Διατροφή Μπορώ να δώσω αυτά τα φυτά στα πουλάκια μου;

IRINA VASILIS

PB New Member
Εγγραφή
22 Νοε 2020
Μηνύματα
5
Πόλη
Νάουσα Ημαθίας
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τα πουλάκια μου που έχω 2 καρδερινοκαναρα και 1 καρδερινα.Από λαχανικά έχω διαβάσει ότι μπορώ να τους δώσω καρότο,ραπανακι,ζωχο,σέσκουλο, αντίδια, ρίγανη,θυμάρι ισχύουν αυτά ήθελα να σας ρωτήσω πρώτα πριν τα δώσω .?
 
@IRINA VASILIS , θα σου προτείνω να μην ξαναδεχθείς να υιοθετήσεις άγρια καρδερίνα ή τέλος πάντων πουλιά που έχουν γεννηθεί στη φύση ελεύθερα, εκτός κι αν χρειάζονται περίθαλψη. Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ δύσκολο για ένα ον που έχει γνωρίσει την ελευθερία, να σκλαβώνεται, έστω και σε μικρή ηλικία.
Επίσης, καλό θα ήταν να κρατήσεις στα υπόψη σου, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που εμπορεύονται / προμηθεύουν με καρδερινοκάναρα, και λόγω του ότι αυτά είναι στείρα, έχει "ξεφορτωθεί" με διάφορους τρόπους τις αδελφές τους που κατά κύριο λόγο δεν εμφανίζουν εμπορικό ενδιαφέρον λόγω του ότι δεν κελαηδούν, οπότε εμείς σαν αποδέκτες ενός τέτοιου (αρσενικού) υβριδίου, παθητικά δεχόμαστε (και συνήθως χωρίς καν να το γνωρίζουμε) την κακή τύχη των θηλυκών καρδερινοκάναρων της ίδιας φωλιάς, που πολύ συχνά τα αφήνουν ελεύθερα (βορά στους θηρευτές ή καταδικασμένα σε θάνατο από ασιτία) ή / και τα θανατώνουν. Επιπρόσθετα τα καρδερινοκάναρα συνήθως έχουν από λίγες έως ελάχιστες φωνές καρδερινών και το τελικό αποτέλεσμα του κελαηδήματός τους, μπορεί κάλλιστα να είναι εφάμιλλο (σε γενικές γραμμές) με αυτό ενός καναρινιού.
Να τα χαίρεσαι τα πουλάκια σου και καλώς ήρθες στο φόρουμ.
 
6 χρόνια την εχω.
Ο λόγος που ρώτησα είναι επειδή εμείς εδώ στο PetBirds δεν επιτρέπουμε συζητήσεις που αφορούν σε αιχμαλωτισμένα άγρια πουλιά. Στη δική σου περίπτωση βέβαια μιλάμε για ένα πουλάκι 6 ετών που δεν μπορεί να επανενταχθεί στη φύση, οπότε αν μπορούμε να βοηθήσουμε για την καλύτερη διαβίωση του, θα το κάνουμε.
 
Back
Top