Φροντίδα Μπορώ να βάλω ferti-vit και το calci-lux μαζί στο νερό;

giannhslfc

PB New Member
Εγγραφή
4 Νοε 2018
Μηνύματα
149
Πόλη
Βέροια
Έχω πάρει το ferti-vit και το calci-lux για την προετοιμασία για τα καναρίνια μου. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να τα βάλω και τα δύο μαζί στο νερό?
 
Πότε χρησιμοποιείτε ή σκοπεύεται να χρησιμοποιήσετε το ασβέστιο;
Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να συνυπάρχουν στο δοχείο με το νερό αυτά τα δύο;
 
Είδα το πρόγραμμα χρήσης των προιόντων orohparma εδώ στο site και αναφέρει ότι 3-4 εβδομάδες πρίν την γέννηση του πρώτου αυγού να χορειγούμε αυτά τα δύο σκευάσματα.
 
Όταν χορηγούσα -βάσει ετήσιου προγράμματος- πολυβιταμίνες+ασβέστιο άλλης εταιρείας (Landmark) τις μέρες που έπρεπε/έπεφτε να τα χορηγήσω μαζί, έτσι έκανα...
 
Υπάρχει οδηγία για την μη ταυτόχρονη λήψη ασβεστίου και πολυβιταμινών αν οι τελευταίες περιέχουν και σίδηρο. Φαίνεται οτι το ασβέστιο δρά αρνητικά στην απορρόφηση του σιδήρου. Θα έλεγα οτι ή παροχή βιταμινών στην αυγοτροφή και ασβεστίου στο νερό, μειώνει τις πιθανότητες για τις όποιες αρνητικές δράσεις.
 
Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν κύριε Μάκη. Εγώ απο το ferti-vit βάζω μισό στην αυγοτροφή και μισό στο νερό απο τη συνιστόμενη δόση. Και στο νερό ρίχνω και το calci-lux μαζί. Αν είναι θα βάζω το calci-lux μόνο του στο νερό και όλη τη δόση ferti-vit στην αυγοτροφή.
[automerge]1550962465[/automerge]
Επίσης για το ferti-vit η δόση είναι 1g στα 100g αυγοτροφής. Μπορώ να ετοιμάσω 50g αυγοτροφής με 0,5g ferti-vit, για τα δύο πουλακια που έχω και να την έχω έτοιμη και να τους δίνω ή να την ετοιμάζω κάθε μέρα;
[automerge]1550963163[/automerge]
Στο πρόγραμμα της oropharma λέει 3-4 εβδομάδες πριν την γέννηση του πρώτου αυγού να βάζουμε και ferti-vit και calci-lux. Αν εγώ τώρα βάζω χωριστά το ένα απο το άλλο, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι θα πρέπει να δίνω στα πουλάκια κάθε μέρα αυγοτροφή ένα μήνα πριν την γέννηση του πρώτου αυγού, είναι σωστό αυτό;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα σε όλους. Η oropharma στο πρόγραμμά της λέει 3-4 εβδομάδες πρίν την αναπαραγωγή να βάζουμε ferti-vit και calci- lux κάθε μέρα. Το calci-lux το διαλύω στο νερό όπως αναφέρει. Το ferti-vit δεν πρέπει να αναμειγνύετε μαζί με το calci-lux οπότε φαντάζομαι θαπρέπει να μπεί στην αυγοτροφή σύμφωνα και με τις οδηγίες. Η ερώτηση μου είναι: είναι σωστό να δίνουμε κάθε μέρα αυγοτροφή ένα μήνα πριν την αναπαραγωγή δηλαδή κατα την προετοιμασία έτσι ώστε να μπορέσουμε να δωσουμε το ferti-vit; Εγώ ξέρω όπωςμε συμβούλεψαν και έδω στο site 2-3 φορές την εβδομάδα στην περίοδο προετοιμασίας. Πως εγώ θα δίνω το ferti-vit καθε μέρα σύμφωνα με την οδηγία της oropharma απο τη στιγμή που δεν πρέπει να δίνω αυγοτροφή κάθε μέρα και απο τη στιγμή που δεν κάνει να αναμειγνύετε με το calci-lux; Δύσκολη ερώτηση 😛 ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια. 🙂
 
Παντως η Oropharma δεν εχει καποιον αστερισκο σε οτι αναφορα την ταυτοχρονη χρηση τους και το να βαλεις την μια στο νερο και την αλλη στην αυγοτροφη δεν κανει καμια διαφορα απο την αποψη οτι στο πτηνο θα "συναντηθουν" τα δυο σκευασματα ουτως η αλλως.

Δεν υπαρχει καμια ασυμβατοτητα με το να βρισκονται και τα 2 στην ιδια ποτιστρα.
 
Σύμφωνα με όσα μου είπε ο κύριος Μάκης λίγο παραπάνω αναφέρει ότι δεν επιτρέπετε η ταυτόχρονη λήψη ασβεστίου με πολυβιταμίνες που περιέχουν σίδηρο, γιατί το ασβέστιο δρα αρνητικά στην απορρόφηση του σιδήρου. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ είδα να αναφέρει κάτι στο πρόγραμμα της oropharma απλά ρώτησα για σιγουριά.
 
Ναι φαντάζομαι ναι, εκτός αν γίνεται κάποια αντίδραση όταν τα ενώνεις μαζί δεν ξέρω τι να πώ λογικά θα ανέφερε κάτι στο πρόγραμμα της oropharma.
 
Δηλαδη αν το πτηνο φαει αυγοτροφη και στη συνεχεια πιει νερο, δεν πανε στο ιδιο στομάχι και τα δυο;

Πηγαίνουν, αλλά δεν θα πιει νερό όλες τις φορές που θα καταναλώσει αυγοτροφή τουλάχιστον όχι άμεσα. Σκέψου ότι στους ανθρώπους που λαμβάνουν θεραπεία σιδήρου δεν συνιστάται η κατανάλωση τροφής που να περιέχει ασβέστιο 2 ώρες πριν ή μετά τη λήψη του σιδήρου. Στα πτηνά που ο μεταβολισμός είναι αρκετές φορές ταχύτερος αυτό το διάστημα μειώνεται θεωρώ κατά πολύ.
 
Αρα εννοείς ότι είναι καλύτερα να τα δίνω το ένα στο νερό και το άλλο στην αυγοτροφή;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτο που λες Ανέστη ειναι σωστο, οπως επισης υπαρχει διαφορα σε οτι αναφορα την απορρόφηση του σιδηρου αν αυτος προέρχεται απο ζωικη ή φυτικη πηγη.

Αν παρατηρησεις ομως και στα ανθρωπινα συμπληρώματα, ασβεστιο και σιδηρος συνυπάρχουν στο ιδιο μάλιστα προιον.
Νομιζω ότι οταν ενας ανθρωπος φτάνει να χρειαζεται σιδηρο σε ειδικο συμπληρωμα και οχι ως μερος μιας απλης πολυβιταμινης που δρα απλως υποστηρικτικά, μιλαμε για παθολογικη κατασταση οποτε χρειαζομαστε τα μεγιστα της απορρόφησης σε συντομο χρονο.

Τα πολυ-συμπληρωματα δεν ειναι ικανα να θεραπευουν λειτουργουν υποστηρικτικά. Γι αυτο και πχ οταν εχουμε σοβαρη ελλειψη ασβεστιου, παμε απ'ευθειας στο υγρο ασβεστιο. Εχουμε περασει δηλαδη σε φαση παθολογιας.
 
Back
Top