Γενικά Μπορώ να απελευθερώσω την καρδερίνα μου;

Στέλιος Κ

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2018
Μηνύματα
10
Πόλη
Αθήνα
Πριν ένα μήνα η πεθερά μου έφερε στα παιδιά μια αρσενική Καρδερίνα, χωρις δακτυλίδι από pet shop. Ειχε πολύ νευρική συμπεριφορά και έχει χάσει τα φτερά από την ουρά. Την τελευταία εβδομάδα έχει ηρεμήσει και ξεκίνησε να τιτιβιζει. Οποτε θέλω να ρωτήσω αν
1) Μπορώ να την απελευθερωσω και ποια περιοχή στην Αττικη είναι κατάλληλη;
2)Μπορει να επιβιώσει μόνη της; Δεν ξέρω πόσο καιρό είναι σε κλουβί πάντως οσο την εχω τρέφεται κανονικά με μίγμα απόφ φρούτα και λαχανικά.
Παρεμπιπτόντως είναι αρσενική.
 
Μπορώ να την απελευθερωσω και ποια περιοχή στην Αττικη είναι κατάλληλη;
Θεωρητικά ναι... αλλά αν θες να είσαι σίγουρος οτι θα επιστρέψει στη φύση σωστά θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες που έχει εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Επανένταξη-άγριων-πουλιών-στη-φύση.21965/
 
Και φυσικά αν πράγματι η τροφή της δεν περιέχει τους κατάλληλους σπόρους για το είδος της, και είναι μόνο μείγμα από φρούτα και λαχανικά, μέχρι την απελευθέρωσή της θα πρέπει να εισαχθεί σε κανονικό, καταλληλότερο διαιτολόγιο.
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις προθέσεις σου!
 
Στέλιο, εφόσον θα το πάτε, αν θέλεις μετά επικοινώνησέ μας τι έγινε στο παρόν θέμα.
Όσο για το καναρινάκι που θα πάρετε, πρόσεξε το κλουβί, αν θα είναι το ίδιο με αυτό της καρδερίνας να έχει απολυμανθεί πάρα μα πάρα πολύ καλά, και όλα τα συμπράγκαλά του ή διαφορετικά πάρτε ένα νέο κλουβάκι εύχρηστο στον καθαρισμό και τουλάχιστον 60 εκατοστών μήκους, π.χ. σαν αυτό https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html και κρατήστε το άλλο αφού το απολυμάνετε για back up.
Σου γράφω τα παραπάνω για το κλουβί διότι τα άγρια πιασμένα πουλιά φέρουν πολλά μικρόβια που ενίοτε είναι ανθεκτικά σε συνήθεις συνθήκες.
Επίσης, εφόσον θα πάρετε καναρινάκι, αν θέλεις, άνοιξε ένα νέο θέμα στο πεδίο των καναρινιών για να σου πουν τα μέλη τι στοιχεία να προσέξεις πριν την αγορά, ποια θα είναι η εσωτερική διάταξη του κλουβιού, τι τροφές θα πάρεις και τι δεν θα αγοράσεις (που τα πουλάνε στα μαγαζιά μόνο και μόνο για να βγάζουν κέρδος και που τελικά κάνουν κακό στα πουλιά μας)
 
Τελικά πήγαμε σήμερα την Καρδερίνα στην ΑΝΙΜΑ με τα παιδιά! Οι άνθρωποι εκεί ήταν εξυπηρετικοί και μας έδωσαν ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσουμε σε μερικές μέρες για να ρωτήσουμε πως πάει το πουλάκι...
 

Σχετικά θέματα

Back
Top