Αναπαραγωγή Μπορώ να έχω 2 ζευγάρια ζεμπράκια σε ένα κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης margie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

margie

PB New Member
Εγγραφή
17 Οκτ 2008
Μηνύματα
41
Πόλη
Αθήνα
παιδιά, 2 ζευγάρια ζεμπράκια σε ένα κλουβί, αναπαράγονται κανονικά;
ή όταν έρθει η ώρα θα πρέπει να τα χωρίσω;
 
margie αποτι γνωριζω το να τα εχεις μαζι σε μια μεγαλη κλουβα δεν ειναι κακο, εαν φυσικα δεν τσακωνονται. Ομως για αναπαραγωγη θα σου ελεγα να μην τα αφησεις μαζι εαν θελεις να τους βαλεις φωλιες. Αποτι εχω διαβασει κεγω,τα ζεμπρακια οταν προκειται περι αναπαραγωγης γινονται αρκετα κτητικα ως πουλια κ πιστευω θα υπαρχουν συχνοι τσακωμοι η το ενα θα χαλαει τη φωλια του αλλου κ ετσι στο τελος δε θα σου πετυχει η αναπαραγωγη. Οποτε εαν τους βαλεις φωλιες θα προτεινα να τα χωρισεις το καθε ταιρι στο δικο του χωρο η εαν εχεις ζευγαρωστρα πολυ απλα βαζεις το διαχωριστικο στη μεση.φυσικα ας το επιβεβαιωσει κ καποιος πιο εμπειρος. 😉
 
λογικό.. Απλά ζουν ήδη όλα μαζί και έχουν γίνει και ζευγάρια και το κλουβί είναι μεγάλο. καλύτερα όμως διαχωριστικό για να μην έχουμε απρόοπτα.
ευχαριστώ!
 
Η βιβλιογραφία αναφέρει οτι μπορεί κανέις να έχει δύο ή περισσότερα ζευγάρια σε ένα κλουβί, με την προυπόθεση οτι ο χώρος διαμονής είναι άνετος και ευρύχωρος, και επιπλέον διαθέτει περισσότερες φωλιές απο τα ζευγάρια, για να αποφευχθούν διαμάχες για το ποιό ζευγάρι, θα χρησιμοποιήσει ποιά φωλιά.

Χρειάζονται κλειστές ή μισάνοιχτες φωλιές τις οποίες τις χρησιμοποιούν και σαν νυχτερινό κατάλυμα.

Γενικά είναι πολύ κοινωνικά πουλιά που ζούν σε ομάδες και είναι ιδιαίτερα αναπαραγωγικά.:)
 
Όταν τα είχα σε μεγάλη κλούβα (2μ Χ 1μ Χ 1μ) τρία ζευγάρια, είχα περισσότερες απώλειες σε αυγά και μικρά από ότι επιτυχίες. Οι αρσενικοί έκλεβαν υλικό ο ένας από τη φωλιά του άλλου (με αποτέλεσμα αυγά ομελέτα), τα μικρά όταν μεγάλωναν λίγο πήγαιναν σε όποια φωλιά έβρισκαν έυκερη (νεοσσοί πεταμένοι κάτω) κα. Γιωργία αυτό που λες ισχύει απόλυτα στους κοινωνικούς σπίνους μόνο, στα ζεμπράκια μόνο εν μέρη και σίγουρα όταν δεν είναι σε περίοδο αναπαραγωγής. Επίσης τα ζεμπράκια θέλουν πολύ χώρο. Ένα κλουβί για 4 πουλιά δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν είναι η κλασική ζευγαρώστρα πρέπει να πάρεις άλλη μια και όχι να τη χωρίσεις. Δεν θα έχουν χώρο να πετάξουν.
 
προς το παρόν τα έχω στο κλουβί, όπως μου τα έδωσε ο δημήτρης! (και το οποίο θα του επιστρέψω)
και είναι μια χαρά και τα 4 εκεί.
είναι πολύ μεγάλο όμως και το δικό μου κλουβί.
αλλά αποφάσισα ήδη να τα χωρίσω όταν έρθει η ώρα για ζευγάρωμα.
είναι σίγουρα καλύτερα. ευχαριστώ όλους σας!
 
Back
Top