Γενικά Μπορώ να τα ξαναδιασταυρώσω;

Εγγραφή
4 Φεβ 2008
Μηνύματα
81
Πόλη
Τρίκαλα
Πέρσι έβαλα δυο ζευγάρια Μωζάικ το Α και το Β.Φέτος συνδίασα τα παιδειά τους (Α+Β)ζευγάρια, μπορώ να βάλω του χρόνου ξανά για ζευγάρωμα (Α+Β)+(Α+Β)ή πρέπει να βάλω νεα πουλία στα ζευγάρια μου;
 
απ'οτικαταλαβα ζευγαρωσες τα παιδια 2 διαφορετικων ζευγαριων, δεν τιθεται θεμα αιμομιξιας, δε χρειαζεται να αλλαξεις αιμα στ απουλια, μπορεις να βαλεις τα ιδια ζευγαρια:)
 
Κατερίνα τις δυο οικογένεις πέρσι τισ μπέρδεψα, τα παιδεία τους φέτος μπορώ να τα ξαναμπερδέψω του χρόνου;
 
Αν υπάρχει τρόπος να ξεχωρήσεις τα αδέλφια δεν θα έχεις πρόβλημα.
Καλόν είναι όμως να κρατάς κάποια,έστω υποτυπώδη, αρχεία για
να μην έχεις τέτοιες απορίες.
 
Αυτό που θα κάνεις λέγεται ενδογαμεία (inbreeding). Μην το κάνεις αν δεν θέλεις να διαιωνίσεις κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι πρακτική που χρησιμοποιείτε για να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά μιας οικογένειας αλλά για τις ανάγκες διαγωνισμών. Αν δεν γνωρίζεις το γενεολογικό δέντρο των πουλιών σου για μερικές γεννιές πίσω και αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο σκοπό πιστεύω η καλύτερη λύση θα ήταν να αντάλαζες μερικά από τα πουλιά σου με κάποιον άλλο εκτροφέα ή χομπίστα. Για να μπει νέο αίμα. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν διάφορα γεννετικά ελλατώματα στα καναρίνια (και σε όλα τα ζώα) τα οποία με την ενδογαμία εμφανίζονται γιατί συνήθως έχουν υπολειπόμενο χαρακτήρα. Αν τελικά κάνεις συνδιασμούς με τις δύο οικογένειες που έχεις προσπάθησε ανά 4-5 γενιές να αλλάζεις κάποια πουλιά για να αποφύγεις τον εκφυλισμό και τη χαμηλή γονιμότητα.
 
γεια σου φιλε μου το καλυτερο για μενα ειναι να βρεις καποιον να ανταλαξεις πουλια για να εισαι σιγουρος και να εισαι πιο ανετοσ τισ επομενες χρονιες.
 
Περα απο το οτι το καλυτερο ειναι να κανεις ανταλλαγη καποια πουλια καλο θα ηταν να προσεχεις στα ζευγαρωματα τον τυπο φτερου που εχουν γιατι αν βαλεις δυο πουλια με τον ιδιο τυπο φτερου ειναι πολυ πιθανον στα μικρα να δημιουργηθουν κυστες!
 
Back
Top