Αναπαραγωγή Μπορώ να κάνω κάτι για να αποτρέψω την αναπαραγωγή στα budgies μου;

Vasileios Tsintzelis

PB New Member
Εγγραφή
20 Απρ 2017
Μηνύματα
13
Πόλη
Βιέννη
Καλησπέρα σε όλους!

Μπορώ να κάνω κάτι για να αποτρέψω την αναπαραγωγή στα budgies μου;

Ευχαριστώ πολύ!
 
Αν θες να βγαλεις τα πουλια απο τη διαδικασια της αναπαραγωγης, περα απο το να τα χωρισεις, μπορεις να προσπαθησεις να αλλαξεις τη διαρρυθμιση του κλουβιου, να μειωσεις το χρονο της μερας δλδ σκοτινιαζεις το χωρο που βρισκονται πιο νωρις αλλα και με μπανακια!
 
Για να φτάσει στο σημείο να αναπαραχθεί έχουν συντελέσει κάποιοι παράγοντες και αν δεν έχεις επέμβει εσύ με σκευάσματα και φως ημέρας... Τότε έχουν δημιουργηθεί η κατάλληλες συνθήκες ώστε να ενεργοποιηθεί η αναπαραγωγή του.
Για να το αποτρέψεις λοιπόν θα πρέπει να αλλάξεις τις ιδανικές συνθήκες και χωρίς να στρεσαριστεί πολύ το πουλί να σταματήσει την εξέλιξη αυτής της διαδικασίας.
-Κάνεις μικροαλλαγές στο χώρο που ζει... Προσθέτεις παιχνιδάκια και αλλάζεις λίγο τη διαρρύθμιση του κλούβιου.
-Απομακρύνεις φωλιά(αν έχεις βάλει) ή κατασκευές που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ώς φωλιά..
- Ελαττώνεις την έκθεση του σε φώς ακόμα κι άν ζεί μέσα στο σπίτι με φώτα του σαλονιου για παράδειγμα.
-Μειώνεις το αίσθημα της αφθονίας σε τροφές, που αυτό σημαίνει για τον υποψήφιο γονιό οτι μπορεί να ταίσει τα μωρά που θα έρθουν με ευκολία και για αυτό προχωρά σε γέννα. Και δεν εννοώ να αρχίσεις δίαιτα στο ή στα πουλί/ιά, αλλά να αρκεστείς για λίγο καιρό στο μείγμα τροφής του και σε λαχανικά αλλά πιο αραιά. Σταματά το αυγό, αυγοτροφές και όλες τις πιθανόν λιχουδιές που του παρέχεις για λιγο καιρό.
-Αν βρίσκεται μέσα στο σπίτι... Τις καλές μέρες που προσφέρεις μπανάκι, προσέχοντας τα ρεύματα αέρα για να μη κρυώσει.
-Αν πρόκειται για ήρεμο πουλάκι που υπάρχει επαφή μεταξύ σας και δέχεται χάδια, αποφύγετε να τα χάδια στις ερωτογενής ζώνες(πλάτη, ουρά).
Ελπίζω να βοήθησα...ότι θέλεις μας ρωτάς.
 
εχεις φωλια στα πουλια; Αν δεν εχεις δεν προκειται να ζευγαρωσουν η μαλλον, δεν προκειται να κανουν αυγα. Δεν λειτουργουν οπως τα αλλα πουλια.χωρις φωλια δεν κανουν αυγα.
 
Σήμερα τοποθέτησα μια φωλιά στο κλουβί, σε περίπτωση που έχουν ζευγαρώσει να έχει μια φωλιά να πάει να γεννήσει τα αυγά της.

Κάποιο μέλος του φόρουμ μου έστειλε ένα άρθρο για την δυστοκια και επειδή φοβάμαι να μην χάσει την ζωή της σε περίπτωση που έχει ζευγαρώσει και είναι έτοιμη να γεννήσει τα αυγά της, γιαυτό τοποθέτησα μια φωλιά στο κλουβί.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την απάντηση σου!
 
Αν δε θέλεις να πάνε τα πουλιά σε αναπαραγωγή όπως είναι κι ο τίτλος του θέματος που ξεκίνησες θα πρέπει να αφαιρέσεις τη φωλιά.
Η δυστοκία των πτηνών δεν επηρεάζεται από την ύπαρξη ή όχι της φωλιάς.
Αντίθετα όταν υπάρχει στο κλουβί φωλιά, προϊδεάζονται τα πουλιά να μπουν σε φάση αναπαραγωγής.
Αν πραγματικά θέλεις να σταματήσουν τα πουλιά πρέπει να την αφαιρέσεις.
Επίσης πολύ σωστά σου προτάθηκε να χωρίσεις το ζευγάρι.
να χωρισεις το θηλυκο απο το αρσενικο
Το έκανες;
Γιατί από την εμπειρία μου μπορώ να σου πω πως πιο εύκολα σταματάνε τα πουλιά από την αναπαραγωγή παρά οι εκτροφείς τους.
 
Σήμερα τοποθέτησα μια φωλιά στο κλουβί, σε περίπτωση που έχουν ζευγαρώσει να έχει μια φωλιά να πάει να γεννήσει τα αυγά της.

Μα απο οτι σου ειπαμε το αντιθετο πηγες και εκανες!

Επισης η συστοκια δεν εχει καποια σχεση με τη φωλια! Αλλοι παραγοντες παιζουν ρολο για να παθει ενα θυληκο πουλακι δυστοκια! Αν ειναι ετοιμο να κανει αυγα και φωλια να μην εχει θα τα κανει στο πατο του κλουβιου!
 
Έχετε δίκιο!

Πάνω στον πανικό μου, στον φόβο μην πάθουν κάτι τα budgies μου και στην ασχετοσύνη μου έβαλα την φωλιά.
Θα την αφαιρέσω σήμερα κιόλας, για τους λόγους που μου προαναφέρατε.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, την ενημέρωση που μου προσφέρετε και τον χρόνο σας.
 
Back
Top