χρήσιμα. (Τουλάχιστον αποφεύγεις την απάτη της λάθος ηλικίας).
 
  • Like
Αντιδράσεις: RED
Λευτέρη την περίοδο που το θέλεις αρχίζουν και οι διαγωνισμοί (εκθέσεις). Γιατί δεν πας σε μια έκθεση να δεις τα πουλιά, να γνωρίσεις κάποιους εκτροφείς και να πάρεις κατευθείαν από εκεί; Πιστεύω ότι το petshop κάνει μόνο την διαμεσολάβηση μεταξύ εσένα και του εκτροφέα. Γιατί δεν το παίρνεις από πρώτο χέρι;
 
Βασίλη δεν γνώριζα οτι μπορώ να αγοράσω καναρίνι απο τις εκθέσεις. Αυτό είναι το πιο σωστό.
 
το θεμα στο ποστ ειναι τα χαρτια ενος πουλιου.
ειπα οτι χαρτια λεμε την καρτελα που περνει το πουλι οτι εχει παρει μερος σε διαγωνισμο.
το δαχτυλιδι το μονο που προσφερει ειναι να γνωριζεις την ηλικια και τον συλλογο που ειναι γραμμενος ο εκτροφεας.
τωρα το δαχτυλιδι ΔΕΝ συμαινη οτι το πουλι ειναι καποια ρατσα.
το θεμα δεν ειναι να να μαθεις τον εκτροφεα αλλα να μην παρεις ενα αλπο κιτρινο καναρινακι για μαλινουα.
 
Συνήθως όταν παίρνει κάποιος πουλί από εκτροφέα, αν είναι βαθμολογημένο, αν δηλαδή το έχει "κατεβάσει" σε έκθεση - διαγωνισμό και έχει κριθεί, ο εκτροφέας δίνει την καρτέλα με τη βαθμολογία του, μαζί με το πουλί. Και έχει άμεση αντιστοιχία το δακτυλίδι με την καρτέλα του. Εκεί φαίνεται και η κατηγορία του πουλιού οπότε δεν μπορείς να πάρεις ένα απλό κίτρινο πουλάκι κοινό, για μαλινουά.
Αυτό εννοεί ο Δημήτρης.
Τώρα αν η ερώτηση είναι όπως εγώ καταλαβαίνω, το pedigree του πουλιού, δηλαδή, το γενεαλογικό του δέντρο, αυτό το δίνουν μόνο όσοι έχουν στοιχεία στο αρχείο τους με τις αντίστοιχες βαθμολογίες των γονέων, παππούδων, προπάππων κλπ.
Το χαρτί αυτό όμως είναι λίγο δύσκολο να το έχουν όλοι οι εκτροφείς, και να στο δώσουν και τυπωμένο με όλες τις δυνατές πληροφορίες που μπορεί να εμπεριέχει. Ο λόγος είναι απλός. Οι περισσότεροι κρατούν το αρχείο τους σε τετράδια ή απλά ημερολόγια.
Όσοι όμως χρησιμοποιούν κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταγραφής της εκτροφής τους, όλα τα προγράμματα ή σχεδόν όλα, έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ το zooeasy, και σε μία κανάρα που χάρισα σε ένα φίλο, του έδωσα το pedigree της, με τους γονείς και τους παππούδες της.
την ύπαρξη σε όλα τα πουλιά, δακτυλιδιών - ταυτοτήτων, ώστε να μην γίνονται "αλχημείες".
Σε κάποιο προηγούμενο post είχα πεί για κάποια pet shops που πήγα και είχανε καρτέλες βαθμολόγισης όπως λέει ο Δημήτρης, αλλά πρέπει να ξέρεις τι γίνεται.
Γιατί ενώ έλεγαν ότι το πουλί είναι μαλινουά του 2006, το πουλί που αντιστοιχούσε η καρτέλα, ήταν χρώματος και το δακτυλίδι του ήταν του 2004!
Ο έμπορος χρυσοπουλάει, ο αδαής την "πατάει".
Φιλικά,
 
Γιώργο δεν θέλω να μάθω το pedigree του πουλιού, απλά να είμαι σίγουρος οτι είναι η ράτσα που ζητάω. Αυτο που ρωτάω είναι αν τα χαρτια που δείχνουν είναι αξιόπιστα (δηλ. Δεν τα φτιάχνουν μόνοι τους οι έμποροι).
 
Καλημέρα.
της φωνές που έχει. Βλέπεις αν το πουλί κατ' αρχήν είναι υγειές, αν είναι νεαρό, αυτό φαίνεται από το δακτυλίδι του, τα πόδια του, για παράδειγμα δεν έχουν υπερκερατώσεις, και από το γενικότερο στήσιμο του, το ακούς να τραγουδάει και από κεί και πέρα αποφασίζεις αν το θέλεις η όχι.
Και γενικώς είσαι επιφυλακτικός σε αυτά που θα ακούσεις από pet shop, γιατί ο στόχος τους είναι η πώληση και μόνο. Και η δικιά τους επιθυμία είναι να φύγει όσο το δυνατόν πιό γρήγορα το "εμπόρευμα" από τα χέρια τους, γιατί καθώς είναι ζών οργανισμός και ευαίσθητος, δεν θέλουν "ατυχήματα" που κοστίζουν.
Φιλικά,
 
Γιώργο δεν θέλω να μάθω το pedigree του πουλιού, απλά να είμαι σίγουρος οτι είναι η ράτσα που ζητάω. Αυτο που ρωτάω είναι αν τα χαρτια που δείχνουν είναι αξιόπιστα (δηλ. Δεν τα φτιάχνουν μόνοι τους οι έμποροι).
Νομίζω ότι ο Γιώργος στα εξήγησε όλα, δεν πρέπει να σου μείνει καμία αμφιβολία πλέον.
 
  • Like
Αντιδράσεις: RED
Back
Top