Αναπαραγωγή Μπορώ να βάλω για αναπαραγωγή τα καναρινιά αυτή την εποχή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης volvog
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

volvog

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαϊ 2018
Μηνύματα
24
Πόλη
Περαία
μπορω να βαλω για αναπαραγωγη τα καναρινια αυτη την εποχη
 
μπορω να βαλω για αναπαραγωγη τα καναρινια αυτη την εποχη
Μετρώντας και το χρόνο γνωριμίας και αυτόν που χρειάζεται για να προετοιμαστούν θα σου έλεγα να ακυρώσεις για φέτος τις αναπαραγωγικές σου επιδιώξεις...
Χρονικά μπορείς.
Μπορείς να προσδιορίσεις πότε περίπου θα βγουν τα πουλάκια από τις φωλιές, αν ξεκινήσει τώρα την προσπάθεια;
 
Σύντομα εκπνέει και η εποχή (τουλάχιστον η βέλτιστη) για αναπαραγωγή. Τα πουλιά είναι πρόσφατα αποκτημένα από εσένα, έχουν την κατάλληλη ηλικία και τη διατροφική προετοιμασία που απαιτείται; Έχουν άλλες γέννες στο ενεργητικό τους αυτήν την χρονιά;
 
Μπορείς να προσδιορίσεις πότε περίπου θα βγουν τα πουλάκια από τις φωλιές, αν ξεκινήσει τώρα την προσπάθεια;
αν τα πουλιά είναι έτοιμα διατροφικά μάλλον μέσα Ιουλίου που σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο λόγω ζέστης.
 
δεν εχουν αλλη γεννα απλα το σκεφτικα και γιαυτο σας εκανα την ερωτηση
Κι εγώ σκέφτηκα και σου έκανα 4 ερωτήσεις, εκ των οποίων απάντησες μόνο τη μία. Μήπως να μας απαντούσες και τις υπόλοιπες; Φυσικά ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σου κάνει κανείς ανάκριση ή ότι είσαι και υποχρεωμένος να απαντήσεις. Αλλά ο στόχος τους είναι να βοηθήσουν εμάς να καταλάβουμε πως και σε τι να σε συμβουλέψουμε.
 
το ασενικο ειναι περσινο και το θυλικο ειναι 6 μηνον προετοιμασια δεν εγινε
 
το ασενικο ειναι περσινο και το θυλικο ειναι 6 μηνον προετοιμασια δεν εγινε
Επομένως δεν μπορείς να τα βάλεις για αναπαραγωγή διότι το θηλυκό πουλάκι σου δεν είναι έτοιμο. Συγκεκριμένα είναι πάρα πολύ μικρό για αναπαραγωγή και μάλλον δεν είναι σε θέση να κάνει αυγά, αλλά κι αν ακόμα υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να γεννήσει αυγά, μάλλον θα κινδύνευε να πεθάνει από δυστοκία, καθώς η δυστοκία είναι (μην με ρωτήσετε που, δεν θυμάμαι που το έχω διαβάσει, ούτε και πόσο αξιόπιστη ήταν η πηγή, για αυτό ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη στη δήλωσή μου) πιο πιθανή σε ένα πολύ νεαρό πτηνό. Όπως και να έχει το πράγμα όμως, αναπαραγωγή για εφέτος δεν μπορεί να γίνει διότι αν συμβεί, αυτό θα πρέπει να γίνει μετά από τουλάχιστον 4 μήνες και τότε θα είσαι εκτός εποχής με προβλήματα πάρα πολλά στις γέννες, στους νεοσσούς... Υπομονή λοιπόν έως του χρόνου την άνοιξη.
 
Μου φαίνεται περίεργο το θηλυκό να είναι 6 μηνών (θα πρέπει να έχει γεννηθεί Νοέμβριο)
Όπως και να έχει η αναπαραγωγή είναι απαγορευτική όπως είπαν και οι προηγούμενοι.
Σου προτείνω την επόμενή χρονιά να προσπαθήσεις αφού θα έχεις προετοιμάσει σωστά τα πουλιά και αφού έχεις και εσύ προετοιμαστεί και ενημερωθεί κατάλληλα.
να χαίρεσαι τα μικρά σου
 
Back
Top