Γενικά Μπορώ να αλλάζω θέση του κλουβιού κατά τη διάρκεια της μέρας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης haris13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

haris13

PB New Member
Εγγραφή
12 Νοε 2020
Μηνύματα
82
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα μπορω να αλλαζω θεση του κλουβιου κατα την διαρκεια της μερας;επισης διαβασα οταν κοιμαται πρεπει να βαζω μια πετσετα στο κλουβι για να μην μπαινει φως και ενα τελευταιο μηπως ειναι καλυτερα να του παρω και ενα ταιρι γιατι δεν εχω πολυ χρονο!ευχαριστω!το παπαγαλακι ειναι μπατζι!


8D9E0E4A-9FFF-4420-947E-25E9A34463C8.jpeg
 
@haris13 για την μετακίνηση του κλουβιού δεν γνωρίζω κάτι θα σου πούνε τα παιδιά που γνωρίζουν καλύτερα για την πετσέτα μπορείς να βάλεις στο κλουβί αν εισέρχεται φως στο κλουβί και για το ταίρι που θες να αγοράσεις θα σου το πρωτεινα αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθεις με το παπαγαλάκι
 
Καλησπέρα Χάρη,

Να αλλάξεις τη θέση του κλουβιού μπορείς, για παράδειγμα να το βάζεις σε ένα ποιο φωτεινό σημείο για να έχει και ήλιο το πουλάκι κάποιες ώρες την ημέρα ή να το έχεις για παρέα στο σαλόνι. (κουζίνα να την αποφεύγεις για πολλούς λόγους)

Ταίρι θα έλεγα να το πάρεις έχεις δεν έχεις χρόνο για να ασχοληθείς, όσο και να ασχολείσαι δεν μπορείς να υποκαταστήσεις τα πάντα.

Σχετικά με το σκέπασμα του κλουβιού, εξαρτάται.

Σε ποιο δωμάτιο του σπιτιού το έχεις για ύπνο;
Αν κινείσαι στο ίδιο δωμάτιο την ώρα που κοιμάται ή έχει αρκετό τεχνητό φως καλό είναι να το σκεπάζεις.

Έχει τοίχο σε μια πλευρά του κλουβιού (ιδανικά σε γωνία για να έχουν 2 πλευρές του κλουβιού τοίχο) ;
Αν όχι πάλι καλό είναι να το σκεπάζεις,

Αν το κλουβί το βάζεις σε ένα σημείο που δεν ενοχλείται από την ανθρώπινη παρουσία και το πουλάκι αισθάνεται ασφάλεια και κοιμάται ήσυχα (αυτό το ρόλο παίζει ο τοίχος) τότε δε είναι απαραίτητο να το σκεπάζεις.

Αν τελικά το σκεπάζεις θα πρέπει να το ξεσκεπάζεις την ώρα που ξημερώνει, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα αν για παράδειγμα ξυπνάς 8 η ώρα, το πουλάκι θα είναι ξύπνιο από τις 6 στο σκοτάδι τώρα το χειμώνα.
 
@Chrisad, Στο σαλονι θα το εχω ησυχα ειναι,θεση για να το βαλω στο τοιχο δεν βλεπω αλλα κατι θα κανω!ευχαριστω
[automerge]1605399557[/automerge]
@haris13 για την μετακίνηση του κλουβιού δεν γνωρίζω κάτι θα σου πούνε τα παιδιά που γνωρίζουν καλύτερα για την πετσέτα μπορείς να βάλεις στο κλουβί αν εισέρχεται φως στο κλουβί και για το ταίρι που θες να αγοράσεις θα σου το πρωτεινα αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθεις με το παπαγαλάκι
Ευχαριστω!
 
@haris13 γεια σου. Το παραπάνω άρθρο είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να το λάβεις υπόψη σου πριν προβείς σε όποια κίνηση αγοράς συντρόφου για το παπαγαλάκι σου.
Επιπρόσθετα θα πρέπει να δεις το ζήτημα του κλουβιού στο οποίο θα συμβιώσουν τα δύο πτηνά, όσο μεγαλύτερο στο μήκος τόσο καλύτερα, ώστε να μπορούν τα δύο πουλιά να ανοίγουν τα φτερά τους και να ξεμουδιάζουν (βασικά να γυμνάζονται για να έχουν καλύτερη υγεία), καθώς επίσης και το ζήτημα του φύλου αυτού που έχεις, ΄για να επιλέξεις ένα του ιδίου φύλου, αν το θέλεις απλά για παρέα ή του αντιθέτου στην περίπτωση που σκοπεύεις σε αναπαραγωγή. Επίσης το θέμα της γνωριμίας των δύο πουλιών, είναι κάτι ακόμα που θα πρέπει, όταν θα έρθει ο καιρός, να σε απασχολήσει, μια και δεν ενδείκνυται να βάζουμε ξαφνικά έναν άγνωστο στο κλουβί - σπίτι του πουλιού μας, αφού συχνά η "εισβολή" μπορεί να καταλήξεις σε μάχες ή τραυματισμούς. Στην περίπτωση που σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή, ακόμα θα πρέπει να σκεφτείς τον τελικό προορισμό των απογόνων (πού θα τα δώσεις, αν θα φροντίζονται κατάλληλα...). Τέλος, θα ήθελα να σου πω ότι πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιλογή του νέου πουλιού, να είναι ζωηρό, να μην έχει σημάδια στο ράμφος, στα πόδια, να είναι δλδ υγιές, επομένως και το μέρος από όπου θα το προμηθευτείς (να κρατούν τα πουλιά φροντισμένα και υγιή)
 
Back
Top