Γενικά Μπορώ να κάνω μπάνιο τον παπαγάλο μού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης arisvoug
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

arisvoug

PB Member
Εγγραφή
19 Μαϊ 2008
Μηνύματα
162
Πόλη
Σάμος
Μίπως ξέρει κανείς αν μπορώ να κάνω μπάνιο τον παπαγάλο μουκαι άν ναί πώς; 😕
 
Ναι μπορεις, ειτε με λιγο χλιαρο νερο στην μπανιερα, ειτε ψεκαζοντας τον με ψεκαστηρι λουλουδιων με νερο και 10% ροδονερο.
 
Θα σου πρότεινα να του δώσεις την ευκαιρία να κανει το μπάνιο του όταν εκείνος νιώθει έτοιμος. Αν τον πιασεις και τον βουτηξεις σε μια λεκανη με νερό υπάρχει η πιθανότητα να τον στρεσσάρεις και να αναπτύξει μια φοβια με το νερό. Πιθανων όμως και να του αρεσει, καθώς οι περισσότεροι παπαγαλοι λατρευουν το νερό.

Τι παπαγάλο έχεις; Αν ειναι μικρό είδος, ενα ρηχο πιατακι είναι ότι πρέπει. Οσο μεγαλύτερο είναι το μεγεθος του πουλιού τοσο μεγαλυτερο πρεπει να ειναι το μεγεθος της μπανιέρας. Ισως τις πρωτες φορές να μην θελει ουτε καν να δοκιμάσει, αλλά πρέπει να του δωσεις την ευκαιρία ξανά και ξανά μεχρι να συνηθίσει. Η ωρα του μπανιου είναι μια απο τις πιό ευχάριστες στιγμές για τα πουλιά και για εμάς που τα παρακολουθούμε. Αν είναι καποιο μεγάλο είδους παπαγαλου και δεν του αρεσει το μπάνιο, δοκίμασε με το ψεκαστηρι οπως σου προτείνει και ο Πέτρος. Το νερό να πέφτει πανω του σαν συννεφάκι και όχι σαν μανικα πυροσβεστικής:D

Καλο είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να κανει καθημερινά μπανιο έιτε μεσα έιτε έξω απο το κλουβι. Το μπανιο το βοηθάει να διατηρει καθαρό και λαμπερο το φτέρωμά του, να φευγει η σκόνη απο τα φτερά, να διατηρεί καθαρα τα ποδαράκι του και το ράμφος του και έιναι εξαιρετικά απαραίτητο τη περίοδο της πτερόρροιας.

Χρειάζετει υπομονή και επιμονή αν πρόκειται για ένα πουλι που το αγορασες πρόσφατα και νιωθει στρεσσαρισμένο. Καλη επιτυχια και κρατα μας ενήμερους για το τι έγινε!
 
Ευχαριστώ για τις επιλέον πληροφορίες... Και το είδος του παπαγάλου μου είναι cockatiel ένα όχι και πολύ μεγάλο είδος.
 
Μπορεις να του τοποθετησεις στο κλυβακι του κατι σα μπολακι με νερο και να βραχει μονο του. Ή να κανεις σα βροχουλα με το λαστιχο βαζοντας μπροστα δαχτυλακι. (το κανω αυτο με την ροζελα μου)
 
Ή να κανεις σα βροχουλα με το λαστιχο βαζοντας μπροστα δαχτυλακι. (το κανω αυτο με την ροζελα μου)

Δεν συνιστώ αυτό τον τρόπο για πουλί που δεν έχει κάνει ακόμα μπάνιο. 😉 Με το λάστιχο το νερό δεν βγαίνει σαν βροχούλα αλλά με πίεση και μπορεί να τρομάξει. Καλύτερα να χρησιμοποιήσει το ψεκαστήρι και να το ρυθμίσει έτσι που το νερό να πέφτει πάνω του σαν βροχούλα, όπως προανέφερα, αν δεν βάλει μπανιέρα. 😉
 
Οχι.. Δεν καταλαβες καλα ή εγω φταιω .. εννοω οτι ριχνω στον αερα σαν βροχυλα και απο τον ουρανο πεφτει πανω του. Νομιζω οτι εγινα κατανοητος.
 
Ok Λεωνίδα, αν και προσωπικά για πουλί που κάνει πρώτη φορά μπάνιο δεν θα το επέλεγα. Ο καθένας διαλέγει και "παίρνει". :)
 
Παιδιά τελικά σήμερα έκανα μπάνιο τον παπαγάλο μου(μιάς που ήταν και καλός ο καιρός)έβαλα λίγο χλιαρό νερό σε μία λεκάνη και τον άφησα να πατήσει μέσα στο νερό, στην αρχή παίταξε και ήρθε πάνω μου όμως τον άφησα για λίγο στην άκρη της λεκάνης για να δεί οτι είναι νερό... Μετά τον ξαναέβαλα και η αντίδραση του ήταν εκπληκτική ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ! Αφού για κάποια στιγμή τον βλέπω να πίνει νερό... 😀
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!
Άμα χρειαστώ τίποτα αλλο θα ρωτίσω!
 
Back
Top