Αναπαραγωγή Μπορώ να ξεκινήσω αναπαραγωγή τέλος Μαΐου;

GreekMan72

PB Known Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.149
Πόλη
Ραφήνα
Kαλημέρα σας φίλοι μου!

Ο τίτλος νομίζω ότι είναι σαφής.. Τέλος Μαΐου χαλαρώνει λίγο το πρόγραμμά των απογευματινών-βραδινών μου υποχρεώσεων.
Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω μια αναπαραγωγική προσπάθεια με ένα από τα κοινά μου.

Υπάρχει χρόνος ή το.."έχασα το τρένο" για φέτος;
 
Καλησπέρα Δημήτρη! Σου εύχομαι ολόψυχα και ολόθερμα καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου! Ξέρω πόσο διακαώς το επιθυμείς! Να πάνε όλα όπως τα προσδοκείς και τα φαντάζεσαι! Με το καλό να αποκτήσεις το θηλυκό! Ανυπομονώ να έχουμε νεότερα σου και να θαυμάσουμε! 😉:)😎👏👊
 
Όντως Μάκη. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολη και λάθος η συγκεκριμένη περίοδος. Όλα τα θηλυκά είναι ήδη.."δεσμευμένα".. και τα όποια ενδεχομένως είναι "ελεύθερα" θα έχουν τους λόγους τους..
Όμως δεν χάνω κάτι να προσπαθήσω. Άλλωστε οι προσδοκίες μου δεν είναι υψηλές. Είναι απλά το ξεκίνημα.. Εαν δεν γίνει τώρα δεν χάλασε και ο κόσμος..
 
Όμως δεν χάνω κάτι να προσπαθήσω.
Ξέρεις Δημήτρη, αν δεν έχεις στην διάθεσή σου τα πουλιά 2-3 μήνες πρίν, δεν μπορείς να τα βάλεις σε μια σειρά. Να τα καθαρίσεις απο παράσιτα, να δείς αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα χρειαστεί μια μικροθεραπεία, να ταΐσεις με τον τρόπο σου ανάλογα τον στόχο, να τα γνωρίσεις και να γνωριστούν. Να δημιουργήσεις "κλίμα" για μια σωστή ένωση. Βέβαια χρονικά και τώρα μπορείς να κάνεις την προσπάθεια. Τώρα όμως θα πάρεις ένα θηλυκό και θα πρέπει να το βάλεις άμεσα στην ζευγαρώστρα. Μακάρι να είσαι και λίγο τυχερός να μην έχεις στεναχώριες.
 
Σε ευχαριστώ πολύ Μάκη!
Καταλαβαίνω απολύτως σε τι αναφέρεσαι και είμαι προετοιμασμένος για τις όποιες κακοτυχίες προκύψουν.
Για να γίνω περισσότερο σαφής, δεν θα με πειράζει εάν υπάρξει αστοχία στην ωοτοκία ή στην γέννηση επειδή συντρέχουν οι λόγοι τους οποίους περιέγραψες. Ξέρω ότι δεν κάνω το απολύτως σωστό..
Το μόνο που θα με στενοχωρούσε πραγματικά θα ήταν εάν έχανα είτε το αρσενικό μου είτε το όποιο θηλυκό ενδεχομένως βρω.
 
Δημητρη καλησπερα ευχομαι να βρεις τη νυφη γρηγορα. Εχω τη διαθεση να σου χαρισω την δικη μου (φωτο στο Avatar) εαν ενδιαφερεσαι για απλο καναρινι, ειναι πολυ καλη μαννα στη πρωτη ωοτοκια ( 4 αυγα,4 νεοσσοι), σημερα ειναι ετοιμη να ξαναγεννηση.Αν θελεις μπορεις να τη χρησιμοποιησεις στο μελλον. Αν μου υποδειξης πως να τη στειλω μετα περιπου απο 1 1/2 μηνα, σου την χαριζω γιατι εγω τελειωσα με τις αναπαραγωγες. 👍rolleyes:😇
 
Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευγενική σου προσφορά την οποία και εκτιμώ ιδιαιτέρως!
Πραγματικά σου είμαι υπόχρεος εκ των προτέρων! 👍

Ωστόσο, βάσει λογικής βλέπω κάποιες πρακτικές δυσκολίες.. Νομίζω ότι μετά από ενάμιση μηνά θα είμαστε αρκετά αργά (από ότι ήδη είμαστε..), αλλά κυρίως το ότι είσαι Θεσσαλονίκη κι εγώ Αθήνα. Δεν ξέρω εάν και πως μπορεί κάνεις να στείλει ένα πουλάκι. Πιθανώς με ΚΤΕΛ αλλά πραγματικά δεν ξέρω εάν υπάρχει διαδικασία.. Θα είναι κρίμα να ταλαιπωρηθεί η κουκλίτσα που βλέπω στην φωτογραφία.

Ωστόσο, κρατάω με πολλά ευχαριστώ την προσφορά σου και θα είμαστε σε επαφή εάν δεν προκύψει κάτι άλλο στις επόμενες μέρες.
 
Υπάρχει χρόνος ή το.."έχασα το τρένο" για φέτος;

Καλησπέρα Δημήτρη,
Το "έχασες το τρένο" για φέτος κατ' εμέ. Η απόφαση φυσικά είναι δική σου και μπορεί να πάνε όλα καλά. Όμως ρισκάρεις να ξέρεις.
 
Back
Top