Διατροφή Μπορώ να δίνω διάφορα φρούτα σε παπαγάλο;

Erik Markus

PB New Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2013
Μηνύματα
84
Πόλη
Ερμιονίδα
Καλημέρα! Μπορώ να βάλω μέσα σε μία ταίστρα διάφορα κομμάτια φρούτων π.χ. μπανάνα, μήλο, αχλάδι μαζί, κάτι σαν φρουτοσαλάτα; Δέν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα.. Σωστά;
 
Φυσικά και μπορείς αλλά να ξέρεις δύο πράγματα ότι τα φρούτα θέλουν νωρίς απόσυρση διότι χαλάνε γρήγορα και ότι είναι προτιμότερο μεγάλα κομμάτια να τα δαγκώνει αυτός γιατί όσο πιο μικρά χάνουν τις βιταμίνες τους.
Να βάζεις και λαχανικά!
 
Ίσως λόγω των προσωπικών διατροφικών συνηθειών του καθενός μας, γίνεται μια σύγχυση, μια υποτίμηση δεν ξέρω ακριβώς, των χορταρικών. Πολλοί παραλείπουν τα χορταρικά γιατί στο σπίτι βρίσκουν πιο πρόχειρο ένα μήλο ας πούμε να δώσουν στο πουλάκι τους. Όμως γι' αυτά τα χορταρικά είναι πιο απαραίτητα από τα φρούτα. Λαχανικά όταν λέμε, δηλαδή καρότα κτλ; Χόρτα όπως σπανάκι, αντίδια, βλίτα, βότανα όπως ρίγανη, δυόσμος κτλ είναι πρώτης προτεραιότητας. Στην γραμμή σπουδαιότητας είναι αμέσως μετά τους καρπούς και το αυγό και έπονται φρούτα και λαχανικά. Φυσικά μια πλήρης ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιέχει τα πάντα.
 
Εγώ 2 μήνες που τον έχω του έχω δώσει λάχανο, καρότα, μήλα, αχλάδια, μπανάνα και αγγούρι. Δοκιμάζω ακόμα για να δώ τί του αρέσει.Απο αυτά το μόνο που θα φάει μέχρι σκασμού είναι το καρότο. Όλα τα άλλα τα δάγκωσε 3-4 φορές και τα άφησε.Βέβαια κάτι πέρνει και απο το λίγο.Χόρτα απλά δεν μου πήγε απο το μυαλό να του δώσω αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα τα δοκιμάσω.
 
Και μαρουλι που αυτη την εποχη υπαρχει αφθονο φυσικα ο κυριος θα σου διξει τι πρωτημα αλλα εσυ πρεπει να του παρεχεις οτι χριαζετε :)
 
Μην παραλείψετε να πλένετε πολύ καλά τα φρούτα και ιδιαίτερα τα λαχανικά με άφθονο τρεχούμενο νερό καθώς πολλά από αυτά που αγοράζουμε από το εμπόριο έχουν στη φλούδα ή στο φύλλωμά του μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων και πολλοί έχουν χάσει τα πουλιά τους από αυτή την αμέλεια. Ακόμα και αυτά που έχουμε φυτέψει στην αυλή ή το μπαλκόνι μας μπορεί να περιέχουν κατάλοιπα καυσαερίων.
 
Καλημέρα! Εχθές για πρώτη φορά του έδωσα πεπόνι! Το τάραξε γιατί ήταν πολύ γλυκό! Κάθε πότε μπορώ να του δίνω; Μέρα παρα μέρα είναι καλά;
 
Τα γλυκά φρούτα δεν πρέπει να τα δίνουμε σε μεγάλη συχνότητα. Εφόσον δοκίμασε κάτι που του άρεσε, θα δοκιμάζει σιγά σιγά όλο και περισσότερα χόρτα και λαχανικά. Τώρα είναι ευκαιρία να δοκιμάσεις με πιο ωφέλιμα :)
 
Back
Top