Γενικά Μπορώ να βρω την ηλικία από τα νύχια του καναρινιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikmit
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikmit

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2013
Μηνύματα
57
Πόλη
Λάρισα
Τα νυχια μπορουν να δειξουν την ηλικια του πουλιου;
 
Μήπως ρωτάς για τη γενική εικόνα των ποδιών τους, γιατί για τα νύχια είναι λίγο δύσκολο.
 
Οχι εννοω αν μπορουμα να καταλαβουμε εστω στο περιπου την ηλικια του απο το ποσο μεγαλα ειναι τα νυχια αν υποθεσουμε πως δεν εχουνε κοπει.
 
Ψύλλους στ'άχυρα ψάχνεις συνονόματε.. Με υποθέσεις ηλικία δεν αναγνωρίζεται. Η έχει δαχτυλίδι και το διαβάζεις, η ξέρεις τον εκτροφέα και - αν θυμάται- σου λέει, η απλά εικάζεις.
 
Για να βοηθησω να σας δωσω μια γενικοτερη εικονα.
Πηρα ενα πουλακι και εχει και στα 2 ποδια το πισω δαχτυλο γυρισμενο.
Το θεμα ειναι οτι κελαηδαει αρκετα εως πολυ αλλά μονοτονα και οταν το πηρα τα νυχια του ηταν πολυ μεγαλα.
Και σκεφτομαι τωρα εγω ειναι μικρο (αν παρω παραδειγμα το κελαηδισμα) και για καποιο λογω μεγαλωσαν τοσο πολυ τα νυχια ή ειναι μεγαλο (με βαση τα νυχια) και κατι τον ενοχλει στο κελαηδισμα ωστε να μην μπορει να κανει πιο πολλες στροφες.
 
Κάποια μικροδιαφορά μεταξύ μικρών ατόμων πτηνών για ηλικία μικρότερη του ενός έτους και μεγάλων μπορεί κάποιο έμπειρο μάτι να διακρίνει.
Μέχρι εκεί όμως.
Η κατάσταση της υγείας των ποδιών των καναρινιών από επιθέσεις παρασίτων μπορεί να διαφοροποιήσει την εικόνα των ποδιών σε ένα πτηνό. Το ίδιο και η καθαριότητα στο περιβάλλον που ζει όπως και οι πατήθρες που το στηρίζουν.
Υπάρχει υλικό για διάβασμα εδώ Λεπια στα ποδια καναρινιων | PetBirds
Τα νύχια πάντως δεν αποτελούν δείγμα σύγκρισης (μέχρι κάποιο σημείο βέβαια) γιατί κόβονται και ανάλογα με τις τροφές αυξάνονται και πολύ γρήγορα.
 
Τα νύχια δεν είναι δείγμα, αλλά τα πόδια είναι! Όσο μεγαλώνει ένα καναρίνι, τόσο χοντραίνει το πόδι και ιδιαίτερα το καλάμι!

Τώρα ΑΝ είναι χρονιάρικο και ΑΝ δεν έχουν κοπεί ποτέ τα νύχια του, μπορεί να έχει θέμα με το συκώτι και γι αυτό να μακραίνουν τόσο πολύ και τόσο γρήγορα. Αλλά αυτό είναι υπόθεση στην υπόθεση! 😛
 
Back
Top