Αναπαραγωγή Μπορώ να ζευγαρώσω τα budgie μου;

Nikos Sifakis

PB New Member
Εγγραφή
29 Δεκ 2017
Μηνύματα
8
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα φίλοι μου.. Εχω δυο πολυ ομορφα budgie και θα ηθελα καποιες πληροφορίες αν ειναι ευκολο.. Εχω ενα αρσενικό του οποίου η ηλικία είναι άγνωστη διοτι το βρηκα στο δρομο ελεύθερο και το έπιασα.. Το έχω πανω απο 1:30 χρονο και πριν ενα μηνα του πηρα μια θηλυκιά (ελπιζω να είναι) κοντα 6-8 μηνών.. Θα ήθελα να μαθω αν μπορω να τα ζευγαρωσω.. Εχω παρατηρήσει πολλές φορές την θηλυκιά να μπαίνει στη φωλιά αλλά δεν αφήνει το αρσενικό να μπει.. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες;
 
To θηλυκό σου είναι πολύ μικρό για αναπαργωγή. Αν δεν κλείσει ένα χρόνο ζωής μπορεί να κινδυνέψεις να το χάσεις. Βγάλε τη φωλιά και προς τον Απρίλιο το συζητάμε. Μέχρι τότε θα έχει γνωριστεί καλά το ζευγάρι και ίσως να έχει δέσει καλύτερα.
 
Καλώς ήρθες στο φορουμ !

Ρωτάς αν μπορείς να τα ζευγαρώσεις ενώ ήδη έχεις βάλει φωλια στο κλουβί και έχει αυτή τη συμπεριφορά το θηλυκό...
Μα ήδη τα έχεις βάλει σε αυτή τη διαδικασία... Το θέμα είναι τι έχεις κάνει μέχρι τωρα και πριν βάλεις τη φωλιά.
Και αν κατάλαβα σωστα, δε ξερεις αν είναι το ενα πουλάκι θηλυκό. Το άλλο είναι σίγουρα αρσενικό?
Πες μας τη διατροφή ακολουθούν και λιγα παραπάνω πράγματα για τα πουλάκια,ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να σου πούμε κατι παραπάνω.
 
Θα συμφωνησω με τα παιδια! Αρχικα επρεπε να εχεις κραητσει καραντινα δλδ μακρυα το ενα απο το αλλο ωστε να αποφυγεις να μεταδωσει το ενα στο αλλο καποια πιθανη ασθενεια! Το επομενο βημα ηταν η διαδικασια της γνωριμιας, δλδ σε δυο διαφορετικα κλουβακια κοντα να αρχισουν να γνωριζονται για καποιο διαστημα και μετεπειτα στο ιδιο κλουβι! Αυτα ειναι τα 2 πρωτα βηματα που ακολουθουμε οταν θελουμε να φερνουμε ενα νεο πουλακι στο σπιτι ασχετως φυλου. Οσον αφορα το κομματι της αναπαραγωγης θεωρω οτι ειναι πολυ νωρις και κακως εβαλες φωλια! Θα πρεπει να εισαι 100% σιγουρος οτι μιλαμε για 2 πουλακια αντιθετου φυλου, καλο θα ηταν να μας εβαζες και φωτο απο τα πουλακια για να σου πουνε τα παιδια που γνωριζουν! Επισης εφοσον μιλαμε για 2 πουλια αντιθετου φυλου θα πρεπει να τους δωσεις το χρονο να γνωριστουν και να ταιριαξουν μεταξυ τους. Εβαλες 2 πουλακια μαζι και τους εβαλες και φωλια χωρις να προλαβουν να δεθουν αλλα και υποθετω χωρις να εχει γινει η απαραιτητη διατροφικη προετοιμασια! Τελος θα πρεπει το θυληκο να ειναι και ενηλικο για να τα βαλεις για αναπαραγωγη αλλιως πολυ πιθανο να εχει προβληματα, δυστοκια κτλ. Θα σου ελεγα να βγαλεις τη φωλια να δεις πως πανε τα πουλακια, να βεβαιωσεις το φυλο τους και εφοσον ενηλικιωθουν και τα δυο προσφεροντας τους και τη καταλληλη διατροφη, υστερα να προχωρησεις!
 
Εχει ασπρο-μπεζ και λιγο γαλάζιο χαλινο.. Το αρσενικό εχει μπλε χαλινο οπότε υποθέτω πως είναι αρσενικό. Η διατροφή τους περιέχει αυγοτροφη λιγα φρούτα και λαχανικά.. Επίσης το κόκαλο σουπιας.. Την φωλιά δεν την εχω μέρες και από ότι είχα διαβάσει θα έπρεπε να είναι πανω απο 8 μηνών για να είναι ετοιμα για ζευγαρωμα

Τα πουλακια κανανε μαζι ενάμιση μηνα μεχρι να βαλω φωλια.. Ακομα τα ειχα ελεύθερα στο σπίτι μου και έδειχναν καλα μαζι γτ εκτός οτι πετούσαν συνέχεια μαζι παντα καθόντουσαν διπλα διπλα.. Ενταξει την φωλια θα την βγαλω..
Θα συμφωνησω με τα παιδια! Αρχικα επρεπε να εχεις κραητσει καραντινα δλδ μακρυα το ενα απο το αλλο ωστε να αποφυγεις να μεταδωσει το ενα στο αλλο καποια πιθνη ασθενεια! Το επομενο βημα ηταν η διαδικασια της γνωριμιας, δλδ σε δυο διαφοερτικα κλουβακια κοντα να αρχισουν να γνωριζονται για καποιο διαστημα και μετεπειτα στο ιδιο κλουβι! Αυτα ειναι τα 2 πρωτα βηματα που ακολουθουμε οταν θελουμε να φερνουμε ενα νεο πουακι στο σπιτι ασχετως φυλου. Οοσν αφορα το κομματι της αναπαραγωγης θεωρω οτι ειναι πολυ νωρις και κακως εβαλες φωλια! Θα πρεπει να εισαι 100% σιγουρος οτι μιλαμε για 2 πουλακια αντιθετου φυλου, καλο θα ηταν να μας εβαζες και φωτο απο τα πουλακια για να σου πουνε τα παιδια που γνωριζουν! Επισης εφοσον μιλαμε για 2 πουλια αντιθετιυ φυλου θα πρπεει να τους δωσεις το χρονο να γνωρισουν και να ταιριαξουν μεταξυ τους. Εβαλες 2 πουλακια μαζι και τους εβαλες και φωλια χωρις να προλαβουν να δεθουν αλλα και υποθετω χωρις να εχει γινει η απαραιτητη διατροφικη προετοιμασια! Τελος θα πρεπει το θυληκο να ειναι και ενηλικο για να τα βαλεις για αναπαραγωγη αλλιως πολυ πιθανο να εχει προβληματα, δυστοκια κτλ. Θα σου ελεγα να βγαλεις τη φωλια να δεις πως πανε τα πουλακια, να βεβαιαωσεις το φυλο τους και εφοσον ενηλικιωθουν και τα δυο προσφεροντας τους και τη καταλληλη διατροφη, υστερα να προχωρησεις!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
και από ότι είχα διαβάσει θα έπρεπε να είναι πανω απο 8 μηνών για να είναι ετοιμα για ζευγαρωμα
Αυτή ειναι η ελάχιστη ηλικία στην οποία μπορεί να είναι γόνιμος ο αρσενικός. Τα πολύ νεαρά πουλιά δεν είναι συνήθως καλοί γονείς λόγω ανωριμότητας.
 
Να σου ζήσουν, έχεις δύο πολύ όμορφα παπαγαλάκια!
Το λευκό είναι ολόλευκο; Γιατί δεν φαίνεται καλά στο avatar.
Εχει ασπρο-μπεζ και λιγο γαλάζιο χαλινο.
Αυτό δείχνει πως δεν είναι σε οίστρο. Εισέρχεται ή εξέρχεται της αναπαραγωγικής διάθεσης δεν ξέρω, αυτό εξαρτάται από τι χρώμα είχε πριν.
Απ' όσα γράφεις καταλαβαίνω πως τα νοιάζεσα τα πουλάκια σου και εντάξει έχεις μια λαχτάρα για να δεις απογόνους αλλά δεν θα 'θελες κιόλας να ρισκάρεις.
Συμφωνώ με τα παιδιά, δεν είναι καλό να πιέζουμε τα πουλιά για πρώϊμη αναπαραγωγή.
Αυτό το κάνουν κακοί εκτροφείς που παραβλέπουν τη ζωή και βλέπουν τα πουλιά σαν εργαλεία γρήγορου κέρδους.
Όπως και στον άνθρωπο, η σεξουαλική ωριμότητα δεν συμπίπτει με την αναπαραγωγική ετοιμότητα του σώματος.
Δηλαδή ένα κοριτσάκι 12-14 ετών δεν έχει αναπτύξει πλήρως τα αναπαραγωγικά του όργανα ώστε να κυοφορήσει με ασφάλεια, ωστόσο θα μπορούσε παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο υγείας, άμεσο ή μελλοντικό.
Το ίδιο ακριβώς είναι και με τα άλλα ζώα και με τα πουλάκια σου.
Μπορεί να έχει προβλήματα με τα αποθέματα ασβεστίου της, ίσως ελλιπή ανάπτυξη του ωαγωγού ή άλλων αναπαραγωγικών οργάνων κτλ.
Το καλύτερο είναι να τα χαρείς όσο είναι μικρά ακόμα μοναχά τους, να τα προετοιμάσεις διατροφικά και ξαναβάζεις τη φωλιά κατά την άνοιξη.
Έπειτα είναι και μερικοί αρσενικοί, όταν ξεκινήσουν, γίνονται ασυγκράτητοι στη συνέχεια και κουράζουν πολύ τα θηλυκά.
Ενημερώσου πρώτα και βάδισε με προσοχή και ασφάλεια σε αναπαραγωγή.
Μερικές γέννες βγαίνουν αβίαστα και εύκολα αλλά δυστυχώς όχι όλες.
 
Αφου ειναι 8 μηνων η ανοιξη ειναι οτι πρεπει για να προχωρησεις σε αναπαραγωγη! Οποτε εχεις χρονο μπροστα σου για προετοιμασια!
 
Τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή τους;
Η ολοκληρωμένη διατροφή τους περιλαμβάνεται σ' αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/
Σε γενικές γραμμές πρέπει να δίνουμε
Ένα επώνυμο συσκευασμένο μείγμα σπόρων
Υγιεινές λιχουδιές όπως κεχρί σενεγάλης - millet, ξηρούς καρπούς σε μικρές ποσότητες.
Χόρτα, λαχανικά, φρούτα, με την σειρά προτεραιότητας που στα γράφω. Για τα επιτρεπόμενα χρησιμοποίησε τις λίστες.
Φύτρα σπόρων.
Αυγοτροφή μερικές μέρες την εβδομάδα.
Αραιά και που τσάγια, μηλόξυδο ή σκορδόνερο ως φυσικές προληπτικές θεραπείες.
Εννοείται πάντα σουπιοκόκκαλο στο κλουβί διαθέσιμο για τα πουλιά.
 
Back
Top