Συμπληρώματα Μπορώ να χορηγήσω ταυτόχρονα multivitamin EB12 και Βιταμίνη Ε;

Panagiotis staffy

PB New Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2012
Μηνύματα
51
γεια σας. Στα καναρίνια μου δίνω της chevita το multivitamin-EB12 μπορώ να τους χορηγώ ταυτόχρονα και βιταμίνη Ε της raff?
 
Μήπως γνωρίζετε ποσό δίνουμε σε μια ποτίστρα των 100ml?
 
Η εταιρεία αναφέρει ένα φακελάκι (7,5 g ) σε 4-6 λίτρα νερό.
Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις 1 gr σε ένα λίτρο. Χρειάζεσαι όμως ζυγαριά ή δοσομετρητή ( κουταλάκι ).
Σου προτείνω πιο αραιωμένη δόση γιατί οι οδηγίες αναφέρονται σε περιστέρια. Επίσης γράφει για μια φορά την εβδομάδα.
Τώρα για τα 100 ml θα έλεγα να φτιάχνεις δόση 1 litro ή 500 ml και μετά να γεμίζεις τις ποτίστρες σου όσο θέλεις.
 
για να πυρωσω κάποια πουλια που το αντίστοιχο απο το ζευγαρι τους ειναι πυρωμένο και αυτα δεν ανταποκρίνονται. Εσωτερική εκτροφή κανω και εχω κανει όλες τις άλλες προετοιμασίες και εχω και τις κατάλληλες θερμοκρασίες.
 
για να πυρωσω κάποια πουλια
Το multivitamin EB12 δεν κάνει γι αυτόν ^ το λόγο. Όχι ότι κάνει το άλλο δηλαδή, μπορεί όμως τουλάχιστον να ενισχύσει τη γονιμότητα.
 
Το multivitamin EB12 δεν κάνει γι αυτόν ^ το λόγο. Όχι ότι κάνει το άλλο δηλαδή, μπορεί όμως τουλάχιστον να ενισχύσει τη γονιμότητα.

Σταύρο κάτι δεν μου κάθεται καλά.
Εγώ για το ΕΒ 12 διαβάζω :

Κατά την αναπαραγωγική περίοδο, ενεργοποιεί την αναπαραγωγική ετοιμότητα και τη γονιμότητα των περιστεριών.

Το οποίο το βρήκα εδώ https://community.petbirds.gr/threads/multivitamin-eb12-chevita.43010/

Επίσης εδώ https://www.ktiniatrikos.gr/Ωδικα-Λ...ληρωματα-Προβιοτικα/'Multivitamin-EB12'-7.5gr

γράφει :Κατά την περίοδο της αναπαραγωγής αυξάνει τη λίμπιντο και τη γονιμότητα

Το έχεις δουλέψει και δεν είσαι ευχαριστημένος;
 
Μία μικρή παρένθεση επειδή είμαι οπαδός της φυσικής ενεργοποίησης του οργανισμού.
Έχω βρει πολλές αναφορές, για το σελήνιο σε συνδυασμό με την βιταμίνη Ε, που κατά την προαναπαραγωγική περίοδο είναι πολύτιμο για την προετοιμασία του ζευγαριού μας.
Στην περίπτωσή μας περί πτηνών, σελήνιο αντλούμε από ωμά φυστίκια βραζιλίας, ηλιόσπορο και σπόρους chia.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το σελήνιο καταστρέφεται με το μαγείρεμα, οπότε για μικρά πουλιά μπορούμε να σπάζουμε τους ανωτέρω καρπούς και να τους προσθέτουμε ωμούς στην αυγοτροφή τους.
 
Σταύρο κάτι δεν μου κάθεται καλά.
Εγώ για το ΕΒ 12 διαβάζω :
Είναι η πολυβιταμίνη, δεν είχα προσέξει καλά. Παρασύρθηκα από το ΕΒ12 στον τίτλο και νόμισα ότι επρόκειτο για σύμπλεγμα βιταμινών Β12.

Το έχεις δουλέψει και δεν είσαι ευχαριστημένος;
Επομένως, θεωρώντας ότι μιλάμε για βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όχι, δεν θα έδινα τέτοιες στην αναπαραγωγή. Εφόσον όμως διευκρινίστηκε ότι μιλάμε για την πολυβιταμίνη της Chevita, την έχω χρησιμοποιήσει όχι όμως στην αναπαραγωγή.

Ακόμη και αν την χρησιμοποιούσα όμως δεν θα ήμουν σε θέση να πω αν μια πολυβιταμίνη μπορεί να κάνει διάφορα και πόση ή αν κάποια άλλη είναι καλύτερη κ.λπ. Για την ακρίβεια έχω την άποψη ότι κανείς δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο. Είναι αμέτρητοι οι παράγοντες που επηρεάζουν μια κατάσταση όπως η αναπαραγωγή, που η πολυβιταμίνη από μόνη της δεν μπορεί να είναι κριτήριο.
 
Κοίταξα σε αυτήν τη δνση για το σελήνιο
http://www.healthyliving.gr/2011/03/30/σελήνιο-και-διατροφή/
Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι, αλλά φαίνεται καλή. Το θέμα είναι ότι η υπερκατανάλωση σεληνίου στον άνθρωπο οδηγεί σε προβλήματα, επομένως ίσως και στο καναρίνι.

@maria p , αν θυμάμαι καλά η πρόσληψη 1-2 βραζιλιάνικων φυστικιών (τα οποία περιέχουν και ανθυγιεινά λίπη) καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπου σε αυτό.


Ασφαλή δοσολογία σεληνίου

Στην Ευρώπη, ως ανώτατο ασφαλές όριο για την πρόσληψη σεληνίου ορίστηκε το 300 μg ημερησίως για τους ενήλικες, όριο το οποίο σταδιακά ελαττώνεται έως τα 60 μg ημερησίως για τα παιδιά ηλικίας 1-3 χρονών. Η υπέρβαση των ορίων αυτών μπορεί, σε ήπιες περιπτώσεις, να προκαλέσει δερματικές βλάβες, τριχόπτωση και απώλειες ονύχων, ενώ η πρόσληψη μεγάλης δόσης σεληνίου για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 900 μg ημερησίως) μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές διαταραχές, όπως μούδιασμα, σπασμούς, ακόμα και παράλυση. Υπερβολική πρόσληψη σεληνίου από το φαγητό είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά περιπτώσεις τοξικότητας έχουν αναφερθεί σε παιδιά στην Σουηδία, τα οποία κατανάλωσαν κατά λάθος υπερβολική ποσότητα ταμπλετών σεληνίου
 
Υπερβολική πρόσληψη σεληνίου από το φαγητό είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά περιπτώσεις τοξικότητας έχουν αναφερθεί σε παιδιά στην Σουηδία, τα οποία κατανάλωσαν κατά λάθος υπερβολική ποσότητα ταμπλετών σεληνίου
Δεν είμαι σε θέση να αναφέρω ημερήσιες ποσότητες και μάλιστα ανά περίοδο στα πτηνά.
Φυσικά δεν θα προσφέρουμε τεράστιες ποσότητες και όπως γράφει και το άρθρο που μας δίνεις, υπερβολική πρόσληψη από διατροφή είναι σπάνιο φαινόμενο, ενώ από τα σκευάσματα (πχ ταμπλέττες για τα παιδάκια), είναι πιθανότερο.
Επιφυλάσσομαι να το ψάξω - ψάξουμε αλλά σίγουρα και πάλι ενισχύεται η γνώμη μου, καλύτερα μέσω της τροφής και όχι των ζουμιών.
 
Εσωτερική εκτροφή κανω και εχω κανει όλες τις άλλες προετοιμασίες και εχω και τις κατάλληλες θερμοκρασίες.
Τι διατροφική προετοιμασία ακολουθείς; Επειδή είναι εσωτερική η εκτροφή θα πρέπει να έχεις και ειδικές λάμπες παραγωγής UVA & UVB. Για μένα αν ακολουθείς μια σωστή ισορροπημένη πλούσια και φυσική διατροφή και φυσικά τις ειδικές λάμπες που προσομοιάζουν το φυσικό ηλιακό φωτισμό, τότε ίσως πρέπει να χορηγήσεις έξτρα βιτ. Ε.
 
Δηλ μπορώ να τους δίνω την μια μέρα multivitamin eb12 και την άλλη βιταμίνη Ε της raff?
 
Ό,τι δίνεις θα το χορηγείς συνεχόμενα βάσει της δοσολογίας της εταιρείας και θα προχωράς σε επόμενο, με ενδιάμεση διακοπή με καθαρό νερό για 2-3 μέρες.
 
Παναγιώτη σε παρακαλώ πολύ απάντησε στα παρακάτω ερωτήματά μου. :)
Τι διατροφική προετοιμασία ακολουθείς; Επειδή είναι εσωτερική η εκτροφή θα πρέπει να έχεις και ειδικές λάμπες παραγωγής UVA & UVB.
Έχεις ειδικές λάμπες που προσομοιάζουν το φως του ήλιου;

Δηλ μπορώ να τους δίνω την μια μέρα multivitamin eb12 και την άλλη βιταμίνη Ε της raff?
Αν θες να καταστρέψεις το συκώτι τους με τόσα πρόσθετα σκευάσματα ναι!
Χίλιες φορές να δώσεις έμφαση στη φυσική και ισορροπημένη διατροφή. :)
 
Back
Top