Διατροφή Μπορώ να φτιάξω τσάι για παπαγάλους;

mouloudaki

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2024
Μηνύματα
93
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα! Μου είχε έρθει η απορία αν είναι εφικτό να φτιάξω τσάι στον παπαγάλο μου με βότανο ή κάποιο φυτό. Απ όσο ξέρω το χαμομήλι κάνει. Τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω; και ανάλογα με το φυτό ή το βότανο, τι προσφέρει στο πτηνο; 😁
 
[automerge]1719757254[/automerge]
 
@Marr , γιατί να φτιάξεις τσάι και όχι να δίνεις τα βότανα φρέσκα ή αποξηραμένα; Το ερώτημα είναι σχετικά ρητορικό, αλλά έχει και τη σημασία του, ειδικά στην περίπτωση των φρέσκων βοτάνων, τα οποία θα μπορούσες να διατηρείς σε γλάστρες. Στο τσάι ή στο εκχύλισμα, (η διαφορά τους είναι το ότι στο πρώτο το βότανο βράζει με το νερό, ενώ στο δεύτερο - προτιμότερο του πρώτου - το βότανο μπαίνει σε σχεδόν βραστό νερό, το οποίο το παίρνεις από την εστία θέρμανσης....α, και στα δύο καλύπτεις το σκεύος ώστε να μην φύγουν τελείως τα πτητικά συστατικά), κάποιες ουσίες του βοτάνου αλλοιώνονται, κατά την αποξήρανση ομοίως αλλά συνήθως σε μικρότερο βαθμό είναι η αλλοίωση, στο φρέσκο βότανο, παραμένουν σε μεγαλύτερο βαθμό.
Επίσης, ενίοτε, στους ανθρώπους για τους οποίους γνωρίζω, αν κάνουν συχνή κατανάλωση βοτάνων σε υψηλή συγκέντρωσή τους στο νερό (το διάλυμα δλδ είναι σκουρόχρωμο και πυκνό), μπορεί να επηρεαστεί μακροπρόθεσμα η νεφρική τους λειτουργία δυσμενώς, ίσως λόγω αυξημένης διούρησης. Αυτό λένε οι γιατροί ότι ισχύει αλλά όχι για όλους του ανθρώπους. Με το παραπάνω θέλω να πω ότι τίποτε τελικά δεν είναι τόσο απλό...(ούτε καν ο προσδιορισμός "φυτικό" μια και η στρυχνίνη και το κώνειο είναι επίσης φυτικά αλλά δηλητήρια.
 
@Marr έχω την εντύπωση ότι το τσάι βοτάνων αφορά ένα τσικ περισσότερο τα καναρίνια παρά τους παπαγάλους που κάποια είδη από αυτούς πχ budgie πίνουν πολύ λίγο νερό. Κ νομίζω ακόμα κ για τα καναρίνια, το τσάι βοτάνων χρησιμοποιείται ως υγρό στοιχείο σε συνταγή σπιτικής αυγοτροφής, αν κ σε πολλές άλλες προτιμούνται φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα. Συμφωνώ με τον @ianos αλλά κ με παλιότερο ποστ του @Stavros σε ερώτηση που είχα κ εγώ για την παροχή μηλοξιδου στο νερό. Φρέσκο νεράκι κ ότι άλλο θέλουμε το δίνουμε στην (αυγό)τροφή τους. Μόνο εάν δεν γίνεται αλλιώς στο νερό τους.
 
@ianos επειδή ακριβώς δεν τα τρώει ούτε φρέσκα ούτε αποξηραμένα ούτε ανάμεικτα σε τροφή. Σκέφτηκα πως ίσως είναι μια λύση το τσαι μιας και είχε λειτουργήσει με το χαμομήλι 😕
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Marr κορόιδεψε τον. Δώσε τα μέσα στο κέικ ή τα ζυμαρικά της @Sissy .
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Back
Top