Φροντίδα Μπορώ να βγάλω τα άγρια κοκατίλ μου για βόλτα μέσα στο σπίτι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Έχω δυο άγρια κοκατιλ όπως έχω ξανα αναφερει και σκεφτόμουν να τα βγάζω που και που από το κλουβί τους για να πετάξουν για λίγο ελεύθερα μέσα στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουν και λίγο τα φτερά τους γιατί έχουν ξεχάσει να πετάνε. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: πως μπορώ να τα κάνω να βγαίνουν και και μετά να μπαίνουν από μόνα τους στο κλουβί χωρίς να τα αναγκασω πιάνοντας τα με γαντι; Όσες φορες το είχα κάνει στο παρελθόν καθοντουσαν έξω πολύ φοβισμένα, αν τα βγάζω συχνά έξω λέτε να τους φύγει η φοβία σιγά σιγά όταν είναι έξω; Δυστυχώς προς την εξημερωση τους δε μπορώ να κάνω κάτι μιας και φοβούνται πολύ τα χέρια, αλλά τουλάχιστον να βγαίνουν έξω να κάνουν τις βόλτες τους χωρίς θέμα γιατί τα λυπάμαι και έτσι.
 
Το κλουβι μήπως εχει απο πανω άνοιγμα? Γενικα τα κοκατιλ σαν εξυπνα πουλιά θα μάθουν να επιστρέφουν πισω αλλα πιστευω οτι θα χρειαστεί να τα πιανετε με το γάντι στην αρχή.
 
Αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στην επιστροφή τους και το μόνο που γίνεται είναι να αγχώνονται και να παίζεται κυνηγητο να μην τα αφήσεις. Αρχικά τρώνε από το χέρι σου; Αν ναι μπορείς να τα οδηγήσεις στο κλουβι τους, επίσης μπορείς να δεις την μέθοδο clicker and target training,νομίζω πως θα βοηθήσει και θα μπορέσεις να πετύχεις αυτό που θες,αφού δεν θα έχουν καμία επαφή με τα χέρια,φυσικά αν έχεις χρόνο,υπομονή και όλη την καλή διάθεση.
 
Άμα είναι να τα κυνηγάς για να τα βάζεις μέσα τότε περισσότερο κακό τα κάνεις έτσι παρά καλό.
Ή θα τα αφήνεις να μπαίνουν μόνα τους μέσα, ή θα πρέπει με κάποιο τρόπο να τα εξημερώσεις λίγο για να τα "βοηθάς" να μπαίνουν μέσα.
 
Του ανηψιού μου ο αρσενικός σίγουρα 2 χρονών άγριος, όταν τον βγάζει από το κλουβί χρησιμοποιεί μια πατηθρα και με μερικές μπουκιες κεχρί συμμορφώνεται . Όταν είναι να μαζευτεί σκοτεινιάζει το δωμάτιο, και φέγγει με έναν φακό στο κλουβί κρατώντας πάλι πατηθρα και κεχρί. Σε 10 λεπτά το πολύ έχουν μπει μέσα εύκολα και χωρίς τρόμο..
 
Η μία λύση είναι αυτή με τον φακό.Πιάνει πάντα.Μια ακόμα λύση είναι να μην υπάρχει τροφή εκτός κλούβιου παραμόνο εντός ώστε το πουλί να αναγκαστεί να μπει στο κλουβί για να φάει. Βασική προϋπόθεση να έχει δει το μπολάκι την ώρα που μπαίνει μέσα.Μπορείς να κοιτάξεις και εδώ για περισσότερα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Νομιζω οτι εχει ξανασυζητηθει ακριβως το ιδιο πραγμα για τα συγκεκριμενα πουλακια.
Απο την στιγμη που παραμενουν αγρια,δεν αλλαζουν και οι συμβουλες που δοθηκαν σε πρωτο χρονο.
 
Ενημερωτικά για να γνωρίζουμε για άγριο ή ημιαγριο.
Αν το κλουβί δεν του προσφέρει την άνεση να πετάξει, ειδικά για μεσαίους ή μεγάλους παπαγάλους που χρειάζονται πολύ μεγάλο κλουβί για να πετάξει δεν είναι καλό να βγαίνουν μερικές φορές την εβδομάδα για να εξασκούνται λίγο;
Εμένα η μικρή είναι ήμερη και δεν έχω τέτοια προβλήματα αλλά και τα άγρια budgie
μου είναι σε μεγάλη (70*40*40) ζευγαρωστρα και πετάνε αρκετά μέσα στο κλουβί.
 
Back
Top