Γενικά Μπορώ να δώσω μέλι στο καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mpak1978
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mpak1978

PB New Member
Εγγραφή
26 Μαρ 2013
Μηνύματα
61
Πόλη
Καλλιθέα
Καλησπέρα σε όλους. Αφού δε βούτηξα σήμερα με αυτό που άκουσα δε θα βουτήξω ποτέ. Έρχεται σήμερα ένα να μην πω τι... και αρχίζει να μου λέει την ιστορία του, πήγα μου λέει σε ένα φίλο μου και είδα λέει ότι μέσα στο κουπάκι που βάζουνε τη βιταμίνη για τα καναρίνια να βάζει μέλι. Ναι καλά βλέπεται ΜΕΛΙ. Εντωμεταξύ κάτω είχε άμμο λέει και όπως θα έπρεπε τροφή. Ε αφού τον είδα μου κάνει να βάζει το μέλι έφυγα και πήγα και έβαλα κι εγώ. Μέσα σε 5 λεπτά βλέπω το καναρίνι να έχει ένα ράμφος τούμπανο από κολλημένο μέλι άμμο και τροφή τόσο ώστε να μη μπορεί να ανοίξει το στόμα του. Τα πόδια του το ίδιο τόσο πολύ όμως που δε μπορούσε να σταθεί στο κλαδί. Πείτε μου ρε παιδιά εγώ θα φταίω αν αρχίσω να χτυπάω γιατί από βρισιές δεν καταλαβαίνουν. Πόσο μα πόσο βλήματα μπορεί να είναι μερικοί. Ρώτα βρε κοιμισμένε τι σκατά έβαλες μέσα στο κουπάκι. Ευτυχώς ήτανε εκεί το βλήμα και το είδε το πουλί και το καθάρησε.
 
Βάϊε, αυτός φταίει η εσύ;...Αν πρέπει με κάποιον να τα βάλεις, αυτός είναι ο εαυτός σου.
 
Πάντως όσο δίκιο και αν έχεις μην τους μιλάς έτσι γιατί ενεργοποιείται το εγωϊστικό τους και δεν έχει αποτέλεσμα η συμβουλή. Υπομονή, άλλοι θα "στρώσουν" και άλλοι δεν θα "στρώσουν".
 
παιδια ο βαιος εξιστορει την ιστορια που ακουσε, δεν εβαλε αυτος μελι! Εκει καταλαβα ειναι το μπερδεμα. Τεσπα
ηθικο διδαγμα, οσο οιστρος κ να μας πιανει ποτε πειραματισμοι! Ολοι την εχουμε πατησει
 
παιδια ο βαιος εξιστορει την ιστορια που ακουσε, δεν εβαλε αυτος μελι! Εκει καταλαβα ειναι το μπερδεμα. Τεσπα
ηθικο διδαγμα, οσο οιστρος κ να μας πιανει ποτε πειραματισμοι! Ολοι την εχουμε πατησει
και γω αυτο καταλαβα...
 
  • Like
Αντιδράσεις: pap
Εγώ κατάλαβα ότι το έκανε αυτός (ο Βάϊος), γιατί του το είπε ο φίλος του, δεν είναι ξεκάθαρο με το 1ο ανάγνωσμα... Παρανόησα την εξιστόρηση στο ''πήγα κι έβαλα κι εγώ'' :D:)
 
  • Like
Αντιδράσεις: pap
Για να μην... Παρεξηγηθεί όμως και το μέλι, να πούμε οτι πράγματι προσφέρει και μπορεί εύκολα να διαλυθεί στο νερό που αναλύουμε τα πρόσθετα. Ετσι προστίθεται πολύ άνετα στην αυγοτροφή που φτιάχνουμε με κους-κους ή ρασκ.
 
Back
Top