Ασθένειες Μπορώ να δώσω προληπτικά scatt

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anhela
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Anhela

PB New Member
Εγγραφή
13 Δεκ 2020
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλη την ομάδα. Πριν 20 ημερες αγόρασα ένα καναρινι από pershop (μου το έφεραν από κάποιον που συνεργαζονται). Το πρώτο που παρατήρησα είναι το πτερωμα του. Όταν ρώτησα μου είπαν ότι είναι η ράτσα του. Το πήρα σπίτι αλλά 2 μέρες μετα το καναρινι ειχε ανοικτό το στομα του αλλά δεν κελαδουσε. Επέμεναν ότι θα ξεκινήσει και ότι το χειμωνα μειώνουν το κελάηδισμα. Στην πορεία παρατήρησα το γνωστό σε όλους σας τσακ τσακ σαν να σπάει σπόρια. Το έψαξα και έτσι βρήκα την ομάδα σας και κάποιες πιθανές απαντήσεις. Δεν θέλω να το πάω πίσω (αν και αυτοί μου είπαν να τ αλλαξουν) γιατί η μοίρα του κατά 90% είναι προδιαγεγραμμένη. Μίλησα εχθές με τον κτηνίατρο και μου έδωσε το τηλ ενός συναδέλφου του. Τον πήρα τηλ αλλά το νωρίτερο που μπορώ να τον δω είναι την Δευτέρα 28/12. Μου είπε να του δώσω Aviomycine μέχρι να πάω, τον ρώτησα να το πιάσω για να δω για ακαρεα και είπε όχι γιατί πολλές φορές δεν φαίνονται. Πρέπει να κάνει καλλιέργεια και τονισε ότι μπορεί να μην το σώσουμε. Ερώτηση: μπορώ να του δώσω προληπτικά scatt ? Αν ναι υπάρχει κάποιος που να έχει ν αγοράσω?
 

Συνημμένα

  • 20201223_124820.webp
    20201223_124820.webp
    69 KB · Προβολές: 31
@Anhela , προληπτικά και χωρίς διάγνωση δεν κάνει να δίνουμε θεραπείες.
Όταν λες ότι έχει (είχε) ανοικτό το στόμα, εννοείς καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ή έστω κατά μεγάλα διαστήματα;
Μήπως παρατήρησες την ώρα που είχε ανοικτό το στόμα, το λαιμοουδάκι του να φουσκώνει;
Ούτε τσίου δεν έχει κάνει;
Τα τσακ τσακ τα ακούς μέσα στην ημέρα χωρίς το πουλάκι να έχει σπόρο στο στόμα του ή / και κατά τη διάρκεια του ύπνου του;
Τέλος, το ενδεχόμενο να είναι θηλυκό το πουλάκι και έτσι να μην κελαηδά (να μην κάνει τρίλιες) ίσως να είναι και αυτό κάτι που θα πρέπει να το υπολογίσουμε.
Scatt, όπως σου είπα στην αρχή, και χωρίς διάγνωση δεν γίνεται να δώσεις και επιπρόσθετα δεν πρόκειται για προληπτική αλλά για θεραπευτική αντιμετώπιση ακάρεων της τραχείας. Μόνο που τα κλικαρίσματα και άλλα συμπτώματα της λοίμωξης από ακάρεα, τα δίνουν και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού στις οποίες το Scatt δεν είναι δραστικό.
Πώς ονομάζεται ο γιατρός στον οποίο απευθύνθηκες; (Επιτρέπεται να αναφέρεις το όνομα.) Πρόκειται για γνώστη της παθολογίας των πτηνών;
Σε ποια περιοχή της Αθήνας μένεις; (προκειμένου να σου πούμε που πλησιέστερά σου βρίσκεται πτηνίατρος, αν χρειαστείς)
Σου ανέφεραν μήπως την ηλικία του καναρινιού σου;
Εδώ είναι ένα γενικό θέμα με Κτηνίατρους - Πτηνίατρους https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
Εδώ θα δεις Παρουσιάσεις και Σχόλια χρηστών για συγκεκριμένους Κτηνίατρους - Πτηνίατρους https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
Και σύμφωνα με το παρακάτω https://community.petbirds.gr/threads/Τα-χρώματα-στα-δαχτυλίδια-των-καναρινιών.30426/#post-391186 αν το πουλάκι φοράει κόκκινο μεταλλικό δαχτυλίδι κλειστού τύπου με στοιχεία αναγραφόμενα πάνω του, τότε φαίνεται να είναι γεννημένο το 2018
Παρεμπιπτόντως, προσωπικά μου φαίνεται ότι είναι ένα πανέμορφο καναρίνι. Να τον/την χαίρεσαι!
 
@ianos Ευχαριστώ για την απάντηση. Το καναρινι απ ότι έψαξα με το χρώμα του δαχτυλιδιού είναι γέννας 2018. Ρώτησα και το pet και μου το επιβεβαίωσαν.Επισης μου είπαν αφου ρώτησαν αυτόν που το πήραν ότι κελαιδουσε κανονικά. Απο τη μέρα που το πήρα εγώ ένα τσίου κάνει μόνο κι αυτό Όχι πάντα. Δεν παρατήρησα να φουσκώνει ο λαιμός του. Το σπάσιμο σπόρων το κάνει λιγοτερο την ημέρα και περισσότερο μετα το απόγευμα. Το καινούργιο που παρατήρησα σήμερα είναι πούπουλα στον πάτο του κλουβιού. Εγώ μένω Καλύβια και ο πτηνιατρος είναι στα Γλυκά Νερά. Δεν έχω το όνομα του εδώ. Αύριο που θα πάω στη δουλειά θα το στείλω αν το θέλετε.
 
το χρώμα του δαχτυλιδιού είναι γέννας 2018
Αν μπορείς γράψε όλα τα στοιχεία του δαχτυλιδιού.
Απο τη μέρα που το πήρα εγώ ένα τσίου κάνει μόνο κι αυτό Όχι πάντα.
Χρειάζονται και αυτά χρόνο προσαρμογής στο νέο χώρο και περιβάλλον.
Το καινούργιο που παρατήρησα σήμερα είναι πούπουλα στον πάτο του κλουβιού
Αν το κλουβί βρίσκεται εντός του σπιτιού θα πρέπει να είναι μακρυά από καλοριφέρ ή άλλες πηγές θερμότητας.
τονισε ότι μπορεί να μην το σώσουμε.
Μάλλον υπερβολική η ''δήλωση'' του γιατρού.
Αν όντως έχει ακάρεα θα αντιμετωπιστούν εύκολα με το κατάλληλο φάρμακο.

Η εικόνα του παραπέμπει σε αρσενικό.
Η υπόλοιπη συμπεριφορά του είναι φυσιολογική ? τρώει πίνει κανονικά ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Καλημέρα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το κλουβί δεν βρίσκεται κοντά σε πηγή θερμότητας. Το καναρινι τρώει λίγα σπόρια, σχεδόν καθόλου φρούτα και λαχανικά. Προτιμά τις βιταμίνες και το αβγό ( μια μέρα του έβρασα δεν ξέρω αν κανει) . Νερό πίνει. Το παρατηρώ γιατί έχω βάλει avionicin που μου είπε ο γιατρός. Σήμερα είναι η 3η μέρα που του έβαλα στο νερο του.
[automerge]1608797287[/automerge]
@ianos Καλημέρα. Ο κτηνίατρος που μου σύστησαν και θα πάω τη Δευτέρα λέγεται Μαντζιαβάς.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημερα!Καλο ειναι τωρα που περνει αντιβιωση να μη του βαζεις αυγο.Αδρανοποιει τη δραση του φαρμακου κατα μεγαλο ποσοστο συν της αλλης μπορει να κανει καμια αντιδραση οποτε αν του δινεις ακομη και τωρα σταματησε το.😁
 
To πουλάκι είναι ένα Φιορίνο, οπτικά υγιέστατο.Η γνώμη μου είναι οτι δεν χρειάζεται κανένα φάρμακο και μάλιστα προληπτικά. Πράγματι δείχνει αρσενικό. Δεν έχει τραγουδήσει πιθανότατα κάτω απο την πίεση του στρές της παραμονής στο pet-shop της μεταφοράς, αλλα και της απώλειας πτερώματος. Εκείνο που χρειάζεται,όπως καταλαβαίνω εγώ, είναι ένα καλό μείγμα σπόρων, βραστό αυγό καθημερινά για αρκετές μέρες και μηλαράκι. Ενα κέρασμα απο καναβούρι-περίλλα-νίζερ-καμελίνα θα βοηθήσει. Το τσακ-τσακ που ακούς είναι ο ήχος απο τα πεσμένα φτεράκια που μασάει (βρήκε κάτι για να...χαλαρώνει) .
 
@mgerom Καλημέρα. Ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με τη ρατσα. Μολις διάβασα το post σας μπήκα στο youtube ν ακούσω κάποιο Fiorino και προς έκπληξη μου δεν άκουσα κάποιο ιδιαίτερα λαλίστατο όπως πχ τα timbrado🤣 Το δικό μου είναι λιτοδίαιτο πολύ ήσυχο και λίγο φοβικό (τρελαίνεται όταν βάζω το χέρι μου μεσα). Άρα να το πιάσω να διαβάσω το δαχτυλίδι που ζητησε κάποιος άλλος συνομιλητης λίγο δύσκολο! Δυστυχώς δεν αγαπά το μηλαρακι αν και του βάζω όσο για τα υπόλοιπα το καλό μείγμα τροφής και το γλύκισμα έχετε να μου προτείνετε κάτι (καθ ότι παντελώς άσχετη )!
 
Δεν το γνώριζα και του έδωσα την 1η μέρα της αντιβίωσης. Για μια μέρα μόνο. Τώρα δεν θα ξανακάνω το ίδιο λαθος
Δεν αδρανοποιεί καμία δράση φαρμάκου, ούτε κάνει κάποια αντίδραση. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις σε σχέση με το αυγό και τη λήψη φαρμάκων μέσω του πόσιμου νερού είναι ότι η περιεκτικότητα σε νερό του αυγού είναι τουλάχιστον 50%, κάτι που σημαίνει ότι τρώγοντας αυγό καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό την ανάγκη του σώματος του για υγρά. Επομένως, θα πιει πολύ λιγότερο νερό με φάρμακο που σημαίνει ότι θα λάβει μικρότερη δόση φαρμάκου από αυτή που χρειάζεται.

Το ίδιο ισχύει για κάθε τροφή που περιέχει σε μεγάλο ποσοστό υγρά - νερό, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Γι' αυτό προτείνεται να δίνουμε μόνο τους σπόρους του πουλιού, που είναι η βασική του τροφή, το νερό με το φάρμακο και τίποτε άλλο, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία.
 
Το πουλάκι ανήκει στην κατηγορία Ε εμφάνισης.Δεν είναι καναρίνι φωνής. Κελαηδάνε και αυτά, αλλα όχι με την ποικιλία,ένταση και συχνότητα των Τιμπράδος.
ΣΠΟΡΙΚΑ. https://onlinepet.gr/Πτηνά/Μείγματα...riz-m157/sort=p.sort_order/order=ASC/limit=50
ΜΕΙΓΜΑ.
...και γρήγορα πατήθρες ξύλου
 
Θα ήθελα να σε ρωτήσω και τα ακόλουθα:
  1. Ποια η θέση του κλουβιού και αν πρόκειται για μόνιμη θέση
  2. Ποιες οι διαστάσεις του κλουβιού και ποια η εσωτερική του διάταξη (για το τελευταίο, μια φωτό όλου του κλουβιού, θα βοηθούσε πολύ)
  3. Ποιες οι ώρες ύπνου του και αν ο ύπνος του είναι συνεχής. (Στην πραγματικότητα αυτό που θα ήθελα να ξέρουμε είναι αν κοιμάται με το σούρουπο ανεμπόδιστα και όχι διακοπτόμενα και αν ξυπνά με την αυγή)
  4. Κόκκαλο σουπιάς (όχι πέτρα ασβεστίου) υπάρχει μόνιμα μέσα στο κλουβί; [Δεν αναφέρομαι στην περίοδο κατά την οποία λαμβάνει φάρμακα]
 
Επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό Δυστυχώς για το ίδιο θέμα μετά από κάποιους μήνες ηρεμίας. Μάλλον το Avionycine τοτε έκανε δουλειά. Ομως το Σάββατο γυρίζοντας από τη δουλειά παρατήρησα ότι ο Πεπιτο είχε τα ίδια συμπτώματα με το παρελθόν. Ανοιχτό στόμα, το τσικ τσικ σα να σπάει σπορους και μια κακοκεφια. Σημειώνω πως δεν είναι δικός μου είναι της μαμάς και δυστυχώς πλην του Σαββάτου τις υπολοιπες μερες γυρίζω σπίτι από τη δουλειά πολύ αργά και δεν είναι ξύπνιος. Η μαμά μου είπε ότι έχανε και φτερα. Του έβαλα aviomycine στο νερό αλλά δεν το είδα να πίνει.Την Κυριακή ήταν πιο κακοκεφος δεν έτρωγε και δεν έπινε. Ψάχνοντας τις αναρτήσεις σας βρήκα πτηνιατρο και την Δευτέρα τον πήγα. Αποτέλεσμα: ασθένεια του αναπνευστικού. Δεν τον κοίταξε σε λάμπα. Μου είπε πως τα ακαρεα δεν φαίνονται πάντα. Του έβαλε μια σταγόνα pulmosan και μου είπε να του βάζω 5 σταγόνες βιταμίνες στο νερό κάθε 3 μέρες και να πάω να τον δει σε 2 εβδομάδες. Ερωτήσεις: πρώτον, διαβάζοντας ποστ ανάλογων περιπτώσεων είδα ότι δεν διακόπτουν το aviomycine κατά τη διάρκεια θεραπείας με ιβερμεκτινη γιατι η άμυνα του οργανισμού είναι πεσμένη και το πτηνό κινδυνεύει απο αναπνευστικά προβλήματα. Κι αν δεν είναι ακαρεα της τραχειας μήπως η διακοπή του aviomycine αποβεί μοιραία για το πουλάκι? Δεύτερον ψάχνοντας το συγκεκριμένο βιταμινουχο σκεύασμα της beaphar διαπίστωσα πως για καναρινια γράφει 2 σταγόνες κάθε μέρα. Οι 5 δεν είναι πολλές έστω και αν τις δίνουμε κάθε 3 μέρες? Αυτά. Επίσης σημειώνω ότι όταν γυρίσαμε σπίτι από το γιατρό το πουλί έπαθε ένα 15 λεπτό ντελίριο. Τιναζοταν προσπαθούσε να τσιμπήσει με το ράμφος του το λαιμό του χοροπηδούσε προσπαθούσε να ξύσει με τα πόδια του τα φτερά του ...μετά ηρέμησε και πήγε να φάει. Και το κακο είναι πως δεν ξέρω τη γλώσσα του να δω τι έχει γιατί το καημένο παρ' ότι άρρωστο όταν του μιλούσα απαντούσε!
 
...το πουλί έπαθε ένα 15 λεπτό ντελίριο. Τιναζοταν προσπαθούσε να τσιμπήσει με το ράμφος του το λαιμό του..
Aυτό σημαίνει οτι υπάρχουν ακάρεα της τραχείας και οτι το Pulmosan τα ανάγκασε να "αρχίσουν να τρέχουν" . Το γεγονός οτι αργότερα ηρέμησε είναι καλό σημάδι.
Ολες οι υπόλοιπες απορίες και οι ερωτήσεις , πρέπει να τεθούν στον γιατρό.
 
Back
Top